OnTheRun Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Panowie Dama w potrzebie... Pytanie nieco off topic, ale w końcu jesteśmy gentelmenami, i zawsze staramy się służyć Paniom pomocą. Prawda ? Czy ktoś z Was wie, gdzie mogę znaleźć nóżki, stopki, czy też pukle (tak to się chyba nazywa) z gwintem wewnętrznym do torebek damskich? Wygląda to mniej więcej tak: http://www.hardwareelf.com/Images/Items ... -014lg.jpg Będę wdzięczny za pomoc. Moją małżonka nie bardzo się przejęła faktem, że zgubiła jedną stopkę w swojej torebce, co grozi zniszczeniem tapicerki siedzenia w jej samochodzie (podczas prowadzenia samochodu ma zwyczaj kłaść torebkę na siedzeniu pasażera). Ewentualnie, jeśli ktoś może mi polecić kaletnika w Warszawie, który mógłby pomóc.. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Pytanie jest bardzo trudne, ale co szkodzi spróbować. Czy któryś z Panów zna sklep internetowy, w którym od ręki można kupić wiśniowy pasek z shell cordovanu firmy Alden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Panowie Dama w potrzebie... Pytanie nieco off topic, ale w końcu jesteśmy gentelmenami, i zawsze staramy się służyć Paniom pomocą. Prawda ? Czy ktoś z Was wie, gdzie mogę znaleźć nóżki, stopki, czy też pukle (tak to się chyba nazywa) z gwintem wewnętrznym do torebek damskich? Wygląda to mniej więcej tak: http://www.hardwareelf.com/Images/Items ... -014lg.jpg Będę wdzięczny za pomoc. Moją małżonka nie bardzo się przejęła faktem, że zgubiła jedną stopkę w swojej torebce, co grozi zniszczeniem tapicerki siedzenia w jej samochodzie (podczas prowadzenia samochodu ma zwyczaj kłaść torebkę na siedzeniu pasażera). Ewentualnie, jeśli ktoś może mi polecić kaletnika w Warszawie, który mógłby pomóc.. Z góry dziękuję. W ostateczności "pan Heniek" tokarz/ślusarz jest na pewno w stanie dorobić takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Od razu mam pytanie do mankietu francuskiego. Czy rękaw marynarki może się opierać/blokować (nie wiem jak to nazwać) na mankiecie ? Nie jest luźny rękaw marynarki przy nadgarstku - może problem w tym że w sklepie mankiet był strasznie sztywny ? Mam ten sam problem. Mankiety francuskie nieco usztywniają mi marynarkę, co wygląda dość "kloszowato". Chyba nie ma dla tego rozsądnego rozwiązania. Na przyszłość, przy kupnie, trzeba mierzyć marynarki będąc w odpowiednich koszulach. Chyba, że ktoś ma na to receptę (nawet pełnopłatną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Marynarki do mankietów francuskich trzeba kupować/szyć z lekko szerszym rękawem. Innego wyjścia nie ma niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Marynarki do mankietów francuskich trzeba kupować/szyć z lekko szerszym rękawem. Innego wyjścia nie ma ale czy wspomniane usztywnienie rękawów przez mankiety francuskie jest błędem, uchybieniem kanonów elegancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 A bo ja wiem, jest niewygodne i frustrujące w użytkowaniu jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 I moim zdaniem brzydko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Prościej, szyjąc koszulę na miarę, dać nieco węższy mankiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Jak zwezisz w barkach(wedlug mnie powinienes) to rekawy automatycznie sie skroca o 0,5-1cm i powinno byc git. Przepraszam za brak polskich znakow, ale chwilowo nie mam mozliwosci i ich pisac. Skąd założenie, że jest za szeroka? Rękawy może odrobinę przydałoby się skrócić, zrobiłbym natomiast porządek ze spodniami. Spodnie ewidentnie zjechały za bardzo na dół, zrobił się z nich lekko biodrówki dlatego pomarszczone. Na swoim miejscu są ok. Postaram się wrzucić po skompletowaniu całego stroju fotkę do CMDNS. Tak czy siak dziękuje za trafną uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 ....i kurczę ciężkie do skorygowania. Mój krawiec rozłożył ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 rękawy w marynarce, by mankiety francuskie nie tworzyły "kloszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 ok, dzięki. Tak czy inaczej przy kupnie następnego garnituru założę koszule z mankietami na spinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Pytanie jest bardzo trudne, ale co szkodzi spróbować. Czy któryś z Panów zna sklep internetowy, w którym od ręki można kupić wiśniowy pasek z shell cordovanu firmy Alden? Czy 'Alden' to warunek konieczny? Bo jeśli nie to może tu... http://www.bensilver.com/Genuine-Shell- ... ,1954.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Pytanie jest bardzo trudne, ale co szkodzi spróbować. Czy któryś z Panów zna sklep internetowy, w którym od ręki można kupić wiśniowy pasek z shell cordovanu firmy Alden? Czy 'Alden' to warunek konieczny? Tak. Wiem, że m. in. AE są dostępne od ręki, ale po lekturze sporej liczby recenzji, doszedłem do wniosku, że chcę Aldena. Nie tylko ja, bo w sklepie internetowym, w którym próbowałem go kupić, jest już kolejka ok. 100 chętnych na ten produkt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 ok, dzięki. Tak czy inaczej przy kupnie następnego garnituru założę koszule z mankietami na spinkiFajnie, tylko żeby ta koszula była dobrze uszyta i pasująca. W koszulach z mankietem francuskim z wieszaka może on być właśnie za szeroki. Nie bierz się za to, bez urazy "od dupy strony". Nie pasuj marynarki do źle dopasowanej koszuliny. Jak ocenić w takim razie, czy mankiet francuski nie jest za szeroki? Na ile "luzu" powinno być pomiędzy koszulą a ręką i jak długie powinny być wtedy zakładki mankietu? Pytam bo rzeczywiście większość koszul "z wieszaka" musiałem zaraz korygować u krawca. Nie są to zwykle poprawki duże ale chciałbym wiedzieć jak je sprawdzić w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Czy ktoś ma jakiś fajny link do najważniejszych regimental ties? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2012 Czy ktoś ma jakiś fajny link do najważniejszych regimental ties? http://www.bensonandclegg.com/shop/index.php?cPath=55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Panowie, spodnie w MD odpowiadają faktycznie rozmiarom z tabeli? Z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Panowie, spodnie w MD odpowiadają faktycznie rozmiarom z tabeli? Z pozdrowieniami Rozmiary tak, ale miewają kilka różnych fasonów, więc pozostałe wymiary bywają różne (szerokość na udzie, szerokość nogawki na dole, wysokość stanu itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Panowie, potrzebuję krótkiej definicji kozerki . Macie gdzieś na podorędziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Połączenie klapy z kołnierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Rozmiary tak, ... .Dziękuję, interesowała mnie tabela. Z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Mam krótkie pytanie. Mając na uwadze, ze mankiety francuskie mogą wystawać spod rękawów marynarki nieco więcej niż zapinane na guziki - czy spinki mankietowe mogą/powinny być widoczne czy też zakryte prze rękawy marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Powinny wystawać tyle samo. Biorąc pod uwagę, że dziurki na spinki znajdują się ponad 3cm od krawędzi, to w pozycji stojącej nie powinny w większości przypadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi