Artur S. Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Widzę, że dyskusja rozwinęła się w zaskakującym dla mnie kierunku. Koledzy chcą osobiście dostarczać sobie koszule. Okay. Jednak na naszym rynku są też firmy kurierskie, które robią to profesjonalnie i zapewne efektywniej i wystarczy wyklikać adres odbiorcy na smartfonie i za około 15 zł ktoś może odebrać przesyłkę od nas z domu i dostarczyć gdziekolwiek w Polsce (fakt, chyba trzeba mieć drukarkę w przypadku kuriera, w przypadku paczkomatów chyba nie trzeba). Przyznam, że wolałbym dostać koszulę kurierem, który przy okazji dostarczy inne paczki w okolicy, niż fatygować kogoś kto ma rodzinę, pracę, hobby i.t.d. Jeśli znajdzie się grupa skłonna ponieść wyższe koszty przesyłki od Olgi, na przykład 2 EUR zamiast 0,5 EUR, z uwagi na wysyłkę tylko 10, a nie 40 koszul na wskazany adres i koszt kuriera w kraju, chyba od około 15 zł, mogę taką przesyłkę odebrać i rozesłać na kilka dowolnych adresów w Polsce. Proponowałbym od razu poprosić Olgę o wysyłkę po 10 koszul na 4 różne adresy, żeby uniknąć sterty kilkudziesięciu koszul pod jednym adresem. Podzieliłbym nas na grupę paczkomatową, grupę kurierską i grupę osób, które chciałyby odebrać osobiście, która może robić podgrupy w zależności od lokalizacji. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Liderzy podgrup co do zasady będą koszule wysyłać do paczkomatów. Jak ktoś mieszka po sąsiedzku, i jest ku temu obustronna ochota, to nie widzę przeszkód, żeby koszule dostarczyć osobiście - to miła okazja do spotkania. Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 To ja już się troszkę pogubiłem. Jako lider podgrupy mam po prostu odebrać koszule (moje i te, które wysyłam do paczkomatów) od@Bacio na Ursynowie albo od@Awopiotr w Centrum, tak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 9 godzin temu, Kyle napisał: No Panowie, to chyba trzeba będzie zrobić Wolę pod Krawatem tudzież Gentlemen's walk na pączki do Zagoździńskiego Ja chętnie - wybaczcie OT. Oczywiście można będzie wtedy przekazać część koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 OK, lista poszła do Olgi. 31 osób na adres dostawy w Warszawie i 4 osoby w Krakowie. Poprosiłem też o indywidualne oznaczenie koszul w paczce, choćby numerem zamówienia, a najlepiej nazwiskiem, żeby łatwiej je było rozdzielić (to pewnie nie będzie dla nich problem, system identyfikowania koszul muszą mieć przecież opracowany). Poprosiłem o 7-10 dni na złożenie zamówień. Jak dostaniemy od nich zielone światło, co powinno być jeszcze dzisiaj, możemy zamawiać. Za taki sygnał startowy przyjmijmy maila ode mnie, który roześlę do wszystkich uczestników, a w którym podam Wam adres do wysyłki (tj. adres firmy @Bacio dla Warszawy, adres w Krakowie dla Krakowa jest już znany, ale im też wyślę maila "możecie zamawiać"). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoo Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Panowie, czy jest jeszcze możliwość dopisania się do listy ? Odbiór w Warszawie. Będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 44 minuty temu, robertoo napisał: Panowie, czy jest jeszcze możliwość dopisania się do listy ? Odbiór w Warszawie. Będę wdzięczny za informację. Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 46 minut temu, robertoo napisał: Panowie, czy jest jeszcze możliwość dopisania się do listy ? Odbiór w Warszawie. Będę wdzięczny za informację. No chyba że ktoś z forumowiczów zamówi dla Ciebie koszule ze swojego konta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Raczej niemożliwe, bo jedno konto = jedne wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 hmmm ok, wydawało mi się że każdą koszulę mogę zamówić z innymi wymiarami ale jeśli nie to ok przepraszam za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Maile poszły. Przypominam procedurę opisaną przez Olgę: I think easier solution could be: 1 send me a list of all the people interested so that I will know who is entitled to the discount. I this list you can also indicate where to ship the shirts [tę część zrobiliśmy] 2 each one individually enters his order through our website and they can save the order withut proceeding to the payment. I will see the order and send to every person a separate link with the correct amount to be paid by credit card or paypal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Ktoś już dostał linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Hm, mam nadzieję, że system działa i że Olga roześle kody jak już wszyscy z listy zamówią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Póki co cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Napiszę do Olgi w poniedziałek z pytaniem, czy linki będą, jak wszyscy zamówią (to logiczne, bo dopiero wtedy wiedzą, na ile podzielić koszty wysyłki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Dnia 18.01.2017 o 17:00, swordfishtrombone napisał: Ktoś już dostał linka? Dzisiaj zamówiłem i przed chwilą dostałem linka. Jeżeli jestem jedynym przypadkiem jak dotąd, to strzelam że dlatego, iż po złożeniu zamówienia napisałem do nich maila, w którym doprecyzowałem szczegóły i wspomniałem, że biorę udział w grupowym zamówieniu z Polski. E: Aha, no i Ciro napisał, że wysyłka będzie za darmo . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 miły Ciro, polać mu! To już wszyscy wiedzą, co mają zrobić. Zastanawiałem się, czy słać im maile, i wymyśliłem, że najpierw należy spróbować bez (opisana przez nich procedura maila od zamawiających nie uwzględniała), ale cieszę się, że sprawa się wyjaśniła i że system działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 @Friedman na jakim kroku zatrzymałeś swoje zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Nie wiem dokładnie, ale chyba w momencie dodania do koszyka; w każdym razie po prawej stronie pojawiają się dwie opcje, w tym "save order and pay later". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Użyłem opcji "Save and Pay...." i dosyć szybko dostałem email potwierdzający z moim emailem i hasłem. Czekam na dalszy ruch ze strony Olgi. Rozumiem że po zakończeniu zamawiania dostaniemy od niej potwierdzenie kwoty do zapłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Jest taka opcja na końcu formularza, żeby zapisać zamówienie z możliwością późniejszej zapłaty, pisałem o tym wcześniej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Płatności dokonuje się przez ten link: http://www.camiceriaolga.it/en/page/pagamenti Kwotę należy uzupełnić samemu. Ja już dokonałem płatności, nawet uzyskałem potwierdzenie, że dotarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Koledzy, będę zamawiał koszule z TM Lewin. Szukam chętnego z okolic Warszawy (ew. paczkomat w Polskę) na dwie lub więcej koszule (opcja multibuy) i do tego wysyłka na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Dnia 22.01.2017 o 10:36, eye_lip napisał: Koledzy, będę zamawiał koszule z TM Lewin. Szukam chętnego z okolic Warszawy (ew. paczkomat w Polskę) na dwie lub więcej koszule (opcja multibuy) i do tego wysyłka na pół. Porównam ich wymiary z koszulami z szafy, bo widzę 2 wyprzedażowe na które bym się skusił. Ile wysyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 6 godzin temu, JD! napisał: Porównam ich wymiary z koszulami z szafy, bo widzę 2 wyprzedażowe na które bym się skusił. Ile wysyłka? nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi