Wodzu Napisano 9 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2019 @metius, nie napisałeś jakich konkretnie spodni szukasz, może Natalino: https://natalino.co/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 9 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2019 @Wodzu Dzięki za pomoc. Właśnie wczoraj zamówiłem spodnie w Poszetce, ale te z natalino prezentują się na tyle fajnie, że chyba skuszę się na dodatkową parę lniaków 🤔 Edycja: Jeśli pojawi się mój rozmiar 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebas Napisano 11 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2019 To mój pierwszy post na forum i od razu z prośbą o pomoc. Szukam blezera , najlepiej dwurzędowego (nie wiem , czy są jednorzędowe), o niskim stopniu formalności do jeansów i koszuli bez krawata. Nie mogę nigdzie znaleźć (szukam w Łodzi i okolicach). Wszędzie jeżeli są to po prostu marynarki dwurzędowe bardzo oficjalne. Szukam czegoś takiego jak na poniższym zdjęciu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2019 @sebas, tak na szybko (choć osobiście uważam, że dwurzędowa marynarka bez krawata wygląda słabo...): https://eu.suitsupply.com/pl/new_arrivals/havana-granatowy--marynarka/C1489.html?cgid=new_arrivals&from=whatsnew&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 11 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2019 Zack Roman ma fajny dwurzędowy blezer 6X1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradfcb Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 Witam serdecznie! Czy gdzieś poza Republic of Ties jest dostępny taki lub niemal identyczny krawat https://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-grochy/146 ? Mam na myśli zarówno podobny kolor, ilość i rozstawienie grochów, jak i materiał. A może ktoś z Was ma taki zwis na sprzedaż? Niestety w RoT restock dopiero za 2 miesiące, a mi przydałby się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradfcb Napisano 12 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2019 50 minut temu, xkoziol napisał: Mam taki z Embassy of elegance. Chętnie bym go zobaczył, ale nie działa mi ich strona od co najmniej wczoraj. Pamiętasz ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 15 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2019 Szanowni Forumowicze, zwracam się z prośbą o wskazanie początkującemu elegantowi sklepów, outletów itp., w których zaopatrujecie się w wysokiej jakości eleganckie obuwie. Dziękuje za wszelką pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 16 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2019 Początkującemu elegantowi polecam zagłebienie się w forum i poczytanie kilku wątków w dziale buty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Pasek-zamszowy-brazowy-EM-SO15/10780 @xkoziol może taki? Jeśli Ci nie przeszkadzają te obszycia. Ewentualnie: https://eleganckipan.com.pl/produkty/akcesoria/paski/zamszowe/skorzany-pasek-zamszowy-meski-tytoniowy,p890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 Sartolane - choć przy takim obwodzie to może bednarka? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 Miałem ten zamszowy z EM, klamra rozleciała się po dwóch miesiącach. Akurat obszycia na żywo się tak nie rzucały w oczy, jak na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 28 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 4 godziny temu, chylonczyk napisał: Ewentualnie: https://eleganckipan.com.pl/produkty/akcesoria/paski/zamszowe/skorzany-pasek-zamszowy-meski-tytoniowy,p890 Mam podobny, ale w ładniejszym kolorze. W kategorii pasków na cito daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2019 Poszukuję zielonego (zieleń raczej dalsza od oliwkowej), wełnianego płaszcza na jesień/zimę. Natrafił ktoś jakiś ciekawy egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2019 Oscar Jacobson miał w kolekcji zielony ciemny, model chyba snyder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 Poszukuje krawat shantung fioletowy 8cm do ok. 250zł, ktoś gdzieś widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter elegantiarum Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 Chino z wysokim stanem z zaprasowanym fabrycznie kantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Żołnierkiewicz Napisano 22 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2019 Poszukuję klasycznego, czarnego, dwurzędowego płaszcza męskiego (dyplomatka) na okres jesienno-zimowy, sięgającego do kolan lub połowy uda (mile widziany układ guzików ze zdjęcia). Budżet: circa pięć stówek (nie musi być to wełna z kaszmirem spod igły znanej marki; godzę się na domieszkę poliestru) - czy w tym budżecie jest to realne? Ewentualnie, czy może widział ktoś coś takiego na Zalando Lounge lub w innym miejscu w Internecie bądź ile mniej więcej wynosiłoby uszycie takiego płaszcza u krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 W dniu 22.09.2019 o 20:12, arbiter elegantiarum napisał: Chino z wysokim stanem z zaprasowanym fabrycznie kantem? Podbijam pytanie kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Poszukuję skórzanej torby weekendowej w budżecie do 1000 zł. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 herring luggage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Podbijam pytanie kolegiWiele chinosów ma zaprasowany kant, który natychmiast ulega rozprostowaniu, bo spodnie są z bawełny. Rozwiązaniem jest przeszyty kant (IMO zły pomysł) lub Levi’s Sta-prest czy Dickies w większości z poliestru (też nienajlepszy pomysł). Wysoki stan to pojęcie nieprecyzyjne. Jeśli chodzi o bardzo klasyczny fason (zakładki, fishtail back) zdecydowanie polecam Aero Leathers CC41. Uporczywie promowany przez jednego z kolegów Simon James Cathcart też robi takie rzeczy. Na ebay można szukać Brook Taverner, a bardziej obeznani ode mnie koledzy zapewne podrzucą jakiś pomysł z Yooxa. W pół drogi jest jeszcze Charles Tyrwhitt, ale to nie jest slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Tzn bawełna nie oznacza, że kant się natychmiast wyprostuje. Mam kilka par chino, jedne z dodatkiem elastanu, inne bez, i jak najbardziej trzymają kant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Godzinę temu, lubo69 napisał: Wiele chinosów ma zaprasowany kant, który natychmiast ulega rozprostowaniu, bo spodnie są z bawełny. Rozwiązaniem jest przeszyty kant (IMO zły pomysł) lub Levi’s Sta-prest czy Dickies w większości z poliestru (też nienajlepszy pomysł). Wysoki stan to pojęcie nieprecyzyjne. Jeśli chodzi o bardzo klasyczny fason (zakładki, fishtail back) zdecydowanie polecam Aero Leathers CC41. Uporczywie promowany przez jednego z kolegów Simon James Cathcart też robi takie rzeczy. Na ebay można szukać Brook Taverner, a bardziej obeznani ode mnie koledzy zapewne podrzucą jakiś pomysł z Yooxa. W pół drogi jest jeszcze Charles Tyrwhitt, ale to nie jest slim fit. A ja polecam bespoke. Wyjdzie podobnie. Mam chyba z dziesięć spodni od pana Tadeusza Basia z Łodzi, i cztery ostatnie pary właśnie tak wyglądają. Dwie zakładki, wysoki stan, "pingwin" z tyłu, guziki na szelki, wąska nogawka u dołu. Cholery można dostać, szukając takiego fasonu na półce w sklepie. No ale one są z wełny albo mieszanki lnu z wełną (wersje letnie). Bawełnę całkowicie porzuciłem (z wyjątkiem dżinsów) z powodu jej słabych właściwości. Źle się starzeje (a w przypadku sztruksu i moleskinu wręcz bardzo źle), spodnie szybko się wycierają (żadne moje bawełniane nie wytrzymały dłużej niż dwa lata, a najstarsze wełniane mam już dziesięć), ma słabe właściwości termiczne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 31 minut temu, Velahrn napisał: Bawełnę całkowicie porzuciłem (z wyjątkiem dżinsów) z powodu jej słabych właściwości. Źle się starzeje (a w przypadku sztruksu i moleskinu wręcz bardzo źle), spodnie szybko się wycierają (żadne moje bawełniane nie wytrzymały dłużej niż dwa lata, a najstarsze wełniane mam już dziesięć), ma słabe właściwości termiczne itd. Pełna zgoda. Natomiast p. Basia polecałbym tylko pod warunkiem, że nie zmienił spodniarza. A bespoke w Warszawie chyba nie wyjdzie podobnie cenowo niż nawet najdroższe RTW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi