Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.02.2018 o 23:16, 4inHand napisał:

Chyba udał mi się zestaw, który jest stonowany i nie zwraca uwagi, a jednak jest pełen bajerów ;) Błękitny bengal stripe z pin collarem i mankiety na spinki, reginmental tie i grafitowy garnitur :D

Fajny zestaw! Gdyby to były wyraźne bengal stripe (czyli ciemniejszy niebieski), to myślę, że byłoby jeszcze  lepiej, power look na całego!

Opublikowano
5 godzin temu, Velahrn napisał:

Fajny zestaw! Gdyby to były wyraźne bengal stripe (czyli ciemniejszy niebieski), to myślę, że byłoby jeszcze  lepiej, power look na całego!

Zgadzam się. Co ciekawe w tym wypadku to w sumie "multihairstripe" więc prążek jest optycznie delikatny. Pozdrowienia! 

Opublikowano

Wczoraj miałem przyjemność poznać kolegę po fachu @midlifedapper z Instagrama. Bardzo ciekawy człowiek. Swoją drogą polecam każdemu najlepszy bar w NYC, King Cole Bar w hoteliers St. Regis przy 55tej ulicy. Atmosfera jest wspaniała a także jest to miejsce gdzie lata temu wynaleziono Bloody Mary która początkowo nazywała się Red Snapper

C98E14C0-FADB-4ADA-B481-46AECCF10B07.jpeg

61D6D7D7-F8C3-43FD-B6B1-46AF10401AF3.jpeg

5BC9CE2A-42EC-49F9-AF60-999D3A7FEBE5.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
[mention=7352]Milten[/mention]

Czy ta marynarka jest 10 cm za długa czy mi się tylko wydaje ?

Zdjęcia mam co prawda robione bardziej od góry, ale według mnie proporcje są dobre, dodatkowo jest to marynarka o tzn „mocnym” kroju, więc może być trochę dłuższa niż standardowe (np. Washington od Suitsupply):12a0ff65376f4883fc87b95e62a6e1a2.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
25 minut temu, Milten napisał:

Zdjęcia mam co prawda robione bardziej od góry, ale według mnie proporcje są dobre, dodatkowo jest to marynarka o tzn „mocnym” kroju, więc może być trochę dłuższa niż standardowe (np. Washington od Suitsupply):

Teraz wygląda to trochę inaczej (lepiej), na pierwszym zdjęciu wyglądało to niemal jakbyś miał dolny guzik na wysokości kroku.

26 minut temu, Tanatos70 napisał:

Z okazji debiutu nowych "krokietów", pozwoliłem sobie na małą zdradę względem zaprzyjaźnionej firmy @Embassy of Elegance i przywdziać coś jeszcze, co posiada magiczny znaczek: 5a8989dd5ce42_crockett-and-jones-royal-warrant-content-imageg.jpg.f88cfad0135a69b4da128c6f13d793a5.jpg

Wypadło na dodatki Turnbull & Asser (krawat mógłby być te kilka centymetrów dłuższy, ale cóż...).

Kot nie uzyskał jeszcze aprobaty Księcia Walii, ale pracujemy nad tym :):

Te buty są tak świetne, że całkowicie zmieniły mój pogląd na split-toe derby i chciałbym mieć w przyszłości dokładnie ten sam model. A jeśli chodzi o aprobatę Księcia Walii to do kompletu pasowałby jakiś płaszcz Barbour'a :)