Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co to jest STN? Każda dyscyplina akademicka ma swój dress code, ale dobry nieformalny garnitur (np. PoW) powinien się chyba wpasować w każdy z nich (może poza Politechniką :P).

Studenckie Towarzystwo Naukowe. Co roku z mojej uczelni (Śląski Uniwersytet Medyczny) są konferencje, na których prezentujemy nasze prace. W sumie nic szczególnego z tego tytułu nie ma.

Opublikowano

Dla jednego będzie to do 5,50 zł, dla drugiego i stówka niestraszna. Przybliż widełki.

Dla mnie fajny wzor to gladkie garantowe :ugeek:  (Liverano rule) i ostatnio wyłącznie takie kupuję. Z bambusa. Mogę polecić. Tylko nie wiem czy o taki wzór chodziło :)

Opublikowano

Czy na forum jest gdzieś założony temat o samych tkaninach? O tym czym różnią się różne marki (poza ceną), jak to jest z kupowaniem z materiałów z ebaya, czy warto, czym różnią się tkaniny ze sklepu "na rogu" od tych sprowadzanych z Anglii etc. Starałem się szukać, ale osobnego tematu nie znalazłem. 

Opublikowano

Cześć, czy ta nitka to wątpliwej jakości ozdoba, czy coś w rodzaju informacji dla klienta: 'tak jestem nowa i nieużywana, bo mam luźną ładną białą niteczkę i łatwo mnie wypruć '?
122kis4.jpg

Opublikowano

O ile pamietam, to taka luźna fastryga w róžnych miejscach, informuje o tym, źe pewne elementy wykończenia wykonywane są ręcznie. Miejsce tej nitki nie jest przypadkowe. Tak tłumaczyła mi pani w jednym z salonów odzieżowych. Chyba właśnie w Vistuli, ale głowy nie dam.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jaką średnicę mają guziki w marynarce - (te przy rękawie, jak i te służące do zapinania)? Niestety, nie dysponuję obecnie żadną miarą by samemu zmierzyć, a chcę kupić guziki do planowanego garnituru.

I przy okazji - chodzi o guziki w sklepie Szarmant - czy ich rozmiar jest podawany w mierze angielskiej, czy to średnica w mm?

Opublikowano

Jak powiesz Szarmantowi 2+1 zapasowy do zapięcia marynarki (czy ile tam potrzebujesz) oraz (liczba dziurek + zapas) do mankietów to będzie dobrze. Albo cytując klasyka: będzie Pan zadowolony. To są standardowe wymiary.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Potrzebuję wysłać nowiutki garnitur pocztą/kurierem i zastanawiam się jaka jest najlepsza forma zabezpieczenia przesyłki. Pudełka w stylu Suits Supply raczej nigdzie nie znajdę, ale może znacie inne łatwo dostępne opcje warte polecenia?