Adam Granville Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Skandal z tą poszetką! Cytuj
Adam Granville Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Szanowny Panie, po łapach tu biją, dopiero jak się ma więcej wpisów Górny rozpięty lub zapięty, dolny zapięty. Byłbym ostrożny z zakładaniem koszulki polo do marynarki sportowej i kardiganu. Dlaczego? Dzianinowa koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego, podobnie jak sweter czy kardigan. Podświadomie oczekujemy, że pod marynarką czy też kardiganem powinna znajdować się bielizna (coś z tkaniny, a nie z dzianiny). Jeśli zamiast wykonanej z tkaniny koszuli pojawia się w tym miejscu dziana koszula polo, jest to zakłócenie kompozycji. Cytuj
andrzej k. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 dziękuję a jak wyglądają powyższe kwestie w wypadku np.letnich koszulek polo z bawełny ?? no i czy można je nosić wypuszczone na spodnie ( gdy nie ubieramy marynarki ) Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 dziękuję a jak wyglądają powyższe kwestie w wypadku np.letnich koszulek polo z bawełny ?? no i czy można je nosić wypuszczone na spodnie ( gdy nie ubieramy marynarki ) Można, ale jaki w tym sens? Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Można, ale jaki w tym sens?Taki sam jak w zapinaniu marynarki: sylwetka mężnieje, nabiera proporcji, po prostu lepiej się wygląda. Nie bez kozery Polo Ralph Laruen (http://www.ralphlauren.com), przykład pierwszy z brzegu, przez zdjęcia swoich modeli, sugeruje noszenie polówek w ten sposób. Natomiast nigdy nie widziałem by ktokolwiek dobrze wyglądał w polo zapiętym pod szyję. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Można, ale jaki w tym sens?Taki sam jak w zapinaniu marynarki: sylwetka mężnieje, nabiera proporcji, po prostu lepiej się wygląda. Nie bez kozery Polo Ralph Laruen (http://www.ralphlauren.com), przykład pierwszy z brzegu, przez zdjęcia swoich modeli, sugeruje noszenie polówek w ten sposób. Natomiast nigdy nie widziałem by ktokolwiek dobrze wyglądał w polo zapiętym pod szyję. Polecam przeczytać post mój oraz kolegi raz jeszcze Polo nigdy nie noszę wypuszczonej poza domem, zawsze wkładam ją w spodnie/spodenki. Wyglądasz lepiej, nogi masz dłuższe, ciało się modeluje. Absolutnie same superlatywy. Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Ups, mea culpa. Umówmy się, że po prostu rozwinąłem twój wpis. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Ups, mea culpa. Umówmy się, że po prostu rozwinąłem twój wpis. W porządku, też tak z początku przeczytałem Jak widzisz podzielam Twój pogląd. Nic tylko czekać na wypowiedź pytającego - po co chcesz nosić Polo wypuszczone ze spodni? Może czynniki środowiskowe? Masz wiele możliwości noszenia Polówek zatkniętych w spodnie. Możesz włożyć je bardzo dokładnie, możesz je włożyć niechlujnie (np. sam przód, jak u wspomnianego Ralpha), wtedy na pewno zostanie to zaakceptowane przez znajomych. Cytuj
Adam Granville Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Temat koszuli wpuszczonej i wypuszczonej był już omawiany w którymś wątku. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Temat koszuli wpuszczonej i wypuszczonej był już omawiany w którymś wątku. Koledzy rozmawiają o koszulce polo. Cytuj
psu Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Dobry wątek z tymi koszulami... Jak chodzić teraz latem - podkoszulka, na to koszula - wszystko wpuszczone w spodnie? Bezproblemowo człowiek się ugotuje, spoci. Podkoszulka będzie mokra, przemoczy koszulę. W klimatyzowanym pomieszczeniu będzie lepiej, ale co jeżeli musimy iść gdzieś przez miasto? Zakładam, że akurat nie mamy możliwości skorzystania z innego środka transportu ; ) Cytuj
andrzej k. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Dobry wątek z tymi koszulami... Jak chodzić teraz latem - podkoszulka, na to koszula - wszystko wpuszczone w spodnie? Bezproblemowo człowiek się ugotuje, spoci. Podkoszulka będzie mokra, przemoczy koszulę. W klimatyzowanym pomieszczeniu będzie lepiej, ale co jeżeli musimy iść gdzieś przez miasto? Zakładam, że akurat nie mamy możliwości skorzystania z innego środka transportu ; ) dokładnie o to mi chodziło ... latem polo wypuszczone na spodnie jest ... hmm bardziej komfortowe termicznie moim zdaniem Kolega poruszył też kolejną kwestię - podkoszulka ...to nie można polo ubierać na gołe ciało ? Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 W temacie polówki. Jak dla mnie jest za ciepłe na lato, rzadko ich używam z tego powodu. O wiele lepsze efekty przynosi mi każda lniana koszula. W polówce czuję się momentami jak w swetrze. Nawet pique mi w tej kwestii niewiele pomaga. Cytuj
michau Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Byłbym ostrożny z zakładaniem koszulki polo do marynarki sportowej i kardiganu. Dlaczego? Dzianinowa koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego, podobnie jak sweter czy kardigan. Podświadomie oczekujemy, że pod marynarką czy też kardiganem powinna znajdować się bielizna (coś z tkaniny, a nie z dzianiny). Jeśli zamiast wykonanej z tkaniny koszuli pojawia się w tym miejscu dziana koszula polo, jest to zakłócenie kompozycji. Przekonuje mnie ten tok rozumowania. Cytuj
Styleman Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Byłbym ostrożny z zakładaniem koszulki polo do marynarki sportowej i kardiganu. Dlaczego? Dzianinowa koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego, podobnie jak sweter czy kardigan. Podświadomie oczekujemy, że pod marynarką czy też kardiganem powinna znajdować się bielizna (coś z tkaniny, a nie z dzianiny). Jeśli zamiast wykonanej z tkaniny koszuli pojawia się w tym miejscu dziana koszula polo, jest to zakłócenie kompozycji. Przekonuje mnie ten tok rozumowania. Nowe rewelacje? koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego ,zakłócenie kompozycji ? Od lat koszulka polo była zakładana przez eleganckich mężczyzn zarówno pod marynarkę typu klubowego jak i pod kardigan a tu nagle takie rewelacje . Proszę obejrzeć trochei ilustracji z albumów o męskiej modzie i wtedy głosić takie poglądy. Pozdrawiam Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Byłbym ostrożny z zakładaniem koszulki polo do marynarki sportowej i kardiganu. Dlaczego? Dzianinowa koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego, podobnie jak sweter czy kardigan. Podświadomie oczekujemy, że pod marynarką czy też kardiganem powinna znajdować się bielizna (coś z tkaniny, a nie z dzianiny). Jeśli zamiast wykonanej z tkaniny koszuli pojawia się w tym miejscu dziana koszula polo, jest to zakłócenie kompozycji. Przekonuje mnie ten tok rozumowania. Nowe rewelacje? koszulka polo ma charakter okrycia wierzchniego ,zakłócenie kompozycji ? Od lat koszulka polo była zakładana przez eleganckich mężczyzn zarówno pod marynarkę typu klubowego jak i pod kardigan a tu nagle takie rewelacje . Proszę obejrzeć trochei ilustracji z albumów o męskiej modzie i wtedy głosić takie poglądy. Pozdrawiam Widać że jeszcze słabo znasz Adama Jak ktoś tak się ubierał to był proletem, proste nie? Cytuj
Sel Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Rękawy wydają mi się za długie - mam racje ? Resztę proszę pominąć głównie chodzi mi o rękawy Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Nie, raczej mankiet koszuli jest trochę wysoko. Chociaż z tym trzeba uważać - świeżo uprasowana koszula ma dość sztywny mankiet, który po 2 godzinach na ciele trochę się rozejdzie i opadnie na rękę Może o 0.5cm można by skrócić, ale to już raczej kwestia indywidualnych predyspozycji, niektórzy przesadzają ze skracaniem, moim zdaniem są dobre. Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Mam takie specyficzne pytanie. W szafie bezproduktywnie gnieździ mi się kilka dobrej jakości koszul - niestety na chwilę obecną są na mnie za wąskie w talii (brzuch...) Koszule te są fabrycznie dość mocno staliowane zaszewkami (łącznie tak 4-6 cm zapasu) - czy krawcowa mogłaby zlikwidować zaszewki i wypuścić "uwięziony" materiał poszerzając tym sam koszule? Ktoś wogle próbował już podobnego zabiegu? Czy wizualnie nie pozostawi to mocno rzucających się w oczy śladów? Cytuj
Sel Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Robiłem coś takiego w koszuli casualowej, śladów nie widzę jednak chyba zależy od materiału. Od razu mam pytanie do mankietu francuskiego. Czy rękaw marynarki może się opierać/blokować (nie wiem jak to nazwać) na mankiecie ? Nie jest luźny rękaw marynarki przy nadgarstku - może problem w tym że w sklepie mankiet był strasznie sztywny ? Cytuj
piti54 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Rękawy wydają mi się za długie - mam racje ? Resztę proszę pominąć głównie chodzi mi o rękawy Jak zwezisz w barkach(wedlug mnie powinienes) to rekawy automatycznie sie skroca o 0,5-1cm i powinno byc git. Przepraszam za brak polskich znakow, ale chwilowo nie mam mozliwosci i ich pisac. Cytuj
Monsieur Michał Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 To przykład.Nie odnosząc się co do samej poprawności - wklejanie swojego zdjęcia jako argumentacji co do poprawności stroju jest co najmniej zuchwałe Cytuj
Sel Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Rękawy wydają mi się za długie - mam racje ? Resztę proszę pominąć głównie chodzi mi o rękawy Jak zwezisz w barkach(wedlug mnie powinienes) to rekawy automatycznie sie skroca o 0,5-1cm i powinno byc git. Przepraszam za brak polskich znakow, ale chwilowo nie mam mozliwosci i ich pisac. Hmm.. szczerze powiem że akurat do tej części byłem pewny (w sensie dopasowania), krawiec zresztą też nie miał zastrzeżeń. Jeszcze raz to przemyślę. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 No to nowa moda na forum, jak rękaw jest dalej niż 14cm od kołnierza to już są ramiona za szerokie. Nieszczęśni ludzie szersi w barkach (niekoniecznie wysokich) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi