eye_lip Napisano 16 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2022 Soul outlet (tam gdzie mają też Converse). Sperry też są szeroko dostępne w Half Price (ale sezonowo np teraz w moim nie było). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2022 W dniu 15.07.2022 o 13:06, Velahrn napisał: Jeśli chodzi o "przeznaczenie", to nigdy w życiu nie żeglowałem :). Buty żeglarskie, przynajmniej te, które posiadam, jako zwykłe buty na lato mają szereg zalet: 1. Lekkie. 2. Odsłaniają sporą część stopy. 3. W całości skórzane, bez podszewki. 4. Dobrze się trzymają stopy dzięki sznurowaniu 360 stopni, w przeciwieństwie do np. większości wsuwanych mokasynów. Swoje Sperry (mam cztery pary, codziennie rotuje) kupowałem chyba wszystkie na Zalando. [...] - edytowane , Velahrn Wczoraj (pozdrowienia dla kolegi, któremu przewałem zdejmowanie miary) rozmawiałem z mistrzem Januszkiewiczem, który sam nie podjął się wymiany podeszw ale skierował mnie do młodego szewca po drugiej stronie Nowego Światu, więc opcja wymiany podeszwy nadal jest w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Lipiec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2022 Panowie... proszę wrócić do tematu wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2022 No dobra, ponownie posprzątane, p-rosze trzymać się wątku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2022 @pablocito - musisz pisać prostsze zdania, najwyraźniej wtrącenia wykraczają sprawiają, że adresat ma problemy ze zrozumieniem treści. Pozwolę sobie pomóc i wytłumaczyć - treść w nawiasie dotyczyła nałożenia bana na forum na podobieństwo bana na Zalando, a treść po przecinku wymieniała powody dla których taki ban się należy. Osobiście wydaje mi się, że w tej sytuacji na miejscu była by pomoc w realizacji tego ze strony np. @mosze albo @Velahrn. Bo prawdę mówiąc, początkowa reakcja moderacji jest niemal równie żenująca co same treści których dotyczyła... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 19 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2022 Panowie, poszukuję koszuli możliwie jak najbliższej tej na zdjęciu (Pini Terracotta Linen), zwłaszcza pod względem koloru i tkaniny (len lub blend bawełna/len). Rozmiar 37 / 14,5. Budżet 350 zł Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2022 @Machiavelli, z RTW w tym budżecie kojarzę tylko Massimo Dutti: https://www.massimodutti.com/pl/koszula-o-kroju-slim-ze-100-lnu-l00155446 Jeśli zwiększysz budżet to za ~450 PLN możesz mieć MTO Shirtonomy (w internecie łatwo znaleźć kupony rabatowe, które obniżają cenę o 200 SEK przy pierwszym zamówieniu): https://shirtonomy.se/skjortor/tyg/rust-linen/ Z innych opcji MTO jest jeszcze Apposta i Collaro, ale tutaj będą to ceny jeszcze wyższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 19 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2022 Dzięki @Wodzu! Druga opcja to właśnie to, czego potrzebowałem. No i fajnie będzie przećwiczyć kolejny online MTO (dwa pozostałe, które wymieniłeś już sprawdzone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwiezdny durszlak Napisano 24 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2022 Poszukuję butów jak u panów w szortach. Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 24 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2022 Nie do końca jestem pewny, czego szukasz, ale może chodzi o coś w stylu Danner https://global.danner.com/men/usa-made?sortId=position-asc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 Ech... Ja tam widzę tylko typowe buty górskie/turystyczne/taktyczne/militarne. Jest tego multum. Tu kilka przykładów: http://military.meindl.pl/buty/356/Light Combat Boot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 14 godzin temu, Gwiezdny durszlak napisał: Poszukuję butów jak u panów w szortach. Ktoś, coś? Ziomkowie od Jansporta, jako że to były Stany, pewnie nosili Dannery. Trudne do zdobycia w Europie i wcale nie takie najlepsze. Ja bym poszedł w: https://hunt-fish.eu/pl/c/Hanwag-podwojny-szew/147 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturlep Napisano 25 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 https://www.diemme.com/shop/roccia-vet-brown-leather/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 Witam szanowne grono! Panowie potrzebna Wasza pomoc... Poszukuję koszuli biznesowo/eleganckiej w kolorze khaki (zgniła zieleń, wpadająca czasem w szarość)/oliwkowym, gładką, bez żadnych ozdób, czysty klasyk. Znalazłem jedną, która mi podchodzi, w Polskiej firmie, natomiast mam pewne obawy, gdyż materiał z jakiego jest wykonana to tencel, nigdy nie kupowałem koszuli z tego materiału, więc nie wiem jak to wygląda na żywo i jak to się zachowuje na ciele, dlatego szukam dalej. Czy jest ktoś, kto widział gdzieś coś takiego, bądź może mi polecić markę/firmę gdzie potencjalnie takie koszule mogą się znajdować? Ja oczywiście kontynuuje poszukiwanie na własną rękę, Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 1 godzinę temu, Iron napisał: Witam szanowne grono! Panowie potrzebna Wasza pomoc... Poszukuję koszuli biznesowo/eleganckiej w kolorze khaki (zgniła zieleń, wpadająca czasem w szarość)/oliwkowym, gładką, bez żadnych ozdób, czysty klasyk. Znalazłem jedną, która mi podchodzi, w Polskiej firmie, natomiast mam pewne obawy, gdyż materiał z jakiego jest wykonana to tencel, nigdy nie kupowałem koszuli z tego materiału, więc nie wiem jak to wygląda na żywo i jak to się zachowuje na ciele, dlatego szukam dalej. Czy jest ktoś, kto widział gdzieś coś takiego, bądź może mi polecić markę/firmę gdzie potencjalnie takie koszule mogą się znajdować? Ja oczywiście kontynuuje poszukiwanie na własną rękę, Pozdro! Taki kolor to prędzej znajdziesz na jakichś militaria.pl lub rzeczach z demobilu - nie jestem ekspertem od mundurów, ale sądzę, że dużo armii świata wybiera taki kolor dla koszul sowich żołnierzy. Natomiast taką koszulę da się bez problemu uszyć na miarę w dowolnym zakładzie MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 Khaki to jest raczej coś takiego, a nie zgniła zieleń: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Khaki Koszula może mieć elegancki krój, ale kolor sprawi, że elegancka to ona raczej już nie będzie. Z ciekawości: jakie ma być jej przeznaczenie, do czego chcesz ją nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 24 minuty temu, Jakub84 napisał: Khaki to jest raczej coś takiego, a nie zgniła zieleń: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Khaki Koszula może mieć elegancki krój, ale kolor sprawi, że elegancka to ona raczej już nie będzie. Z ciekawości: jakie ma być jej przeznaczenie, do czego chcesz ją nosić? Jeśli o taki kolor autorowi chodzi, to ma np. koszulę khaki u Romana https://zackroman.com/koszula-lniana-bezowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 57 minut temu, Jakub84 napisał: Khaki to jest raczej coś takiego, a nie zgniła zieleń: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Khaki Koszula może mieć elegancki krój, ale kolor sprawi, że elegancka to ona raczej już nie będzie. Z ciekawości: jakie ma być jej przeznaczenie, do czego chcesz ją nosić? Khaki ma różne odcienie i w zależności od marki/producenta ten odcień się różni, można znaleźć od źólto-zielonego odcieniu, przez brązowo-zielone odcienie czyli coś w stylu zgniłej zieleni, poprzez oliwkowy, czy nawet w mocną szarość ala grafit z dodatkiem zieleni. Opis koszuli, który podałeś to właśnie to czego szukam, krój elegancki/biznesowy, ale kolor ma to złamać. Casualowe w takich kolorach przewaznie wyglądaja jak zrobione z jakiegoś koca, czy czegoś takiego. Dramat. Zakładam tego typu koszule na mniej formalne wypady, ale zdarzyło mi się "zgrzeszyć" i wyskoczyć w czymś takim na wesele, bez marynarki/garniaka. Wychodzę, z założenia, że najważniejsze i tak jest to, by całość dobrze na nas leżała i była kolorystycznie spójna no i trzymała się jakościowo, niż to czy dany outfit wypada założyć do danej okazji czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 34 minuty temu, Velahrn napisał: Jeśli o taki kolor autorowi chodzi, to ma np. koszulę khaki u Romana https://zackroman.com/koszula-lniana-bezowa Niestety to nie o taki kolor chodzi, raczej coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 1 godzinę temu, Iron napisał: Niestety to nie o taki kolor chodzi, raczej coś takiego. Ciemne koszule to pułapka, ucz się na cudzych błędach (np. moich ), a nie swoich. Ciemny zielony, śliwkowy, bordowy itd. to fatalne kolory na koszule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Lipiec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2022 To w sumie nie jest ciemna koszula, ale zgadzam się, że kolor jest fatalny, przynajmniej z punktu widzenia klasycznej elegancji, bo na piknik może być ok. Mężczyzna elegancki nosi koszule białe, błękitne i (delikatnie) różowe, ew. kombinacje (paski - biała w niebieskie lub granatowe paski to klasyka). Do innych kolorów trzeba mieć bardzo duże wyczucie, rzadko się to udaje, ogólnie nie warto nawet próbować. Z ciemnych koszul miałem: - ciemnobrązową - założyłem raz; - granatową - owszem, znajduje zastosowanie z niebieską marynarką w kratę i białymi spodniami, zakładam raz na pół roku; - czarną - jak byłem młodszy, chodziłem na disco. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2022 To wszystko, co napisali Koledzy, plus szczegół: ciekaw jestem Twojej karnacji, skoro jesteś przekonany, że kolor nieświeżego pesto bazyliowego jest dla Ciebie właściwy🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 21 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2022 Cześć, znacie jakieś sklepy, w których można dostać klasyczne kurtki safari taniej niż w Poszetce/Susu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 21 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2022 Kiedyś w Mango widziałem „przyzwoitą; bez szału” kurtkę safari. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 21 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2022 6 godzin temu, mgns napisał: Cześć, znacie jakieś sklepy, w których można dostać klasyczne kurtki safari taniej niż w Poszetce/Susu? Zobacz w MT jest tam teraz wyprzedaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi