Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minutes ago, Midlife-Crisis said:

@pmichal fajny i całkiem bezpieczny zestaw. Dopasowanie marynarki jednak bardziej modowe niż klasyczne. ?

Dziękuje za uwagi. Marynarka jest oryginalnie z garnituru ślubnego, uczę się ją łączyć z innymi elementami. 

1 minute ago, Bartek 00 said:

Raczej za mocne taliowanie. 

Marynarka jest dopasowana, ale bardzo wygodna. Ja zaś jestem mocno chudy więc mogę sobie pozwolić na takie taliowanie. 

Opublikowano

@Ernestson najwidoczniej@pmichal jest naprawdę szczupły w talii ;)

Generalnie z dalszej perspektywy sylwetka przypomina klepsydrę, sprawia wrażenie za mocno wytaliowanej. Niestety nie zawsze wszytkie mankamenty (jeżeli szczupła talia nim jest ) da się ukryć.

@, ale żeby nie było realizacja oczywiście na duży +

Opublikowano
1 godzinę temu, mosze napisał:
SS leży na Tobie wręcz wzorcowo. To rozmiar R czy L?

Dzięki. To Lazio 50, ale mam wrażenie że ma 1-2 cm więcej niż inne marynarki w tym rozmiarze. Dlatego m.in. ten garnitur sobie zostawiam.

Ogólnie, to z dopasowania góry jestem bardzo zadowolony (trochę ciągnie przy guziku, ale to w 100% moja wina ). Natomiast spodnie są zdecydowanie za wąskie w udach i trochę za wąskie w biodrach i poniżej kolana. Nawet dwa rozmiary w górę dalej nie dawały satysfakcjonującego mnie efektu.

W związku z tym nie planuję kolejnych zakupów garniturów w Suitsupply, a większość posiadanych sprzedałem albo planuję sprzedać. Co do marynarek, to niektóre modele wciąż mocno mnie kuszą, ale staram się ograniczyć wielkość garderoby i zamiast kupować dwie marynarki RTW wolę poczekać, dołożyć i uszyć jedną (zwłaszcza że dostęp do bespoke we Wrocławiu się mocno zwiększył dzięki powstaniu @Andells i wizytach @Ernestson ).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Dla mnie spodnie SS są zbyt obszerne w pasie (w rozmiarze marynarki) i dość wąskie w udach, chociaż da się w nich chodzić. Jednak i tak nie jest źle, spotkałem firmy, w których nie zaryzykowalem zaciągnięcia spodni do końca. Mógłby być potrzebny chirurg.

Opublikowano

W SS wiekszosc spodni jest za waska w udach i pekaja przy pachwinie, szczegolnie spodnie z flaneli. 

Mialem 6 par flanelowych spodni od SuSu i ostaly mi sie dwie tylko, z czego cztery pary popekaly w tym samym miejscu po jednym miesiacu uzytkowania :)

Ich casualowe spodnie z bawelny sa dosc dobrze skonstruowane i lepiej sie rozciagaja, dlatego tez komfort jest wiekszy.

Opublikowano
7 godzin temu, Beny23 napisał:

Mialem 6 par flanelowych spodni od SuSu i ostaly mi sie dwie tylko, z czego cztery pary popekaly w tym samym miejscu po jednym miesiacu uzytkowania :)

Łatwo się nie poddajesz.

• Like 2