Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi to nie przeszkadza... a w prowincjonalnym Gdańsku przechodzi ;).

P.s. Gdzieś w głębi serca wierzę, że żupany kiedyś wrócą.

Hmm, czemu traktujesz to miasto tak protekcjonalnie? Rozumiem, że żyjesz na "kresach" i w "innych" czasach, ale warto czasem wylądować
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hmm, czemu traktujesz to miasto tak protekcjonalnie? Rozumiem, że żyjesz na "kresach" i w "innych" czasach, ale warto czasem wylądować

Nie protekcjonalnie... z dystansem i lekko ironicznie ;) Przeprowadziłem się do Gdańska jakieś 3 lata temu i naprawdę to była dobra decyzja. Miasto jest całkiem ładne i klimat bardzo mi odpowiada... każdemu polecam. ;) Niestety Kresy i inne czasy muszą pozostać jedynie w sercu. Poza kresami robię też reko średniowiecza (także konno). Ostatnio założyliśmy nawet małą grupę więc jak ktoś byłby chętny do uczestnictwa to zapraszam na priv. :)

Opublikowano

Hmm, czemu traktujesz to miasto tak protekcjonalnie?

A jak ma traktować? W końcu to tylko przedmieście Sopotu.*

_____

* Dlaczego Sopot jest najważniejszym miastem w Polsce? Bo ma dwa największe przedmieścia: Gdańsk i Gdynię.

:mrgreen:

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

@Tom, czasami warto sięgnąć do źródła dyskusji :))

To "prowincjonalny" to było jawne nawiązanie do wypowiedzi @Andrzeja1968 :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Hargin,

tak w ramach porannych, poniedziałkowych złośliwości ;) to czemu guzik w kamizelce masz rozpięty? Zawsze myślałem że chodzi o dolny ni eo górny  :mrgreen:  

A tak trochę bardziej konkretnie to jaki jest kolor tego krawata? Trochę mi się gryzie na monitorze z kolorem garnituru i kamizelki (może to wina kamizelki?)

Opublikowano

@Hargin,

tak w ramach porannych, poniedziałkowych złośliwości ;) to czemu guzik w kamizelce masz rozpięty? Zawsze myślałem że chodzi o dolny ni eo górny  :mrgreen:

A tak trochę bardziej konkretnie to jaki jest kolor tego krawata? Trochę mi się gryzie na monitorze z kolorem garnituru i kamizelki (może to wina kamizelki?)

A tam "poniedziałkowych" :D nie bądźmy tacy skromni :)

Odpięty guzik to sprezzatura :)

Kolor jest stalowo-gołębi - odcień koresponduje do kompozycji kraty w kamizelce. Niestety oświetlenie przy zdjęciu robi swoje - aczkolwiek może Ci się nie podobać :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nazywam ten kolor mahoniowy. Na pewno nie są to ciemne buty.

Inne zdjęcia:

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=28678

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=22293

Drugie, choć słabe jakościowo, dobrze oddaje kolor, szczególnie prawy but (sztuczne światło).