Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jesteś pewien, że nie jest to imitacja brustaszy? Nie wszystkie marynarki mają prawdziwą kieszonkę.

Nie spotkałem się do tej pory z imitacją brustaszy u Vistuli, a już dwie rozcinałem jednak bez potrzeby takiego ślęczenia gdzie zacząć ciąć ;). Zresztą i w tej marynarce jestem o to spokojny, bo samą brustaszę da się wyczuć "łapiąc" ją przez wewnętrzną kieszeń, ale niestety nie nakierowało mnie na właściwe miejsce szwu do rozcięcia. W takim razie może oddanie jej do krawca/odwiedzenie salonu będzie istotnie lepszym pomysłem niż kombinowanie na własną rękę.
Opublikowano

Który sklep na Jermyn Street oferuje mtm?

Od czasu do czas zamawiam koszule w rożnych sklepach na JS, ale często muszę je trochę przerabiać (przynajmniej skrócić rękawy). Będę na chwilę w Lądku i pomyślałem, że pójdę sobie do któregoś ze sklepów, żeby zdjęli ze mnie miarę i zapisali sobie w bazie. Dzięki temu będę nadal mógł zamawiać koszule online ale bez konieczności późniejszych przeróbek. Chodzi mi o którąś z firm niższej lub średniej półki na JS, nie o te najdroższe.

Opublikowano

Szukam ładnego materiału w prążek na biznesowy gajer. Ciemny szary, granat, max 120s. Widział ktoś ostatnio coś ładnego?

W kolekcji Lesser 13oz jest sporo takich materiałów, zarówno szarych, jak i granatowych, w prążki o różnych kolorach.

Opublikowano

A jesteś pewien, że nie jest to imitacja brustaszy? Nie wszystkie marynarki mają prawdziwą kieszonkę.

Z tym się nie spotkałem z tym w nawet "najpodlejszych" (złe słowo, no ale) sieciówkach. Kto to kupuje ?!

Opublikowano

Chłopakie, dysponujecie może linkiem do opisu jak z sukcesem woskować kurtkę fabrycznie woskowaną? W moim mieście nie ma specjalistycznego punktu, a sam sobie dam radę. Tylko jak? Znalazłem anglojęzyczne opisy, ale używają tam specyfików zupełnie niedostępnych w Polsce. Może wosk pszczeli + terpentyna?

Opublikowano

Myślałeś o Barbour Thornproof Wax Dressing :arrow:http://www.google.co.uk/products/catalo ... CEcQ8wIwAA ? Na filmie wydaje się to proste:

Chyba najlepszy sposób. Jedyny problem to taki, że z GB nie będę sprowadzał jednej rzeczy ;) szukam więc innych sposobów. Z całej sieci ze śmieciami w tej sprawie znalazłem taki filmik (wosk pszczeli + terpentyna)

. Spróbuję więc chyba najprostszego wyjścia ;)
Opublikowano

Jak zachować matowość skóry? Mam obuwie sportowe, które po "wyglancowaniu" wygląda źle. Nie mówię tu nawet o efekcie lustra, tylko zwykłym połysku pojawiającym się zawsze po pastowaniu. Chciałbym, aby buty po zabiegach pielęgnacyjnych (odżywienie, natłuszczenie itd.) pozostały matowe.

Czy można nałożyć na obuwie krem/pastę i go tak zostawić bez polerowania?

Opublikowano

Sklep sir Arthur przy Brackiej w Warszawie. Słyszałem wiele dobrego o jakości i przystępności cen dodatków w tym sklepie (np. na blogu Macaroniego: http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... cka-5.html) ale kompletnie nic wiem o innych rzeczach jakie można tam zakupić.

Wie któryś z Panów jak wygląda jakościowo i cenowo ich oferta marynarek i spodni? Jeśli okaże się, że jakość i cena w miarę rozsądne, to dla mnie - studenta - może się to okazać ciekawym miejscem :).

Opublikowano

Sklep sir Arthur przy Brackiej w Warszawie. Słyszałem wiele dobrego o jakości i przystępności cen dodatków w tym sklepie (np. na blogu Macaroniego: http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... cka-5.html) ale kompletnie nic wiem o innych rzeczach jakie można tam zakupić.

Wie któryś z Panów jak wygląda jakościowo i cenowo ich oferta marynarek i spodni? Jeśli okaże się, że jakość i cena w miarę rozsądne, to dla mnie - studenta - może się to okazać ciekawym miejscem :).

Nie wiem czy mają tam marynarki lub spodnie, ja jakoś nie zwróciłem na nie uwagi.

Mają za to całkiem spory wybór krawatów, knitów, poszetek itd. - spory jak na stacjonarny sklep w Warszawie.

Opublikowano

Sklep sir Arthur przy Brackiej (ciach)

Nie wiem czy mają tam marynarki lub spodnie, ja jakoś nie zwróciłem na nie uwagi.

Mają http://www.sirarthur.pl/Oferta.html klasyczny zestaw klubowy szyty przez Vipo. O Vipo z kolei było tu: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=2&t=970

Według ich strony planują nawet sprzedaż plaszczow ;). Zastanawiałem się czy któryś z Panów miał jakieś doświadczenie z ichnimi marynarkami i spodniami.

Opublikowano

Panowie

Recenzji ze zrealizowanych zamówień i opinii o aarszawskich szewcach nie brakuje w Przewodniku Miejskim. Ja jednak poszukuję dobrego zakładu, w którym mogę przeprowadzić renowację mojego obuwia.

Mam wrażenie, że mistrzowie z Chmielnej, czy Złotej, raczej nie zechcieć podjąć się takiej usługi. Mam na myśli pełną renowację , nie nie tylko zelowanie.

Będę wdzięczny za podpowiedzi, gdzie mogę się udać.