mosze Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Krawcowa dwa razy zawija, 6 na pewno za mało. Ile dokładnie - nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Może dosyć proste pytanie, ale ile trzeba mieć za długie spodnie żeby zrobić 5 cm manszety - 6, czy 11 cm? 11-12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Czy ta poszetka pasuje do tego krawata kolorystycznie? Nie jestem przekonany, bo kolory są inne, ale całościowo mi się nawet podoba. Podpowie ktoś?Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Wg mnie jest ok, fakt że na pierwszy rzut oka wzbudza wątpliwości, ale całość się broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Witam. Planuję po raz pierwszy założyć muchę na wesele (w roli gościa) i zastanawiam się, czy koszula z plisą jest koniecznością ? Wiele razy widzę, że użytkownicy much mają zwykłe koszule z odkrytymi guzikami (nawet na tym forum), stąd zastanawia mnie także skorzystanie z takiej opcji, zwłaszcza że mam problem ze znalezieniem koszuli w moim rozmiarze z plisą. Dodatkowo, istotne jest to czy mankiety będą zapisane na guziki czy na spinki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 38 minut temu, lisciofcb napisał: Witam. Planuję po raz pierwszy założyć muchę na wesele (w roli gościa) i zastanawiam się, czy koszula z plisą jest koniecznością ? Wiele razy widzę, że użytkownicy much mają zwykłe koszule z odkrytymi guzikami (nawet na tym forum), stąd zastanawia mnie także skorzystanie z takiej opcji, zwłaszcza że mam problem ze znalezieniem koszuli w moim rozmiarze z plisą. Dodatkowo, istotne jest to czy mankiety będą zapisane na guziki czy na spinki ? Jako gość spokojnie może być bez plisy natomiast wtedy mankiet raczej na guziki (sokoro obniżamy formalność guzikami to wg mnie mankiet tez stosownie mniej formalny ale na spiniki błędem nie będzie). Więcej na różnych blogach np tu https://www.szarmant.pl/koszula-do-muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Czytałem ten wpis u Szarmanta. Problem jest taki, że koszulę z plisą jakoś ciężko mi znaleźć , bo niestety noszę rozmiar, który nie jest zbyt popularny w sieciówkach czy nawet u rodzimych producentów. No i to kolejny wydatek w okolicach 300 zł lub więcej, a z racji iż zmieniam dodatki do garnituru, czeka mnie zakup butów, paska, muchy i być może paska do zegarka, czyli trochę się tego nazbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Być może głupie pytanie, no ale... Czy da się skracać skórzane paski do spodni, tzn. skracać a nie robić dodatkową dziurkę (powiedzmy, bez "istotnego" uszczerbka na ich wyglądzie)? Jeśli tak, ile można się spodziewać za cenę takiej usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Jeśli montowany na skręcany nit to samemu w domu, potrzebny śrubokręt/nóż i nożyczki/nóż/coś innego byleby ostre i tnące. Jeśli zaszyty na stałe to nie doradzę. Podejrzewam że da się, ale doświadczeń brak. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 @patryk6 - idź na Halę Targową u Wrocławiu - tam obok sklepu szewskiego jest kaletnik ( piętro 1) i tam Ci to zrobią - niezależnie do tego, jak montowana jest klamerka. Jeżeli klamerka jest na śrubę to kwestia 2-3 zł, jeżeli szyta, to będzie na pewno drożej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 Panowie, poszukuję kogoś z Trójmiasta, kto mógłby dokonać renowacji aktówki. Ewentualna wysyłka do rzemieślnika dalej w Polskę też wchodzi w grę. Przede wszystkim chodzi o naprawę sprutych szwów i zerwanego mocowania zatrzasku. Zależy mi na estetycznym wykonaniu i chcę oddać ją do kogoś sprawdzonego, ma ktoś może jakiś trop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 Przemku? @Pepo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 Przez przypadek wrzuciłem do pralki spodnie z portfelem w kieszeni. Portfel średnio to zniósł. W niektórych miejscach skóra straciła kolor, jest jakby wytarta. Da się to jakoś odratować? Zastanawiam się czy pomógłby krem/pasta w tym kolorze.Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 Krem, lub pasta nie. Ale np. renovating crem od Saphira już tak. Ewentualnie środek Juvacuir. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 Krem, lub pasta nie. Ale np. renovating crem od Saphira już tak. Ewentualnie środek Juvacuir. Dzięki za odpowiedź. Po namyśle jednak stwierdziłem, że nie będę go ratował, bo skóra oprócz przetarć i utraty koloru jest też pofalowana i brzydka, a na to chyba już nie da się zaradzić.Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 Sztywniki się pewnie uszkodziły. Portfele z takiej skóry są usztywniane, pralka temu raczej nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
definer Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 Czy jest możliwość wydłużenia rękawów płaszcza? Upatrzyłem sobie jeden model i rękawy są minimalnie za krótkie. Właściwie mógłbym je zostawić, bo to jest kwestia 1 cm, ale chciałbym, żeby leżał idealnie. Jakby ktoś znał jakiegoś krawca we Wrocławiu gdzie można by to zrobić, to też byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 2 godziny temu, definer napisał: Czy jest możliwość wydłużenia rękawów płaszcza? Upatrzyłem sobie jeden model i rękawy są minimalnie za krótkie. Właściwie mógłbym je zostawić, bo to jest kwestia 1 cm, ale chciałbym, żeby leżał idealnie. Jakby ktoś znał jakiegoś krawca we Wrocławiu gdzie można by to zrobić, to też byłbym wdzięczny. Z płaszczami jak z marynarkami, jeśli jest zapas to bez problemu. Czasem trzeba dosztukować podszewkę, ale to tez jest do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagubiony Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Cześć, mam do Was prośbę o poradę jaki krawat dobrać do ciemno-granatowego garnituru w bardzo delikatną kratkę (beżowo-popielatą). Okazja to własny ślub, a z "dodatków" jest biała koszula na spinki z zakrytą plisą, lniana poszetka biała (złożenie TV fold), czarne skórzane buty oraz czarny skórzany pasek. Na zdjęciu zestaw z przykładowym krawatem stalowym z mojej szafy. Rozważam kolor szary-grafitowy, czy musi być jednolity? Jaki materiał wybrać? Będę bardzo wdzięczny za rady, ponieważ zostało mi mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Garnitur w kratkę z definicji nie nadaje się na ślub. Wszelkiego rodzaju wzory definiują garnitur jako mało "formalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagubiony Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Zdaję i zdawałem sobie z tego sprawę przy zakupie, jednak nie o to pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 21 minut temu, Zagubiony napisał: Zdaję i zdawałem sobie z tego sprawę przy zakupie, jednak nie o to pytałem. Proponuje np. taki https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu-w-krate-Shepherd/886 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gennaro Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Panowie, krótkie pytanie - czy któryś z tych garniturów będzie nadawał się do rozkompletowania i noszenia np. z flanelowymi spodniami? (I ewentualnie, który byłby bardziej uniwersalny?) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-granatowy-paski/P5306.html?cgid=Suits&prefn1=materialID&prefv1=Wełna|Kaszmir&prefn2=size&prefv2=48 http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-niebieski-jodełka/P5269.html?cgid=Suits&prefn1=materialID&prefv1=Wełna|Kaszmir&prefn2=size&prefv2=48 Dziękuje z góry za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Czy w przypadku gdy w okolicach rozporka mam zbyt dużo materiału, który się marszczy jest szansa to zniwelować poprawkami krawieckimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken Napisano 29 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2017 Na wstępie chciałbym się przywitać jako, że jest to mój pierwszy post.Mam następujące pytanie. Czy brązowe oxfordy z nakładanym noskiem można używać w zestawie z chinosami i marynarką czy też są one zbyt formalne?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi