mosze Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Plażowicz odesłany do kosza (plażowego). Panowie, proszę na przyszłośc o zaniechanie głosowania w ten sposób i ograniczenie postów do komentarzy merytorycznych. Co do ankiet (podoba się/nie podoba się) - można pomyślec, ale chyba tylko na życzenie autora zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Dzisiejszy wieczór wymagał stonowanych kolorów, więc takie były. Do tego ciemne spodnie w kant i czarne wiedenki Zaszaleję jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba C. Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 .... Biała koszula odświeżyłaby zestaw, który teraz jest dość ponury (szara koszula, krawat, poszetka, spodnie). Celna uwaga w domu przygotowałem sobie białą koszulę, ale tuż przed wyjściem syn się do mnie przytulił z brudnymi rękami i musiałem szukać alternatywy. I wybrałem drobną czarno-białą kratkę gingham, na zdjęciu rzeczywiście wygląda jak szary. A faktycznie jest tak jak na zdjęciu poniżej. Dzięki za linka do sklepu Nostalgia Design. Swego czasu kręciłem nosem nad ofertą tego sklepu, za co zostałem zrugany, i chyba słusznie, bo te ich wełniane krawaty wyglądają bardzo fajnie. Co do krawatów to nabyłem jeszcze taki http://nostalgiadesign.pl/pl/krawat-1.html i generalnie mogę polecić. Jeden tylko mankament to, że wydają mi się dość krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dzisiejszy zestaw: Płaszcz: West of England (SH) 100 % wełna szal - kaszmir (kupiony u Koreańczyka koło kościoła San Lorenzo we Florencji ) marynarka: Massimo Duti (SH)Wełna i Kaszmir koszula Willsoor krawat Wólczanka Bawełna (węzeł ks. Alberta) Spodnie Magnum bawełna poszetka - Kolega Bczyn buty Wittchen zamsz (bardzo jestem z nich zadowolony - trzymają fason - kupione na przecenie) Edit. Koreańczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Jest coraz lepiej Sprobuj rozpiac gorny guzik - moim zdaniem bedzie lepiej. Czemu nie wiazesz four-in-hand'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dziękuję @Jan zazwyczaj noszę tą marynarkę zapiętą właśnie tylko na środkowy guzik, choć do końca nie jestem pewnien czy to poprawne. jakoś tak polubiłem ten węzeł z podwójną poprzeczką, przy tym jestem niezbyt wysoki i jest to dla mnie metoda na skrócenie długości krawata, żeby mi sie cieńszy koniec nie majtał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dzisiejszy zestaw: Płaszcz: West of England (SH) 100 % wełna szal - kaszmir (kupiony u koreańca koło kościoła San Lorenzo we Florencji ) marynarka: Massimo Duti (SH)Wełna i Kaszmir koszula Willsoor krawat Wólczanka Bawełna (węzeł ks. Alberta) Spodnie Magnum bawełna poszetka - Kolega Bczyn buty Wittchen zamsz (bardzo jestem z nich zadowolony - trzymają fason - kupione na przecenie) To pierwsza Twoja marynarka która mi się podoba. Naprawdę dobrze w niej wyglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 taki sam krawat kupiłem w zeszłym tygodniu na wyprzedaży , marynarka bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 krawat i marynarka świetne, ale całość wygląda bardzo smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 krawat i marynarka świetne, ale całość wygląda bardzo smutno Mi też nasunęły się podobne refleksje. Zmieniłbym koszulę na jasnoniebieską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Czy marynarka nie jest zbyt ciasna? W okolicach guzików nieładnie się naciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dziękuję za uwagi, istotnie popełniłem niezręczność, powinienem grzeczniej Koreańczyka - Przepraszam. Marynarka leży jak ulał, ma bardzo miękki w dotyku materiał. co do koszuli to czy do takiej kolorystyki marynarki pasuje błekit? Nie jestem pewien, ale mogę się mylić. noszę ją z koszulami białymi, czarnymi i dzisiaj pierwszy raz tą brunatną założyłem. jakoś nie widze tego z błękitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Blekit i bialy to kolory, ktore pasuja chyba do wszystkich marynarek. Osobiscie nie trawie koszul w takich kolorach jak braz i czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Marynarka ekstra Co do koszul przychylam się do wcześniejszych opinii kolegów ale zmieniłbym też spodnie na jaśniejsze i zaprasowane w kant . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Panowie plisss, dyskusje polityczne niezależnie od strony proszę w innym miejscu. nie chciałbym, żeby mój wpis stał się zarzewiem jakiejkolwiek sprzeczki. A przynajmiej nie w tym wątku . A teraz wypijamy łyczek wiskaczyka i zmieniamy temat (albo wklejamy nowy zestaw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Nie mialem na mysli nic politycznego Po prostu wiekszosc ludzi wyglada w nich nie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 @Jan Jasne, rozumiem, chciałem tylko zdusić w zarodku dyskusję o politpoprawności jaka się szykowała . Nadal jednak mam wrażenie, że akurat ta marynarka z błękitną by nie zagrała - a jako historyk sztuki "widzę" kolory (z biała jak najbardziej), ale chyba muszę to rozegrać eksperymentalnie i ą nabyć drogą kupna koszule błękitną. p.s. widzę, że moderator wyciął wypowiedzi co do politpoprawności - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Śmiem twierdzić że błękitna koszula to podstawa, nie wierzę że żadnej nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 niezwykłe, ale nie mam, jedynie dwie w biało - niebieskie paski więc nie wiem czy takie się liczą. gładkiej błękitnej nie mam. za to białych, bieluśkich 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 W takim razie biegiem do sklepu, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Arkadyjczyku, a jaki okres czasu dzieli zjdęcie z CDMNS ze zdjęciem z wątku CMKNS? Bo mam wrażenie, że 'dziś' jesteś starszy o 20 lat Czy to świadomy zabieg 'patynowania' wizerunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 zdjęcie bez zarostu zostało zrobione w styczniu 2009 roku. Zabieg, jak to Kolega zgrabnie ujął "patynacji" (podoba mi się to określenie) był świadomy, pod wpływem pewnej damy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Tak czułem, że niedawno - ale, że tylko 2 lata (patynacja skuteczna wielce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Arkadyjczyk: mam nadzieję, że to, co napiszę, nie zostanie potraktowane jako nieuprzejmość, bo nie taki jest mój zamysł. Wszystkie Twoje zestawy są tak ciemne, bure, smutne... Rozumiem, że to również część celowej strategii postarzania się? Ale skutki są, moim zdaniem, złe. Cóż z tego, że marynarka dobrze dopasowana, a buty ładne, skoro wszystko w całości sprawia wrażenie "dziadkowego"? Prawdę mówiąc, widując od czasu do czasu Twoje zdjęcia w tym dziale, byłem PEWIEN, że masz 50-60 lat. I to raczej bliżej 60. Nagle widzę zdjęcie sprzed 2 lat przedstawiające trzydziestokilkulatka, jak sądzę. Nie bardzo rozumiem celowość takich działań. Rozumiem, że chcesz wyglądać poważnie, ale powaga =/= wyglądaniu ponuro. Na koniec anegdotka - słyszałem kiedyś w radiu wywiad z dyrektorem wydawnictwa naukowego (chyba WUJ, ale głowy nie dam), który opowiadał, że wpadli w redakcji na pomysł, żeby przekonać naukowców, autorów książek wydawanych w ich wydawnictwie, by umieścić na tylnej okładce ich nietypowe (nietypowe dla tego typu publikacji) zdjęcia - w szerokim uśmiechu, w stroju nieformalnym, na działce itp. Niestety, nikt nie zgodził się na zdjęcie bez mentalnej fajki w zębach. Dodam, że proponowano im za to dodatkową gratyfikację finansową (!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 zdjęcie bez zarostu zostało zrobione w styczniu 2009 roku. Zabieg, jak to Kolega zgrabnie ujął "patynacji" (podoba mi się to określenie) był świadomy, pod wpływem pewnej damy. ja wiem - to jest argument (ach te ba... to jest kobiety ) ...ale - z tą 'patynacją' to się chyba za daleko posunąłeś (gra słów jak najbardziej uzasadniona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi