Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetna kamizelka i rewelacyjne spodnie...sam szukam podobnych. Przypominają na sympatyczna jesienną wełnę, czy są takie w rzeczywistości? Cały zestaw prezentuje się bardzo składnie :)

Opublikowano

Miszo... trudne dzieciństwo wychowałem się bez ojca .. etc:) to pół żartem pół serio a całkiem poważnie to tak rzadko chodzę upiększony krawatem, że za każdym razem muszę korzystać z filmików instruktażowych, nie mówiąc już o tym, że wczoraj np. miałem problem jaki węzeł wybrać.

Opublikowano

Ćwiczyć, nie narzekać. Po około 3 sesjach po godzinę, zaczynając od zera, można już spokojnie wiązać ładny węzeł z pamięci w dwóch-trzech różnych stylach i przyzwoity bez patrzenia na lustro. Wystarczy więc albo wcześniej wstać w niedzielę albo nie iść na wykład w wersji studenckiej ;) Ale lepiej, jak każdą naukę, rozbić na parę mniejszych podejść, aby mózg mógł sobie lepiej wypalić nabyte doświadczenia.

Opublikowano

Ćwiczyć, nie narzekać. Po około 3 sesjach po godzinę, zaczynając od zera, można już spokojnie wiązać ładny węzeł z pamięci w dwóch-trzech różnych stylach i przyzwoity bez patrzenia na lustro. Wystarczy więc albo wcześniej wstać w niedzielę albo nie iść na wykład w wersji studenckiej ;) Ale lepiej, jak każdą naukę, rozbić na parę mniejszych podejść, aby mózg mógł sobie lepiej wypalić nabyte doświadczenia.

tak jest!:) nie marudzić tylko ćwiczyć aż stanie się nawykiem:)

Opublikowano

[cut] nie mówiąc już o tym, że wczoraj np. miałem problem jaki węzeł wybrać.

Uzywaj zawsze four-in-hand i problem z glowy.

Pozdrawiam,

dsc.

To są dobre rady. :)

Opublikowano

@waski

Kolor koszuli moim zdaniem bardzo slaby ogolnie, a w tym zestawieniu w szczegolnosci. Marynarka oczywiscie za duza we wszystkich mozliwych wymiarach przez co 2 razy zastanowilbym sie czy warto topic w niej pieniadze na taliowanie itp. Ciagle jestem zdania, ze dobry sweter/kardigan + koszula + krawat bedzie wygladac wciaz elegancko, a duzo latwiej o sweter w rozmiarze XS niz marynarke w rozmiarze 42/44

Opublikowano

[cut]a duzo latwiej o sweter w rozmiarze XS niz marynarke w rozmiarze 42/44

Obawiam sie, ze malo kto sie wcisnie w sweter w rozmiarze XS. W talii takie cos moze byc dobre, ale szwy na ramionach oraz ilosc materialu na odcinku dekolt - szew ramienny bedzie niewystarczajaca tworzac efekt ciuchu po mlodszym bracie.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

[cut]a duzo latwiej o sweter w rozmiarze XS niz marynarke w rozmiarze 42/44

Obawiam sie, ze malo kto sie wcisnie w sweter w rozmiarze XS. W talii takie cos moze byc dobre, ale szwy na ramionach oraz ilosc materialu na odcinku dekolt - szew ramienny bedzie niewystarczajaca tworzac efekt ciuchu po mlodszym bracie.

Pozdrawiam,

dsc.

Ja mam 169cm i 66kg, kardigany XS też zdarza mi się kupować więc Waski tym bardziej nie będzie miał problemu tylko oczywiście koszula musi dobrze przylegać, żeby w okolicach ramion nie było fałd i wybrzuszeń spowodowanych wypchaną koszulą, ale to zależy jak wiodomo od producenta bo rozmiarówka rozmiarówce nie równa.

W P&C swego czasu widziałem mocno taliowane marynarki w rozmiarze 44. Osobiście na mój gabaryt z budżetowych to Vistula Red super slim 170/96, Bytom slim 170/96 (mocne taliowanie czego po tej firmie się nie spodziewałem) i oczywiście Zara tylko trudno o coś bardziej klasycznego lub nie udziwnionego jak większość forumowiczów preferuje.

Opublikowano

Wątek wyszukiwania rzadkich okazów się przewinął i zgadzam się z nim. Na razie poruszam się w obrębie tego co mam. Oczywiście bardzo cenię sobie Wasze uwagi, ale uparcie będę brnął w kierunku marynarek, tych które mam - przerabianych (raptem 4 dwie już pokazałem) lub kupowanych ( w miarę możliwości finansowych i szczęścia w znajdowaniu w sklepach) niż w kierunku swetrów i kardiganów. A pewnego dnia bespoke. Tego jestem pewny :)