pi_senny Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Vistula i H&M premium, sieciówki i raczej nie ma plastiku w składzie. Tkmaxx, szaliki na dziale damski, znajdziesz ładniejsze i można upolować fajną wełnę w okolicach tej kwoty. Cytuj
Xune Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Sprawdź też CountryAttire i tamtejsze przeceny. 1 Cytuj
Stormont Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 7 godzin temu, Velahrn napisał: A ja polecam bespoke. Wyjdzie podobnie. Mam chyba z dziesięć spodni od pana Tadeusza Basia z Łodzi, i cztery ostatnie pary właśnie tak wyglądają. Dwie zakładki, wysoki stan, "pingwin" z tyłu, guziki na szelki, wąska nogawka u dołu. Cholery można dostać, szukając takiego fasonu na półce w sklepie. No ale one są z wełny albo mieszanki lnu z wełną (wersje letnie). Bawełnę całkowicie porzuciłem (z wyjątkiem dżinsów) z powodu jej słabych właściwości. Źle się starzeje (a w przypadku sztruksu i moleskinu wręcz bardzo źle), spodnie szybko się wycierają (żadne moje bawełniane nie wytrzymały dłużej niż dwa lata, a najstarsze wełniane mam już dziesięć), ma słabe właściwości termiczne itd. Mam bawełniane mtm z mankietem i kantem i wyszło słabo. Okropnie się starzeją, chociaż prane chemicznie (albo ponieważ? jeansowi chemia nie służy zdecydowanie) i mam wrażenie, że wyglądam w nich jak uchodźca z PRL. Jedna para to trochę mało, aby generalizować, ale coś jest na rzeczy, że chino lepiej wyglądają bez kantów, mankietów, zakładek. Bardzo dobrze oceniam natomiast w ww. fasonie sztruks. Cytuj
Velahrn Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 10 godzin temu, lubo69 napisał: Pełna zgoda. Natomiast p. Basia polecałbym tylko pod warunkiem, że nie zmienił spodniarza. A bespoke w Warszawie chyba nie wyjdzie podobnie cenowo niż nawet najdroższe RTW. Baś teraz bierze ode mnie cztery stówki, a jak zaczynałem u niego szyć (chyba 2013 r. ?), to brał 300 zł. Materiały - kupuje końcówki na ebayu za groszę. W tej cenie nie znajdę spodni satysfakcjonujących mnie stylistycznie, nie mówiąc już o dopasowaniu i wygodzie użytkowania (jest bardzo wysoka). 1 Cytuj
Enygma Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2019 W dniu 30.09.2019 o 22:52, Velahrn napisał: A gdzie można kupić materiał na eBay za grosze? Podesłał byś w wiadomości prywatnej polecanych sprzedawców? Cytuj
Velahrn Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2019 9 godzin temu, Enygma napisał: A gdzie można kupić materiał na eBay za grosze? Podesłał byś w wiadomości prywatnej polecanych sprzedawców? Mogę podać nawet tutaj, więcej osób skorzysta: https://www.ebay.co.uk/str/qualityenglishfabricbyharrisons http://www.ebaystores.pl/huddersfieldfinefabrics/ https://www.ebay.co.uk/str/royaltextiles 1 2 Cytuj
jugend Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 W dniu 30.09.2019 o 10:40, lubo69 napisał: Wiele chinosów ma zaprasowany kant, który natychmiast ulega rozprostowaniu, bo spodnie są z bawełny. Rozwiązaniem jest przeszyty kant (IMO zły pomysł) lub Levi’s Sta-prest czy Dickies w większości z poliestru (też nienajlepszy pomysł). Wysoki stan to pojęcie nieprecyzyjne. Jeśli chodzi o bardzo klasyczny fason (zakładki, fishtail back) zdecydowanie polecam Aero Leathers CC41. Uporczywie promowany przez jednego z kolegów Simon James Cathcart też robi takie rzeczy. Na ebay można szukać Brook Taverner, a bardziej obeznani ode mnie koledzy zapewne podrzucą jakiś pomysł z Yooxa. W pół drogi jest jeszcze Charles Tyrwhitt, ale to nie jest slim fit. Nikt więcej nie odpowiedział. Tutaj (Berg&Berg) są bardzo ładnie wyglądające chinosy z zaprasowanym kantem: https://bergbergstore.com/collections/trousers, ale ceny dla mnie zaporowe. Szukam dalej. Cytuj
tsz Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 @jugend Na Yooxie można wyszukać spodnie z cechą "High rise" (w opisie wyświetla się jako "high waisted"). Zaprasowany kant już trzeba już sobie niestety samemu wypatrzeć na zdjęciach. https://www.yoox.com/pl/men/shoponline/high rise_wst#/d=10928,4207,2086,145&dept=men&gender=U&page=1&attributes={'wst'%3a['hghwstd']}&pricemax=150&season=X W powyższym filtrze dodałem kilku włoskich producentów najbardziej wg mnie godnych uwagi, ale to oczywiście subiektywne. Ceny, promocje i minimalna kwota do darmowej dostawy lubią się często zmieniać, więc warto się przyglądać. Ja zazwyczaj kupuję tam spodnie w cenach od 30 do 100 EUR, w zależności od składu tkaniny. Cytuj
mayor Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 11 godzin temu, jugend napisał: Nikt więcej nie odpowiedział. Tutaj (Berg&Berg) są bardzo ładnie wyglądające chinosy z zaprasowanym kantem: https://bergbergstore.com/collections/trousers, ale ceny dla mnie zaporowe. Szukam dalej. Najlepsze chino jakie mam ,a miałem takich spodni naprawdę dużo to Rising Sun uszyte z 8.8 Oz Galey&Lord combed Cramerton twill znanego także jako Army Cloth Type 1 Nie trzeba nawet zaprasowywać kantów wystarczy po praniu powiesić zatrzaśnięte w wieszaku Setwell i na rano kanty gotowe Cytuj
lubo69 Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Nie trzeba nawet zaprasowywać kantów wystarczy po praniu powiesić zatrzaśnięte w wieszaku Setwell i na rano kanty gotoweMagia. Czy kurz też sam opada i nie trzeba prać? 3 1 Cytuj
jugend Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Dzięki za odpowiedzi! Kolejne pytanie: czy warto przyjrzeć się koszulom dostępnym (jeszcze) na Próchniku? Dość klasyczne wzory, a cena poniżej 100 zł. https://www.prochnik.com/produkty/koszule,2,16 Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Koszule koszulami, ale sam sklep ma raczej średnie opinie: https://www.opineo.pl/opinie/prochnik-pl Próbuj jeśli masz 100% pewność że nie będziesz zwracać/reklamować. Cytuj
adamW Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Poszukuje gladkich, blekitnych koszul ktorych niedobor mam w szafie. Budzet do 300zl. Mile widziane sklepy online PL. Kolnierzyk włoski/półwłoski. Cytuj
mosze Opublikowano 7 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 EBerg ma teraz wyprzedaż, choć zostały już końcówki. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 6 minut temu, adamW napisał: Poszukuje gladkich, blekitnych koszul ktorych niedobor mam w szafie. Budzet do 300zl. Mile widziane sklepy online PL. Kolnierzyk włoski/półwłoski. @poszetka.com - mam od nich kilkanaście koszul i jestem z nich jak do tej pory najbardziej zadowolony. Aktualnie mają w sklepie świetne koszule z cienkiej flaneli tesstura monti - online jeszcze nie. Jest rewelacyjna blekitna i kilka innych, ale nie będę psuł zabawy Tomkowi Cytuj
Nawrot Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Miałem w ręku tę flanelę od TM (macałem tylko w próbniku) i bardzo ją polecam na koszulę. Sam mam zamiar skorzystać raczej z MTM/bespoke, ale za materiałem niech przemówi fakt, że pojawia się on w kolekcjach RTW (SuSu, a teraz Poszetka). Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 12 godzin temu, Nawrot napisał: Miałem w ręku tę flanelę od TM (macałem tylko w próbniku) i bardzo ją polecam na koszulę. Sam mam zamiar skorzystać raczej z MTM/bespoke, ale za materiałem niech przemówi fakt, że pojawia się on w kolekcjach RTW (SuSu, a teraz Poszetka). Mam dwie koszule MTM z tej flaneli Tessitura Monti - bo podejrzewam, że tej - niebieski melanż i biała-niebieska kratka vichy. Cudowna tkanina, uwielbiałem je... ... uwielbiałem, bo po roku wyglądają jak szmaty, tak się zmechaciły i przetarły, że wstyd nosić. 1 Cytuj
Nawrot Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 To zdecydowanie nie jest niebieski melanż. To typowy czysty błękit. Co do wytrzymałości się nie wypowiadam. U mnie w rotacji pozostaje około 30 koszul, więc liczę na to, że wytrzyma dłużej niż kilka założeń Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Godzinę temu, Nawrot napisał: To zdecydowanie nie jest niebieski melanż. To typowy czysty błękit. Co do wytrzymałości się nie wypowiadam. U mnie w rotacji pozostaje około 30 koszul, więc liczę na to, że wytrzyma dłużej niż kilka założeń Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja mam 20+ koszul MTM i sporą rotację, choć faktycznie nosiłem te dwie koszule dość często, ze względu na bardzo przyjemny dla skóry materiał. No ale mam oksford, który żyje do 5 lat i nie widać na nim zużycia - flanela wypada w tej konkurencji dość blado. 1 Cytuj
Albertowy Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Gdzie kupić białą koszulę, nieprześwitującą (to ważne), bawełnianą? Jestem dosyć niski i szczupły więc koszula musi być slim albo nawet super slim, na wzrost 164/170. Będę wdzięczny za namiary na sprawdzoną nieprzezroczystą koszulę. Cytuj
Egonax Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 @Albertowy jaki budżet? Cytuj
Albertowy Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 @Egonax Do 400 zlotych. Ale jeżeli będzie warto to mogę coś dołożyć. Cytuj
pi_senny Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 https://www.zalando.pl/andersons-strech-belt-pasek-pleciony-a3052d00w-o11.html Taki pasek. Nie widzę racjonalnego uzasadnienia, aby dać za niego 400 zł. Zatem czy spotkał się ktoś, z czymkolwiek podobnym, bez żadnego loga w okolicach połowy tej ceny? Cytuj
adamW Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 3 minuty temu, pi_senny napisał: https://www.zalando.pl/andersons-strech-belt-pasek-pleciony-a3052d00w-o11.html Taki pasek. Nie widzę racjonalnego uzasadnienia, aby dać za niego 400 zł. Zatem czy spotkał się ktoś, z czymkolwiek podobnym, bez żadnego loga w okolicach połowy tej ceny? Tego typu paski widziałem w Vistuli i Lancerto kilka dni temu. Kwestia kolorów- musiałbyś poszukać czy będzie akurat brąz. Elastyczny pasek pleciony z wykończeniem skórzanym w takiej cenie to faktycznie abstrakcja. Swego czasu takie paski były nawet w Biedronce (na prawdę- bardzo ładne) chyba po 29,99. Cytuj
pi_senny Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 @adamWDzięki. Niestety jedna i druga marka nie obejdzie się bez loga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi