KIERMAN Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Pamiętajcie, że sprzedawcy mają sposoby na doprowadzenie takich butów, by wyglądały na mało używane. Najlepiej w ogóle nie kierować się stanem podeszwy i patrzeć na inne elementy obuwia np. na czubki, zapięcie, ewentualne wytarcia w środku... Tutaj bardzo dobry przykład: https://allegro.pl/monki-carmina-43-gyw-yanko-meermin-i7708967468.html Jak myślicie, prawie nówki sztuki czy mocno używane? Trudno jednoznacznie stwierdzić, ale wiem, że nad doprowadzeniem podeszwy do takiego stanu ktoś mocno pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 2 godziny temu, lubo69 napisał: Sam się sobie dziwię że to piszę, bo ostracyzm w stosunku do handlu używanym obuwiem widoczny na forum uważam za uzasadniony Mnie to zawsze dziwiło, że dopuszczamy sprzedaż używanej bielizny (koszule), a buty są be. @Andrzej_P, jeśli Ci się podobają to chyba dobra opcja. Widać po detalach na podeszwie, że raczej wyższa półka. Po stanie podeszwy powiedziałbym, że były założone max 10 razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Skoro prawdziwi fachowcy twierdza ,że byly założone najwyżej 10 razy to całkiem możliwe.,Ja jestem zdania ,że obcasy były naprawiane i wyściółka w butach jest wymieniona ,ale co ja mogę wiedzieć.,Poza tym ,że zwyczajowo gumowe wypełnienie obcasa typu Dovetail z reguły nie jest łączone w ten sposób z Six-nail, gdyż wygląda mało estetycznie.,Nie mam także nic przeciwko kupowaniu butów z drugiej ręki, jeżeli ktoś się czuje komfortowo w takich butach i nie przeszkadza mu ,że inna osoba nosiła je wcześniej to jest jak najbardziej OK tym bardziej ,że dzięki temu możemy nieco oszczędzić planetę , gdyż te buty nie trafiły na wysypisko ani do spalarni., Tylko moim zdaniem Ukraina jest ostatnim miejscem na mapie gdzie szukałbym butow z drugiego obiegu.Nie mam żadnych uprzedzeń do tego kraju ani jego mieszkańców, ale lepiej takich okazji szukać tam gdzie masz możliwość przymierzenia i szybkiego odesłania w razie niepowodzenia., Moje pytanie czy prawidłowy rozmiar potwierdził Jackowski lub Rutkowski nie było zadnym szyderstwem tylko faktem.,Po pierwsze te buty są robione na zamówienie i nie posiadają żadnego rozmiaru.,Po drugie stwierdzenie sprzedającego ,że jest to rozmiar 44 na stopę 28.5 cm to zwykła deklaracja nie poparta żadnymi konkretnymi faktami.,Nie chce wklejać linków do aukcji ,ale ten sam sprzedawca sprzedaje buty Alden #925 na kopycie Barrie i twierdzi ,że są w rozmiarze 44 na stopę o długości 28.5 cm (zgodnie z tym powinny z trudem wejść na moje stopy).,Ze zdjęcia pokazującego wnętrze, wynika że te buty Alden #925 liuks klass rucznaja rabota USA wyprodukowano w listopadzie 2004 roku i są w rozmiarze 9.5 B/D( w rzeczywistości ledwie wejdą na paznokieć dużego palca u mojej stopy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 @mayor, możesz mieć rację z wymienioną wyściółką, nie widziałem oryginalnej aukcji, ale światełko ostrzegawcze powinno się zaświecić jeśli ktoś pisze że sprzedaje jako nowe coś co ewidentnie jest używane. Stopień zużycia oszacowałem tylko na podstawie wytarcia śródstopia, ale to mogło być nawet podmalowane. Za 800zł i Ukrainę jednak cofam rekomendację PS mam tak połączony dovetail i gwoździe w AS dla Brooks Brothers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 @Andrzej_P lepiej dołóż do Yanko 🙌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 4 godziny temu, lubo69 napisał: Nosiłbym. Ja - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Mnie to zawsze dziwiło, że dopuszczamy sprzedaż używanej bielizny (koszule), a buty są be.Ditto. W TKMaxx kiedyś nie można było zwrócić skarpetek, nawet fabrycznie zapakowanych w trójpaku, spiętych i zszytych, a koszule można było. Tyle samo w tym logiki ile w naszym regulaminie - albo wszystko używane (klient decyduje czy chce, a publika, jak mawiał kiedyś jeden z modów, jeśli niezainteresowana, przechodzi dalej), albo zero używanego, tylko nowe z metką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 25 minut temu, lubo69 napisał: Ditto. W TKMaxx kiedyś nie można było zwrócić skarpetek, nawet fabrycznie zapakowanych w trójpaku, spiętych i zszytych, a koszule można było. Przyjmowanie zwrotów/refundacja, czyli to co dotyczy tzw refound/return policy to jest bardziej sprawa kulturowa niż widzimisię danej sieci sklepów.,Podobnie jest z wypłatami ubezpieczeń i traktowaniem interesantów w urzędach.,W niektórych krajach obowiązuje zasada "The Benefit of The Doubt" i kiedy klient idzie cokolwiek zwrócić, upomina się o odszkodowanie, załatwia sprawy urzędowe itp. to druga(ta silniejsza) strona akceptuje to ,że jest szczery i należy mu się pozytywne załatwienie roszczeń.,Nie tak dawno około 10-12 lat temu można było oddać buty w sklepie bez względu na stan, liczyła się tylko sztuka,.Dzisiaj jest jucz nieco inaczej podeszwa nie może być zjechana ,ale nie trzeba mieć kartonowego opakowania ,metek a nawet nie trzeba mieć rachunku ,paragonu,czy innego dowodu sprzedaży w takim wypadku personel sklepu szuka najniższej ceny w jakiej dany towar był kiedykolwiek sprzedawany i tyle oddaje.Nikt też nie obwąc*uje koszul swetrów,czy bluzek na okoliczność czy przypadkiem nie byly noszone,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Jak wygląda rozmiarówka czapek kaszmirowych z H&M? Dziwnie wygląda asortyment tych czapek. Jedne mają rozmiar do wyboru, inne nie . W centrum mojego zainteresowania znalazły się: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694465003.html https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0731528001.html Jedna niby 56-58, druga rozmiar "uniwersalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego jak kupno Meerminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Panowie, czy określenie „glattleder” oznacza skórę lakierowaną? Słownik tłumaczy to jako gładka skóra, ale jak to przetłumaczyć w kontekście surowca z którego zrobiony jest but? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Moim zdaniem to po prostu skóra licowa, ale są na forum Koledzy lepiej znający niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzarz1 Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Panowie, szybkie pytanko. Czy warto zostawić sobie taką torbę za 400 zł czy lepiej zamówić z soliera/milera? https://vistula.pl/torba-travertino-vistula-5 Szczerze mówiąc byłem nastawiony na barona ale trochę popłynęli z tymi nowymi cenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubER Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 Witam, gdzie w Krakowie (najlepiej centrum/zachód) znajdę jakiś sensowny sklep z akcesoriami do szycia? Albo nie ma sensu się w to bawić bo wszędzie jest to samo i zamawiać z allegro? Na dniach będę miał od koleżanki maszynę do szycia i mam wielki plan aby wreszcie nauczyć się skracać spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Czy zdarzyło Wam się, żeby w wełnianych swetrach zrobiła się dziurka, puściło oczko? W cienkim swetrze merino w kilku miejscach pojawiły mi się malutkie dziurki, jakby jedno oczko nie wytrzymało - nie wiem czy można to wiązać z molami? Latających motyli nie przyuważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 @Wodzu, może pralka jest stara ? Ja u moich rodziców zniszczyłem sobie kilka ubrań i pojawiły się tego typu dziurki jak wygryzione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 @Żorż Ponimirski, wełniane swetry piorę ręcznie, zapomniałem wspomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 @Wodzu a używałeś może golarki do ubrań? Chwila nieuwagi i można sobie taką dziurkę zrobić (czasami nawet o tym nie wiedząc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 2 godziny temu, Zagiel napisał: @Wodzu a używałeś może golarki do ubrań? Chwila nieuwagi i można sobie taką dziurkę zrobić (czasami nawet o tym nie wiedząc) Nie używałem, sweter jest dość nowy, użyty ok. 10 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Czy obuwie Brook Taverner jest warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 13 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2018 Ma ktoś doświadczenie z butami CT? Mam ochotę na zakup https://www.ctshirts.com/intl/black-goodyear-welted-toe-cap-boots/SHC0208BLK.html?cgid=clr_shoes#prefn1=season&prefn2=status&currentPageNum=6&prefv1=AW18|SS18|AW17|SS17|AW16|SS16|AW15&prefv2=new|continuity|terminal&sz=112&start=53&cgid=clr_shoes ale nie wiem czy to dobry interes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Jak prać spodnie flanelowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Poczytaj na metce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 16 minut temu, wyro52 napisał: Jak prać spodnie flanelowe ? Zgodnie z tym co na metce? Flanela bawełniana, flanela wełniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 5 minut temu, Cineos napisał: Zgodnie z tym co na metce? Flanela bawełniana, flanela wełniana? Flanela wełniana, brak metki oprócz tej ze składem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi