adamW Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 8 minut temu, rocketman napisał: Do zestawu chino+koszula pasek czy 3,5 cm czy 4 cm? Z tych dwoch 3,5cm. Osobiscie preferuje jednak wezsze paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 27 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2020 Panowie, poszukuje sznurowadeł od Saphira 2.5 mm, flat waxed, 90 cm. Wszystkie sklepy i ogłoszenia jakie znalazłem oferują 75 cm i 120 cm, a potrzebuję kilku par do butów 5 dziurkowych. Ktoś wie gdzie znajdę? Ewentualnie czy jeżeli wezmę 120 to będzie pasować do 5 dziurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innocent Napisano 31 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2020 Gdzie jest wątek o Benevento? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papuć Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Nietypowe pytanie.Czyżby niejaki Paulie z gry "Mafia" nosił fioletowy garnitur? Gra toczy się w latach 1930-1938.Czy w tamtym okresie popularne były garnitury w takiej kolorystyce? Czy współcześnie można gdzieś zobaczyć taki garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2020 Cziczikow w „Martwych duszach” Gogola ma frak „borówkowy z iskrą”. Widział kto taki w II połowie XIX wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 6 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2020 Prosiłbym o szybką pomoc. Sebago Classic Dan, skórzane, rozmiar 8,5UK (42, chyba to jest UK - z Zalando Lounge, ciężko stwierdzić), będą dobre na stopę 27,5cm? Normalnie noszę 42/8 w eleganckich butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 7 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2020 Czy mógłby ktoś polecić dobrego krawca do przeróbek w północnej części Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommaso Napisano 7 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2020 Panowie, jaka muszka dla Pana młodego? Który odcień bardziej do was przemawia? Przy założeniu, że ma dopełniać całość, na którą składa się klasyczny granatowy garnitur jednorzędowy. https://republicofties.com/pl/p/Mucha-jedwabna-brazowo-bordowa/355 czy https://republicofties.com/pl/p/Mucha-jedwabna-bordowa/353 ? Chyba że ktoś poleci jakieś inne "źródło", które można by rozważyć jeśli chodzi o jedwabną muchę w kolorze (lub odcieniach) bordo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2020 Jak dla mnie 353 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeaveLeaf333 Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Witam Panowie. Podpowiedzcie mi proszę, czy filcowe kapelusze typu fedora sprawdzą się również latem? Mam na myśli konkretnie ten model, w kolorze jasnopopielatym: https://www.witleather.pl/187,kapelusz-meski-fedora-klasyczny.html. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Nie wyobrażam sobie założyć wełnianego kapelusza latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 2 godziny temu, LeaveLeaf333 napisał: czy filcowe kapelusze typu fedora sprawdzą się również latem? Myślę, że sprawdzą się tak samo jak Panama zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 10 minut temu, papiez_ napisał: Myślę, że sprawdzą się tak samo jak Panama zimą. Ale przecież w Panamie zimą jest ciepło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 @LeaveLeaf333, w filcowym kapeluszu przepływ powietrza jest znikomy. Latem będzie w nim bardzo ciepło, ale Jake'owi Gittesowi to nie przeszkadzało i wyglądał znakomicie. Mam kilka kapeluszy, ale latem noszę tylko panamę i ewentualnie słomiany pork pie na plaży. Jeżeli chodzi o ten kapelusz z linka, to warto rozważyć króliczą fedorę z polkapu. Jest niestety znacznie droższa, ale prezentuje się dużo lepiej, bardziej elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Wełniane kapelusze się sprawdzą, tylko metodą izolacji, a nie przewiewności, ja w każdym razie w lecie się czuję w filcowych dobrze. Ale nie w tym który proponujesz, bo Witleather w środku kapelusze wykańcza badziewiem na które cenzuralnych słów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeaveLeaf333 Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Czy zatem jeden z tych dwóch modeli okaże się lepszy w jakości wykonania? https://www.sterkowski.pl/kapelusze/494-8003-kapelusz-fedora-mosca-wlos-kroliczy.html#/75-rozmiar-62_cm/171-kolor-szary https://sklep.polkap.pl/kategoria/meskie/dagmarclassic Przy okazji skoro jesteśmy w temacie kapeluszy, czy wiedzą Państwo, jakie nakrycia głowy noszono w porze lata, przed budową kanału panamskiego i popularyzacją kapeluszy typu panama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 identyczne w jakości, bo dla Sterkowskiego właśnie Polkap robi, więc nei ma co byle jakiej firmie marży nabijać, kupuj prosto z Polkapu. A noszono oczywiście filcowe, vide wszystkie westerny, oraz słomkowe ale z innych słomek, nie panamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Chcę zrobić zakupy w sklepie z Holandii. Wysyłają jedynie do krajów Beneluxu i Niemiec. Czy ktoś zna pośrednika-firmę, która zajmuje się takim pośrednictwem, z adresem w jednym z tych państw. Było na forum kiedyś o takim pośredniku, ale tamta firma zajmowała się tylko przekazywaniem przesyłek z ebay, gdy sprzedający wysyłał tylko w granicach USA, ale oni obsługują tylko Stany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 mailboxde, ale nie korzystałem z tej usługi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdk Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Na początek jako nowicjusz witam wszystkich! Moje szybkie pytanie, czy ktoś rozpoznaje ten krawat i mogłby podpowiedzieć gdzie taki lub podobny mogłbym dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 46 minut temu, pdk napisał: Na początek jako nowicjusz witam wszystkich! Moje szybkie pytanie, czy ktoś rozpoznaje ten krawat i mogłby podpowiedzieć gdzie taki lub podobny mogłbym dostać? Tu jest podobny: https://patine.pl/patine-tie-silk-stripe-rouge-hermes-bleu-petrol.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Gdzie kupić okulary korekcyjne? Wielkie sieciówki (np. Vision Express), mały rodzinny optyk czy może internety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Opcja B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: internety? Aurum optics, optykaworld. Do wstawienia szkieł polecam fielmanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 A co polecają krakoscy okularnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi