Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Midlife-Crisis napisał:

Osobiście sądzę, że garnitur chyba ładnie leży na Tobie, ale zasłużył na lepsze zdjęcie, bądź rozjaśnienie tego, które zrobiłeś. 

Przy następnej okazji zrobię fotkę w lepszym oświetleniu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
7 minut temu, Ketjak napisał:

Przy następnej okazji zrobię fotkę w lepszym oświetleniu.

Wystarczyły 2 minuty w byle edytorze do zdjęć na telefon aby trochę lepiej ukazać garnitur. Mam nadzieję, że nie obrazisz się za wykorzystanie zdjęcia. Bardzo fajnie leży, to vistula? 

IMG_20180114_025743.jpg.af813c561d6d5e6a056ee598d444275e-01.jpeg

Opublikowano
14 minut temu, Kierzyk napisał:

Wystarczyły 2 minuty w byle edytorze do zdjęć na telefon aby trochę lepiej ukazać garnitur. Mam nadzieję, że nie obrazisz się za wykorzystanie zdjęcia. Bardzo fajnie leży, to vistula? 

IMG_20180114_025743.jpg.af813c561d6d5e6a056ee598d444275e-01.jpeg

Tak, Vistula. Wszedłem do sklepu i nie mogłem się oprzeć. Szerokie klapy w szpic, guzik idealnie w talii, marynarka o odpowiedniej długości. W końcu nie żałowali materiału i wyszło uważam świetnie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kamil1987 napisał:

Jedne z najładniejszych (top3) dress boots na tym forum :)

Dziękuję za miłe słowa. Faktycznie fajnie wyglądają...szczególnie solo, na półce. Mam pewne zastrzeżenia co do prezencji na stopach (jak to ostatnio napisał @fan_dobrego_buta- widok z lotu ptaka :)), ale to kwestia proporcji i optycznego skracania przy "kroju" balmoral". Te gładkie skrzydła (austerity) miały trochę wspomóc dynamikę i tak się IMO stało, ale nie o końca :) 

Opublikowano
54 minuty temu, Tanatos70 napisał:

Dziękuję za miłe słowa. Faktycznie fajnie wyglądają...szczególnie solo, na półce. Mam pewne zastrzeżenia co do prezencji na stopach (jak to ostatnio napisał @fan_dobrego_buta- widok z lotu ptaka :)), ale to kwestia proporcji i optycznego skracania przy "kroju" balmoral". Te gładkie skrzydła (austerity) miały trochę wspomóc dynamikę i tak się IMO stało, ale nie o końca :) 

Nie chciałem tutaj komentować, więc może moderator by to przeniósł do JBMDNS, ale patrząc matematycznie z "lotu ptaka" na te buty to masz niemal idealne proporcje między obłożyną (cześć widoczna spod nogawki), przyszwą i noskiem (1:1:1), co wg mnie wygląda bardzo dobrze. Nie mówiąc już o kolorze skóry, który wpada w brąz przy ciemniejszym świetle no i połączenie zamsz-skóra, które bym na pewno wybrał gdybym kupował dress boots. Nie rezygnuj z nich ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Kamil1987 napisał:

Nie chciałem tutaj komentować, więc może moderator by to przeniósł do JBMDNS, ale patrząc matematycznie z "lotu ptaka" na te buty to masz niemal idealne proporcje między obłożyną (cześć widoczna spod nogawki), przyszwą i noskiem (1:1:1), co wg mnie wygląda bardzo dobrze. Nie mówiąc już o kolorze skóry, który wpada w brąz przy ciemniejszym świetle no i połączenie zamsz-skóra, które bym na pewno wybrał gdybym kupował dress boots. Nie rezygnuj z nich ;)

Bardzo dziękuję za matematyczne wsparcie :). Ja po prostu jestem z tych, co to widzą szklankę w połowie pustą ;-). Mam taką immanentną skłonność dążenia do perfekcji i stale myślę, co by tu jeszcze poprawić. Dlatego następne, do których już (mam nadzieję) kroją skórę u Vassa, będą i trochę podobne i całkiem inne :)

Opublikowano
W dniu 28.03.2018 o 17:07, Midlife-Crisis napisał:

Garnitur - SuSu Custom Made

Koszula - Stenströms

Krawat - Poszetka

Poszetka - japońska chusteczka z haftem

Buty - Kielman

B79A243C-41FF-43F0-8800-1D6DAF1D60B4.jpeg

Piękny garnitur, co to za materiał?

Opublikowano
Godzinę temu, Wuj napisał:

Piękny garnitur, co to za materiał?

Dziękuję, to zwykła wełna VBC super 110's z próbnika w sklepie stacjonarnym. Jak będzie czas, to opiszę odbiór tego zamówienia sklepowego, bo jest ciekawe w porównaniu do custom made online. 

• Oceniam pozytywnie 1