Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno mają być trochę ciasne i mają się rozbić, mówił Beny jak i sama firma.

U mnie ewidentnie 43 byłyby idealne . Jeśli nikt się nie wymieni to spróbuję je rozbić. Póki co czekam aż reszta przymierzy swoje.

Opublikowano

U mnie przy długości stopy 31,5 cm rozmiar 47 są na słowo honoru na styk (pół numeru więcej i byłoby ok). A normalnie w sportowych mam 46 i 2/3.

Trochę zbyt wąskie jak na moją stopę -  może się rozbiją.

sNxVdJ.jpg

Opublikowano

Cześć :)

Jest opcja stworzenia na zamówienie mydła przez jednego z użytkowników brzytwa.org, arturro.

Trzeba zebrać minimum 5 osób, aby mydełko powstało. Kiedyś pisałem o tych mydłach trochę więcej tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/273-temat-ostry-jak-brzytwa/?p=199202

Wiem, że kilku forumowiczów ten post zachęcił do zakupu i myślę, że są zadowoleni. Ja bardzo, a jako że właśnie kończy mi się ostatnie mydło od arturro to ucieszyłem się na wieść o tym, że istnieje możliwość takiego spersonalizowanego zamówienia :)

Jest jeden "mały" problem. Zapach skóry. Zacytuję tutaj co odpisał mi arturro:

Jest pewien problem smiley.gif - przede wszystkim właśnie musisz określić co rozumiesz przez "zapach skórzany" a jeszcze lepiej podać przykład 
np perfumy albo inny kosmetyk,  żebym mógł go powąchać i wtedy będę wiedział czy da się zrobić coś podobnego.

Wiem, że znajdują się tutaj osoby, które są w stanie taki przykład podać.

Albo opcja druga, że wybieramy jakiś inny zapach, zapytałem również o możliwość produkcji czegoś w klimatach whisky.

Damy radę? ;)

PS Ostatni raz jak kupowałem to koszt wynosił 27zł za 100g mydła w plastikowym tyglu i 34zł w tyglu aluminiowym, myślę, że wiele się nie zmieniło. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hmm, spodziewałem się, że uda mi się zebrać te cztery osoby tutaj, ale myślę, że wtedy na forum dedykowanym tradycyjnemu goleniu dwie chętne osoby na skórzane mydło się znajdą :) Jeżeli wynikną jakieś problemy z mydłem skórzanym to np. na cedrowe też was wpisać @Bażant, @Kostek?

Opublikowano

Hmm, spodziewałem się, że uda mi się zebrać te cztery osoby tutaj, ale myślę, że wtedy na forum dedykowanym tradycyjnemu goleniu dwie chętne osoby na skórzane mydło się znajdą :) Jeżeli wynikną jakieś problemy z mydłem skórzanym to np. na cedrowe też was wpisać @Bażant, @Kostek?

Tak, jestem chętny albo na skórę albo na cedr, zależnie od konsensusu forumowego, przy czym ja bardziej skłaniałbym się ku cedrowi.

Opublikowano

Panowie, w Osovskim druga koszula biznesowa Mr. Vintage jest w pakiecie za 50%. Nie chce ktoś kupić na spółkę dwóch i się podzielić? Zawsze kilka dych na jednego zaoszczędzone :)

Opublikowano

Ja jeszcze dodam dla osób, które chciały mydło cedrowe, też o was pamiętam i rozmawiałem o tym mydle, jak już będzie bliżej realizacji to będę się odzywał :)