MateuszT. Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Posiada ktoś z Was może poszetki od Tomasza Milera? Jeśli tak, to jak z ich jakością i układaniem się? Mam jedną jedwabną, kupiona rok temu. Z jakością wszystko jak najbardziej ok. Jeżeli chodzi o układanie się, to przy tej delikatności jedwabiu mogłaby być trochę większa żeby lepiej wypełnić brustaszę, ale podejrzewam, że to tylko moje "czepianie się" - rozmiar jest (chyba) standardowy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Posiada ktoś z Was może poszetki od Tomasza Milera? Jeśli tak, to jak z ich jakością i układaniem się? Również mam jedną jedwabną z nowej kolekcji i jestem zadowolony. Jakość materiału i wykonania bardzo dobra, a z układaniem nie mam żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Posiada ktoś z Was może poszetki od Tomasza Milera? Jeśli tak, to jak z ich jakością i układaniem się? Jakość i układanie się podobne jak w poszetka.com (zadowalający poziom). Osobiście wolę jednak trochę większe np. ASDFstyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Czy ciemnobrązowe lotniki będą pasowały do zestawów: koordynowanych z chinosami, chinosy+sweter, chinosy+sama koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 21 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2016 Moim zdaniem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Większe przeróbki krawieckie koszuli w Warszawie. Możecie polecić coś sprawdzonego! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Cześć, może mi ktoś wyjaśnić/powiedzieć jaka jest długość rękawa od szwu do końca, czyli tak normalnie mierzonego, gdy mamy w CT podane 34 i 35 cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 O ile pamiętam w tabelach rozmiarowych CT jest możliwość wybrania centymetrów. Jeśli natomiast o wyjaśnienia chodzi to CM=CAL*2,54. W tabelce z wymiarami w centymetrach wyniki są zaokrąglone, nie wiem jak jest w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Tzn. chodzi mi o to że te 34 i 35 to są 86i 89, ale jak to przełożyć na mierzenie takie jakie dla mnie jest normalne, nie od środka karczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Panowie, mam zamiar kupić cienki portfel i w związku z tym chciałbym zapytać czy możecie coś polecić (producent, strona internetowa)? Ewentualnie jak ma ktoś jakieś rady, spostrzeżenia itd. to też chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Exoxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Panowie, mam zamiar kupić cienki portfel i w związku z tym chciałbym zapytać czy możecie coś polecić (producent, strona internetowa)? Ewentualnie jak ma ktoś jakieś rady, spostrzeżenia itd. to też chętnie przygarnę. Kilku kolegów na forum robi takie portfele (na dokumenty i karty, bez możliwości przechowywania bilonu). Mieszczą się w wewnętrznych kieszonkach marynarki. Przejrzyj ofertę w dziale Ogłoszenia - z reguły robią też paski do zegarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Exoxe robi świetne potrfele. http://www.exoxe.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Tzn. chodzi mi o to że te 34 i 35 to są 86i 89, ale jak to przełożyć na mierzenie takie jakie dla mnie jest normalne, nie od środka karczka. Nie ma bardziej 'normalnego'/miarodajnego mierzenia niż od środka karczku - koszule mają różną szerokość w ramionach i jeśli zmierzysz sam rękaw od wszycia (nieważne czy od pachy czy ramienia) to nie uwzględnisz różnic szerokości karczku/pleców i cała wartość pomiaru 'bierze w łeb'... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 No tak, dlatego napisałem że to jest normalne dla mnie.Wydaje mi się, że przy jednoczesnej możliwości wyboru rozmiaru (czyli szerokości ramion), oraz długości rękawa, opcja z mierzeniem w karczku mija się z celem, ponieważ rękaw ma swoją długość, i do tego dodaje się rozmiar, czyli tą szerokość...Cóż, zamówiłem, dojdzie, zmierzę, jak nie to sprzedam i będę wiedział co zamówić następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Cześć, może mi ktoś wyjaśnić..., gdy mamy w CT podane 34 i 35 cali? Odpowiem sobie sam, koszula przyszła, może komuś się przyda info, 35 cali to w mierzeniu od ramienia około 65 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Użytkował lub użytkuje ktoś spodnie z bawełnianej tkaniny chambray? Jak z ich wytrzymałością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Nie wprowadzaj zamętu, jeszcze ktoś źle zamówi! W jednym kroju tak będzie, w innym będzie zupełnie inaczej, Koval starał Ci się to wytłumaczyć. Bez przesady żadnego zamętu to nie wprowadza, kolega Jarek napisał, że to około 65, więc może być trochę inaczej. Wg mnie 35 cali rękaw mierzony od ramienia to około 65,5 cm, dodam tolerancję +/- 1 cm. Nie zdarzyło mi się żeby koszule w tym samym rozmiarze miały różnicę większą niż 1cm. Między krojami też nie będzie "zupełnie inaczej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kily Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Ja bym jeszcze prosił o informację o to przy jakim rozmiarze kołnierzyka 35 to ok. 65(,5), bo mam podobną zagwozdkę do tej, z którą mierzył się Jarek. Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 że to około 65, więc może być trochę inaczej... Ech!, jak grochem o ścianę... Przecież często, właśnie o to 'trochę inaczej' chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Ja bym jeszcze prosił o informację o to przy jakim rozmiarze kołnierzyka 35 to ok. 65(,5), bo mam podobną zagwozdkę do tej, z którą mierzył się Jarek. Dzięki za info! W casual L. Nie chciałem nikogo w zamęt wprowadzać. Myślałem po chłopsku i jest to mały zamęt dla mnie, jeśli muszę jednocześnie wybrać rozmiar kołnierza, odpowiedni krój, a do tego nie mogę porównać długości rękawa do jakiejś posiadanej koszuli, ponieważ jego podawana długość jest skorelowana z szerokością ramion, a to się mierzy trudniej i łatwiej popełnić błąd. Widzę jednak że kupowanie koszul na odległość, to sprawa bardziej skomplikowana, niż się spodziewałem, uczymy się całe życie, czyż nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Ech!, jak grochem o ścianę... Przecież często, właśnie o to 'trochę inaczej' chodzi. W oryginalnym poście było, cytuję: "zupełnie inaczej". Dla mnie to różnica między zupełnie a trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Lepiej kupić dłuższy rękaw, zawsze można skrócić, ja tak robię z koszulami Profuomo, gdzie w rozmiarze 41 przeważnie rękawy mają dł. 67,5 cm lub 68 cm, wtedy skracam o 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Panowie, Trochę przybrałem w pasie i poszukuję krótkich, prostych, lnianych spodenek - mogą być nawet bez kieszeni. Coś co nada się na piknik czy grilla, bez strachu o plamki i zabrudzenia - czyli rozsądne cenowo Szukam też spodenek bardziej eleganckich, bez aspiracji outdoorowych - czy ktoś miał spodenki SS? http://eu.suitsupply.com/pl/shorts/br%C4%85zowy-szorty/B772.html?cgid=Shorts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 @Bażant: ja w zeszłym roku na jakiejś "super" promocji w sklepie internetowym H&M kupiłem takie... generalnie na 1,5 sezonu starczą http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0242337012.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi