roland Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Niech się nawadniają wodą bieżącą, z chodników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Tak właśnie się dzieje z każdą parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Panowie, dostałem w prezencie duży kupon starej materii, niestety bez żadnej metki. Jedyne co może sugerować skład tkaniny to wplecione kolorowe nitki na brzegu. Nie znam się na tym zupełnie, czy może ktoś z lepiej obeznanych wie czy na tej podstawie moge przypuszczać, że mam do czynienia z wełną, jak twierdzi ofiarodawczyni? Materia jest po jej zmarłym dziadku, który kiedyś prowadził zakład krawiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weber Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Szczerze mówiąc wygląda to okropnie bez względu na skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Czasami używa się pięciu ostatnich nitek do określenia składu tkaniny. Każda z nich oznacza ok. 20% włókna. Kolor nitki oznacza: niebieski - wełna, czerwony - włókna poliestrowe, biały - bawełna, szary - włókna poliamidowe, zielony - włókna akrylowe, żółty - włókna celulozowe. Dodatkowo, +Immune+ napisał kiedyś, że niebieski z zielonym, bądź sam zielony może oznaczać wełnę z jedwabiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
51aba2c838a770fb802a949345 Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Jako, że jest to mój pierwszy post, krótko się przywitam . Kilka miesięcy temu zainteresowałem się tematem mody męskiej, obecnie jestem na etapie dość radykalnych zmian w zawartości mojej szafy. Czasem nie mogę wyjść z podziwu jak mogłem chodzić tyle lat w ciuchach albo dwa rozmiary za dużych, albo zupełnie brzydkich. W najbliższej przyszłości chciałbym postawić na ubrania możliwie jak najbardziej uniwersalne, dopasowane i zadowalające jakościowo. Jedne z największych braków mam w kwestii obuwia, więc pora na pierwszy porządny zakup, spełniający w/w wymogi. Wybór padł na klasyczne, brązowe brogsy w rozsądnej cenie. Z tego co zdążyłem wyczytać w paru miejscach, w modelach poniżej 300zł jakość wykonania pozostawia zazwyczaj wiele do życzenia, a dodatkowo ciężko znaleźć coś ładnego. Przeglądając forum widziałem wiele pozytywnych opinii o Gordon and Bros Levet i całkiem możliwe, że się na nie zdecyduję. Mam jednak pytanie. Jaki odcień brązu będzie najbardziej uniwersalny? Chciałbym nosić je do stylizacji casualowych jak i (w przyszłości) smart casualowych (dwa pierwsze zdjęcia z Zalando, trzecie z klasycznebuty.pl). I jeszcze drugie pytanko - czy dobrze myślę że zabarwione w taki sposób noski (3) to jedynie kwestia gustu, bez większego wpływu na stopień formalności lub obiektywną ocenę wyglądu butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Witaj Dla mnie najbardziej uniwersalny odcień brązu to albo ten ze zdjęcia nr 2 albo coś pomiędzy 2 i 3 (czyli po prostu średni brąz). Takie buty możesz dopasować do prawie wszystkich "ludzkich" kolorów spodni. Jasny tan z pierwszego zdjęcia ma swój przyjemny angielsko-wiejski klimat, ale to odcień na raczej trzecią, czwartą lub dziewiątą parę . Buty od G&B z Zalando faktycznie mają w ostatnim czasie dobry PR i na pewno warto je kupić. Przyciemniane noski to kwestia gustu - obiektywnie nie są ani dobre ani złe. Teoretycznie obniżają formalność, ale w praktyce raczej nie ma to znaczenia, będą pasowały wszędzie tam, gdzie inne jasnobrązowe buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Jako, że jest to mój pierwszy post, krótko się przywitam . Cześć, w jaki sposób udaje Ci się zapamiętać swojego nicka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Ciii; to hasło do konta w banku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
51aba2c838a770fb802a949345 Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Ciii; to hasło do konta w banku Ojej, i się wydało @.mateusz: Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 51aba, gorzka czekolada, marchewka czy kolor określany jako 'tan' nie do końca się sprawdzą. Szukaj takiego jak na obrazku poniżej lub czegoś pomiędzy nim a propozycją nr 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
51aba2c838a770fb802a949345 Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Tak właśnie podejrzewałem, dziękuję. Pozostaje więc zaczekać, aż się wspomniane G&B Levet pojawią gdzieś w takim kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Panowie Spotkanie poł formalne w klubie biznesowym typu SkyClub Generalnie styl marynarki i rozpięte koszule.... PYTANIE czy do lnianej marynarki mogę założyc koszule na spinki i mieć ją rozpiętą bez krawata czy jak na polskie warunki jest to poplątanie stylów ? W Polsce koszula na spinki postrzegana jest uber formalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 PYTANIE czy do lnianej marynarki mogę założyc koszule na spinki i mieć ją rozpiętą bez krawata czy jak na polskie warunki jest to poplątanie stylów ? Zależy gdzie stawiasz sobie poprzeczkę. Ale poeksperymentuj np. z knitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol666 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Jak się mają skóry garbowane chromowo do skór garbowanych naturalnie? Czy jest tu mowa o dużej różnicy jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 PYTANIE czy do lnianej marynarki mogę założyc koszule na spinki i mieć ją rozpiętą bez krawata czy jak na polskie warunki jest to poplątanie stylów ? W Polsce koszula na spinki postrzegana jest uber formalnie. Niektórzy mają wyłącznie koszule na spinki. W takim razie może casualowe spinki? http://mrvintage.pl/2011/09/spinki-casualowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Jak się mają skóry garbowane chromowo do skór garbowanych naturalnie? Czy jest tu mowa o dużej różnicy jakości? Garbowanie chromowe jest dużo szybszym procesem od garbowania roślinnego i daje efekt miękkiej skóry. Garbowanie roślinne stosuje się do skór takich jak skóry podeszwowe, juchty tp. tam gdzie potrzeba zwartej mocnej skóry. Pytanie jakie jest przeznaczenie skóry, wiadomo, że do skór galanteryjnych czy też przeznaczonych do białoskórnictwa potrzebna jest miękka wyprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol666 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Garbowanie chromowe jest dużo szybszym procesem od garbowania roślinnego i daje efekt miękkiej skóry. Garbowanie roślinne stosuje się do skór takich jak skóry podeszwowe, juchty tp. tam gdzie potrzeba zwartej mocnej skóry. Pytanie jakie jest przeznaczenie skóry, wiadomo, że do skór galanteryjnych czy też przeznaczonych do białoskórnictwa potrzebna jest miękka wyprawa. Chodzi o torbę. Tą : https://www.barellybags.pl/gallery/?id=271 Zastanawiam się czy stosunek jakość/cena jest odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Na to czy jest odpowiedni składa się wiele czynników, sama skóra to nie wszystko. Poczytaj na forum opinie na temat produktów firmy BB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Jako, że jest to mój pierwszy post, krótko się przywitam . Kilka miesięcy temu zainteresowałem się tematem mody męskiej, obecnie jestem na etapie dość radykalnych zmian w zawartości mojej szafy. Czasem nie mogę wyjść z podziwu jak mogłem chodzić tyle lat w ciuchach albo dwa rozmiary za dużych, albo zupełnie brzydkich. W najbliższej przyszłości chciałbym postawić na ubrania możliwie jak najbardziej uniwersalne, dopasowane i zadowalające jakościowo. Jedne z największych braków mam w kwestii obuwia, więc pora na pierwszy porządny zakup, spełniający w/w wymogi. Wybór padł na klasyczne, brązowe brogsy w rozsądnej cenie. Z tego co zdążyłem wyczytać w paru miejscach, w modelach poniżej 300zł jakość wykonania pozostawia zazwyczaj wiele do życzenia, a dodatkowo ciężko znaleźć coś ładnego. Przeglądając forum widziałem wiele pozytywnych opinii o Gordon and Bros Levet i całkiem możliwe, że się na nie zdecyduję. Mam jednak pytanie. Jaki odcień brązu będzie najbardziej uniwersalny? Chciałbym nosić je do stylizacji casualowych jak i (w przyszłości) smart casualowych (dwa pierwsze zdjęcia z Zalando, trzecie z klasycznebuty.pl). I jeszcze drugie pytanko - czy dobrze myślę że zabarwione w taki sposób noski (3) to jedynie kwestia gustu, bez większego wpływu na stopień formalności lub obiektywną ocenę wyglądu butów? Te jasne w kolorze "tan" w rzeczywistości są dużo jaśniejsze i przez to mniej uniwersalne. Dziurki w moich butach nie są równo ciemno wybarwione. Poza tym są wygodne i zdecydowanie szerokie. Pozdrawiam! Wiktor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol666 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Na to czy jest odpowiedni składa się wiele czynników, sama skóra to nie wszytsko. Poczytaj na forum opinie na temat produktów firmy BB. Czytałem, ze skory beznadziejne i dizajn nie taki, ale skory maja rożne i ta ze zdjęcia wydaje się ok. Mozna u nich tez spersonalizować zamówienie, zrobić okrągłe raczki itd. A jaka jest opinia eksperta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 To po co drążysz temat? Czytałem, ze skory beznadziejne i dizajn nie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Jak pierzecie skarpetki? Każda para, bez względu na skład, strasznie szybko się mechaci i blaknie, nawet przy trzydziestu stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Może wirowanie masz za duże? Ja nigdy nie przekraczam 500 obrotów. I proszku oszczędnie sypie. Tak BTW to brzmi to jak porady z Twojej Przyjaciółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Wystarczą skarpetki dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi