MarianoItaliano Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 Panowie, prośba o krótką konsultację. Przemierzając szafę pod kątem rzeczy do wystawienia na bazarek lub pozbycia się w inny sposób wpadły w moje ręce szare wełniane spodnie, które kiedyś trafiłem w TK Maxx, marki Gardeur. Ze dwa-trzy lata leżały w szafie, bo miałem parę kg więcej niż przy kupnie i, co najważniejsze, niż teraz. Zastanawiam się czy się ich pozbywać, czy zostawić. Z przodu wydają się leżeć bdb, zastanawia mnie długość (czy nie wydłużyć po skosie - jest zapas materiału - z 1 cm z przodu i z 1,5 z tyłu) i, co ważniejsze, czy nie NSA zbyt opięte w pośladkach (w pasie są ok). Sprawdzałem i jest zapas materiału, więc w sumie można chyba też tam poszerzyć nieco (aczkolwiek nigdy tego nie robiłem, nie wiem czy to prosta przeróbka dla krawca). Co powiecie? Spodnie fajne, wygodne, mają dość ciekawą strukturę materiału, b. fajnie mom zdaniem grają z Turinem od Milera jako zestaw koordynowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2021 20 minut temu, MarianoItaliano napisał: Panowie, prośba o krótką konsultację. Przemierzając szafę pod kątem rzeczy do wystawienia na bazarek lub pozbycia się w inny sposób wpadły w moje ręce szare wełniane spodnie, które kiedyś trafiłem w TK Maxx, marki Gardeur. Ze dwa-trzy lata leżały w szafie, bo miałem parę kg więcej niż przy kupnie i, co najważniejsze, niż teraz. Zastanawiam się czy się ich pozbywać, czy zostawić. Z przodu wydają się leżeć bdb, zastanawia mnie długość (czy nie wydłużyć po skosie - jest zapas materiału - z 1 cm z przodu i z 1,5 z tyłu) i, co ważniejsze, czy nie NSA zbyt opięte w pośladkach (w pasie są ok). Sprawdzałem i jest zapas materiału, więc w sumie można chyba też tam poszerzyć nieco (aczkolwiek nigdy tego nie robiłem, nie wiem czy to prosta przeróbka dla krawca). Co powiecie? Spodnie fajne, wygodne, mają dość ciekawą strukturę materiału, b. fajnie mom zdaniem grają z Turinem od Milera jako zestaw koordynowany. Spodnie są za wąskie w udach, stąd te marszczenia.. Powinna to być bardzo prosta przeróbka, jeśli tylko jest zapas materiału. Jeśli są fajne, to próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2021 Spodnie są nie tylko za wąskie w udach, ale i w biodrach - widać to po otwierających się kieszeniach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Panowie spodnie które dzisiaj odebrałem wykonał krawiec pan Stefan Stepnowski to moje pierwsze spotkanie z bespoke czy coś należałoby poprawić czy sa ok? nieprawdopodobnie wprost wygodne pomimo wagi tkanina to 725 g/m calvary twill 100% wełna kupiona u tego sprzedawcy https://www.ebay.pl/sch/royaltex10/m.html?item=223301739464&ul_noapp=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 6 minut temu, Pendoro napisał: czy coś należałoby poprawić Tak, wytaliować koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 prosze Nie ma co patrzec na koszule to wół roboczy który mi bardzo służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 21 minut temu, Pendoro napisał: Panowie spodnie które dzisiaj odebrałem wykonał krawiec pan Stefan Stepnowski to moje pierwsze spotkanie z bespoke czy coś należałoby poprawić czy sa ok? nieprawdopodobnie wprost wygodne pomimo wagi tkanina to 725 g/m calvary twill 100% wełna kupiona u tego sprzedawcy https://www.ebay.pl/sch/royaltex10/m.html?item=223301739464&ul_noapp=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Zdjęcia są słabej jakości - spodnie wyglądają na nich ok i tyle da się powiedzieć. Jednakże, jeśli jak opisujesz, są bardzo wygodne, to prawie na pewno leżą dobrze - nie da się uzyskać wygody bez odpowiedniego dopasowania. Witaj w świecie bespoke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Zgadza się zdjęcia rzeczywiście nie sa specjalne.9wykonywał je krawiec)Tak jak mówilem wcześniej tkanina pomimo ogromnej gramatury nie czuje się ciężka dopiero jak wezmę do ręki wtedy odczuwam wagę mam nadzieje, że spodnie mnie przeżyją Chciałbym jeszcze dodać,ze cena za iglę wynosila 400 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmehau Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 (edytowane) Witam wszystkich, Proszę o podpowiedź odnośnie dopasowania marynarki. Jest to moja pierwsza marynarka i szukam odpowiedniego rozmiaru, pochodzi z kolekcji Lancerto&Mr.Vintage. Edytowane 17 Luty 2021 przez rmehau Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Leży ładnie, rękawy do skrócenia, trochę mi przeszkadza rozchylanie się na dole, być może jest to możliwe do skorygowania. Proporcji (głównie długości) na podstawie tych zdjęć nie podejmuję się oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dz_3 Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Panowie co myślicie o tej marynarce?. Jak oceniacie długość? Wydaj mi się, że w ramionach i klatce leży dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Łęcina Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Krótka marynarka, wygląda na za małą.kapcie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Jeśli zdjęcie dobrze oddaje proporcje (trzeba zawsze robić z dystansu i wysokości bioder), to wygląda jak z młodszego brata zdjęta. Podaj rozmiar i mniej więcej wzrost (bo to jednak informacja prywatna) i to powinno wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dz_3 Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Właśnie tak starałem się robić zdjęcia. Rozmiar to 50 od Mr. Vintage a moje wzrost to 193 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 Z założenia marynarki Mr.V nie będą pasować na kogoś o takim wzroście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 @dz_3 Niestety, nie będzie Ci łatwo kupić odpowiedniej marynarki, przynajmniej stacjonarnie. W Internecie skupiłbym się na markach szyjących rozmiary long, np. często tu omawianym Suit Supply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dz_3 Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Lancerto do zwrotu a zamówię coś w wersji long od Suitsupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2021 50-tka z kolekcji Lancerto Mr.V pasuje na osoby o wzroście ok. 180 cm, czyli dobre 10 cm niższe. Koledzy powyżej mają rację, musisz szukać rozmiarów long. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomson Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Dzień dobry, Mam pytanie z natury tych: czy nie jest ciut za krótka? Mam 188cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Ciężko to ocenić, jak nie widać całej sylwetki, ale moim zdaniem na pierwszy rzut oka do dżinsów (czyli na sportowo) ujdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdz1 Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Hejka:) Wybieram sie niedługo na wesele i szukam garniaka. Z racji tego, że mam w klatce tylko 86 cm to bardzo ciężko mi dobrać dobry rozmiar tak, żeby nic na mnie nie wisiało. Na zdjęciach przedstawiam wam marynarkę w rozmiarze 176/92 i 182/92 (super slim). Mierzyłem też rozmiar 88, ale jest zbyt bardzo dopasowany, a w tym czuję się komfortowo. Pytanie do was: Fituje? Zostawić? Jakie ewentualne poprawki powinienem wykonać u krawcowej? W spodniach trzeba będzię zwęzić trochę nogawkę i je skrócić. Koszula będzie biała. 176/92 176/92 182/92 182/92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Pierwsza wygląda na bardzo kusą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdz1 Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 14 minut temu, mosze napisał: Pierwsza wygląda na bardzo kusą. A druga byłaby spoko? Oprócz skrócenia, zwężenia nogawek i skrócenia rękawów jakieś jeszcze musiałbym zastosować poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Druga wygląda ok, a jeśli chodzi o plecy, to skonsultowałbym się z krawcem. Ale tak, jak jest, jest nieźle. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 @kdz1nie wiem, czy znajdziesz coś lepszego, ta marynarka 182/92 z tyłu ogólnie rzecz biorąc leży bardzo średnio, ale biorąc pod uwagę Twoje wymiary może być ciężko ze znalezieniem z wieszaka czegoś lepszego. Suitsupply? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi