Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

@Styleman ma sklep z krawatami? Napiszesz coś więcej?

Asortyment dodatków np. Krawatów z grenadyny bez podszewki, jedwabiu tkanego i drukowanego, wełny jak na zdjęciu i wiele innych jest dostępnych stacjonarnie w sklepie ShoePassion oraz w Atelier Zabłotny :) tkaniny użyte do uszycia krawatów to te same, z ktorych korzysta Viola Milano. Osobiście wiązałem juz prawie wszystko z nich i tu bardzo pozytywne zaskoczenie bo zarówno bez podszewkowe cienkie grenadyny jak i grube wełny wiąże sie wspaniałe. Zakładam, że chodzi tu o dobrej jakości wełniany wkład, ale informacji co do tego  z pierwszej ręki na ten temat jeszcze nie mam.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

@blekit pisałem już to kilka razy, ale się powtórzę po raz kolejny: moim zdaniem do tego garnituru poszetka po prostu nie pasuje. Klapy są na tyle szerokie, że wystaje tylko skrawek poszetki, który (przynajmniej na zdjęciach, może w rzeczywistości lepiej) wygląda nieestetycznie. A tak poza tym zestaw bardzo mi się podoba :) 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
6 minutes ago, Zajac Poziomka said:

@blekit pisałem już to kilka razy, ale się powtórzę po raz kolejny: moim zdaniem do tego garnituru poszetka po prostu nie pasuje. Klapy są na tyle szerokie, że wystaje tylko skrawek poszetki, który (przynajmniej na zdjęciach, może w rzeczywistości lepiej) wygląda nieestetycznie. A tak poza tym zestaw bardzo mi się podoba :) 

Let's agree to disagree ;) Ja nie lubię, kiedy ktoś w Madisonach próbuje za bardzo wyeksponować poszetkę (wtedy wygląda to moim zdaniem sztucznie i mało estetycznie), ale jeżeli jest ona ułożona dyskretnie, to według mnie daje fajny efekt i wygląda dobrze.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Ja do Madisona zakładam poszetkę wsuwaną środkiem (jaka to będzie fachowa nazwa?), co powoduje, że wystają rogi na bok. Są akurat w kolorystyce garnituru i wg mnie dobrze to wygląda. Zdjęcia w tym momencie nie mam.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Madison ma po prostu absurdalnie wielkie klapy, co szczególnie widać przy mniejszym rozmiarze marynarek i tutaj faktycznie ciężko coś wykombinować z poszetką (podobny problem na mniejszą skalę ma Hudson). Ja ze względu na anatomię muszę zwężać marynarki w ramionach, to przy Madisonie miałbym chyba dosłownie krawędź klapy na rękawie, co by nawet komicznie wyglądało :-D Swoją drogą, jak kiedyś byłem w pracowni Pana Mazura z jakaś dwurzędówką do przeróbek, to właśnie wisiał tam czyjś lniany Madison i Pan  Mazur przyznał "u pana to te klapy zgrabne, nie takie wielgachne jak w tej" :-) .