Grafa Napisano 8 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2019 W dniu 6.06.2019 o 12:24, mayor napisał: Według miejskiej legendy w czasach nieboszczki komuny waginosceptyczni dżentelmeni nosili takie saszetki/kopertówki jako znak rozpoznawczy i symbol przynależności do środowiska. Czego to się człowiek o własnym ojcu po latach nie dowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2019 14 minut temu, Grafa napisał: Czego to się człowiek o własnym ojcu po latach nie dowie. Według władzy ludowej w naszym idealnym ustroju takie przypadki nie miały miejsca.Owszem zdarzały się ale tylko na "zgniłym zachodzie".Co prawda mogli kadzić,kłamać i upiększać.Ale po co by mieli? Przecież im chodziło tylko o dobro naszego klubu ,a: "Szczerość w naszym klubie to norma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek22b Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Witam wszystkich, Kupiłem wczoraj garnitur Lantiera na swój ślub. Proszę o ocenę czy garnitur dobrze na mnie leży. Zdjęcia robione na szybko w sklepie. Dodam, że jestem kompletnym laikiem, jeżeli chodzi o modę męską. Z góry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 @szymek22b Niestety, ale zdjęć nie da się zobaczyć (z tego co widzę podlinkowałeś je ze swojej skrzynki mailowej i potrzebna jest autoryzacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek22b Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 @laleczka Teraz zdjęcia powinny być widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Zdjęcia się powinno zrobić z przodu i tyłu, z dystansu. A pytać o dopasowanie przed zakupem. Z tego, co widać, marynarka leży w porządku. Chyba jest za krótka (i rękawy też na styk), ale z tej perspektywy ciężko to ocenić. Spodnie najprawdopodobniej można nieco skrócić po skosie, co zmniejszy załamania z przodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Na moje oko marynarka jest za krótka o ponad 5 centymetrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek22b Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Na szczęście mam 7 dni na wymianę towaru. Postaram się zrobić zdjęcia z przodu i tyłu, wtedy będzie można lepiej ocenić. Do wesela jeszcze 3 miesiące, w zamiarze chcę jeszcze schudnąć, co mam nadzieje wyeliminuje to marszczenie wokół guzika. Ogólnie mam 186 cm wzrostu. Kupiłem ten na 182/108/94 cm, bo Pani w sklepie powiedziała, że marynarka rozmiaru 188/108/94 cm jest za długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Potrzebne są zdjęcia całej sylwetki, z dystansu, zrobione z poziomu pasa. Zdjęcia z góry lub od dołu deformują perspektywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Już z tych zdjęć widać, że kołnierz marynarki nie przylega do kołnierzyka koszuli.Taka przerwa jest jedną z tych wad, które najbardziej psują efekt wizualny.Przyczyną może być za ciasna marynarka, ale wg mnie jest to zbyt szeroki promień w stosunku do obwodu Twojej szyi. W przypadku marynarek na klejonce nie ma co liczyć że to się zmieni, bo materiał w tym miejscu jest sztywny i się nie dostosuje z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Marynarka jest za wąska talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Nie tyle za wąska w talii czy za ciasna , ile linia zapięcia(górny guzik) tej marynarki mija się z talią i to rujnuje cały balans .Zwyczajnie marynarka uszyta dla o niższej osoby będzie nie tylko przykrótka, ale też górny guzik będzie przesunięty za bardzo na północ.Guzik można przesunąć , ale dziurki się nie da zaszpachlować i wyciąć w innym miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 4 godziny temu, szymek22b napisał: Kupiłem ten na 182/108/94 cm, bo Pani w sklepie powiedziała, że marynarka rozmiaru 188/108/94 cm jest za długa. Uwierzyłeś na słowo i nawet nie próbowałeś przymierzyć oraz porównać? Może powinieneś jeszcze przemyśleć sprawę ślubu, skoro tak łatwo dałeś się oczarować "Pani w sklepie"?;-)😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajcha Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 Cześć. Mam prośbę żebyście rzucili fachowym okiem i dali mi znać co sądzicie o poniższym zdjęciu. Zakupiłem mój ulubiony model z Suit Supply, tzn. Lazio, jednak zauważyłem, że marynarka ma lekkie wgniecenie/zmarszczke na plecach. Mysliscie, że może to naprawic/lub ulozy sie to naturalnie? Dodam, ze szlice (podwojne) sa jeszcze nierozszyte. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Mierzyłes mniejszy rozmiar?Na tym zdjęciu wygląda na za szeroką w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2019 Dzień dobry, chciałbym prosić o poradę w wyborze stroju na wesele, na którym będę gościem. Wesele odbędzie się we Włoszech w sierpniu o godzinie 19, na dodatek w ogrodzie. Proponowany dress code to elegantly summer, co sprawia mi tyle problemów W związku z tym chciałem założyć zestaw ze zdjęcia - szare spodnie oraz niebieską marynarkę dwurzędową (koszula będzie biała) Co uważacie o tym zestawie? Jeśli jest ok to chciałem zapytać o wybór krawata oraz butów (pomyślałem o zakupie: https://patine.pl/yanko-666-s-cognac.html ale nie wiem czy to już nie będzie przesada). Z góry dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2019 Jeśli taka jest konwencja wesela to dla mnie bardzo fajny zestaw. Krawat może moim zdaniem być np. w pasy regimental, może coś z fakturą (grenadyna?, jedwab z lnem?) https://zackroman.com/pl/p/Krawat-z-grenadyny-fina-bordowy-regimental/957 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2019 Świetny pomysł.Ja bym jednak rozważył zestawienie marynarki z innymi spodniami .Jasnoszare będą zbyt jasne na wieczór,a jeszcze w parze z loafersami mogą wyglądać trochę za bardzo preppy.Ciemniejsze spodnie w kolorach burgundy/maroon, rusty,aubergine, ewentualnie medium gray/light charcoal plus buty lace up w ciemnym kolorze.Do takich spodni lepiej by pasowały ciemniejsze guziki przy żakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2019 Zagotujesz się w dwurzędówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2019 Spodnie są ze 2 cm za krótkie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 20 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2019 15 godzin temu, flozbi napisał: Spodnie są ze 2 cm za krótkie. Taka moda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2019 Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 20 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2019 19 hours ago, flozbi said: Spodnie są ze 2 cm za krótkie. Dzięki za uwagę - muszę lepiej dopasować długość szelek i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2019 Spodnie są ze 2 cm za krótkie.Wesele jest we Włoszech więc długość stosowna. 'when in Rome...' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Kupiłem marynarkę z Bytomia w dobrej cenie (400 zł). pół na pół wełna z lnem. Wziąłem rozmiar 188/108 i 188/104 (najbardziej z RTW pasuje mi 106 ). Powiedzcie jak według Was leży, czy warto zostawiać tę 108 i ją poprawiać, czy nieopłacalna zabawa? Pierwsze 3 zdjęcia to rozmiar 104, kolejne - 108. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi