Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie może któryś z was pomoże mi zidentyfikować produkt. 
W szafie u babci znalazłem płaszcz męski uszyty na miarę (chyba?). 
Wydaje mi się, iż może być to produkt miarowy z racji na widoczne ręczne obszycie butonierki i dziurek na guziki. 
Staram się wyszukać w internecie chociażby szczątkowych informacji na temat tego płaszcza ale bezskutecznie. 
Chciałbym dowiedzieć się czy rzeczywiście jest to produkt bespoke i z jakiego kraju/pracowni krawieckiej pochodzi. 
Może któryś z Panów mi pomoże w identyfikacji? Poniżej zamieszczam zdjęcie metki (jedynej w całym płaszczu) która to wszyta jest w 
środku jednej z wewnętrznych kieszeni. 

post-8191-0-32211300-1460409974_thumb.jp

Opublikowano

Blackburn to Wielka Brytania, Ballards sugeruje nazwę sklepu/zakładu, a 11.10.54 datę (zapewne) wykonania. Cameron Clark to czyjeś nazwisko, nie wiem czy krawca czy klienta, ale obstawiałbym to drugie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Co tutejsi sympatycy sądzą o kolorowych sznurówkach? Kupiłem wiśniowe oxfordy i noszę je w zestawach raczej casual niż smart. Myślałem nad jakimiś ciemnozielonymi...

Wiśniowe oxfordy i casual = something no yes.

Tak czy inaczej, kolorowe sznurowadła są dla kobiet i gimbusów.

Opublikowano

Jeszcze nie widziałem żadnych butów z kolorowymi sznurowadłami które by pasowały… Zawsze się gryzą. Według mnie warto popróbować z odcieniami, ale kontrastowe (pod względem koloru) sznurówki są kiepskim pomysłem.

@Damszczak zrób zdjęcie butów, to zrobię wizualizację z zielonymi sznurówkami :-)

Opublikowano

Jeszcze nie widziałem żadnych butów z kolorowymi sznurowadłami które by pasowały… Zawsze się gryzą. Według mnie warto popróbować z odcieniami, ale kontrastowe (pod względem koloru) sznurówki są kiepskim pomysłem.

@Damszczak zrób zdjęcie butów, to zrobię wizualizację z zielonymi sznurówkami :-)

Tyle, ze zielen nie pasuje do wisni:/ 

Po co cudowac, skoro bedzie to kiepsko sie prezentowalo? Jeszcze ktos zobaczy i nie daj Boze, jeszcze sie spodoba... 

Opublikowano

Właśnie w Politechniczne klimaty by się dobrze wpasowywał - więcej - na rozmowę o pracę dla inżyniera byłby dobry (tak, strój przy rozmowie rekrutacyjnej bardzo dużo mówi o kandydacie, a lekka krata i jaśniejsze kolory sugerują pewność co do swoich kwalifikacji, przynajmniej u technicznych) 

Opublikowano

Ostatnio mam problem z dobraniem szarego garnituru w kratę PoW do odpowiedniej okazji. Bo właściwie na jaką okazję będzie dobry? Patrząc z perspektywy studenta :-)

Krata jest nieformalna. Bardzo nieformalna. Mozesz ja ubrac na codzien, jesli lubisz. Ale krata jest wymagajaca i szczera. 

Na krate musisz, niestety, uczciwie zapracowac po pierwsze na silowni, bo strasznie pogrubia a dwa z dodatkami, bo nie lubi nudy. 

I taki to mamy problem z krata. Ale jak juz Cie pokocha, to calym sercem. 

Nie odbieraj tego jako zart:) Ja jeszcze uczciwie pracuje na silowni, bo dodatki juz mam;)

Opublikowano

Właśnie w Politechniczne klimaty by się dobrze wpasowywał - więcej - na rozmowę o pracę dla inżyniera byłby dobry (tak, strój przy rozmowie rekrutacyjnej bardzo dużo mówi o kandydacie, a lekka krata i jaśniejsze kolory sugerują pewność co do swoich kwalifikacji, przynajmniej u technicznych) 

Może, opierałem się na stereotypach :)

Opublikowano

Gdzie można dostać skarpetki w fajne wzory w rozsądnej cenie? :)

Happy Socks 

Sklepów które je oferują jest tyle, że nie sposób wszystkie wymienić. 

Wpisując tę nazwę w google wraz z miastem w którym mieszkasz na pewno znajdziesz jakiś sklep.