Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten po lewo nie ma zbyt krótkiej marynarki? :twisted:  ;)

Po tym zdjęciu ciężko ocenić :) Nie ma jednej długości marynarki ponieważ zależy ona od długości nóg, proporcji tułowia do nóg, wysokości punktu środkowego i długości ramion. Żeby ocenić długość trzeba widzieć całą sylwetkę.

• Oceniam pozytywnie 1
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zapytam trzeci raz (x2 wcześniej na FB), może tym razem pojawi się jakaś odpowiedź - kto jest producentem materiałów, z których powstają koszule od Milera? Z jakiego materiału wykonane są guziki? 

Opublikowano

Zapytam trzeci raz (x2 wcześniej na FB), może tym razem pojawi się jakaś odpowiedź - kto jest producentem materiałów, z których powstają koszule od Milera? Z jakiego materiału wykonane są guziki? 

Koszule szyte są w Polsce, a tkaniny pochodzą w większości z Włoch. Nie korzystamy z żadnych tkanin produkowanych poza Europą chociaż ich ceny bywają 5-10x niższe niż ceny tkanin, z których szyjemy. To musi Ci wystarczyć.

Guziki są z płynnej masy perłowej.  Dla jasności trzeba dodać, że nie są wybite z muszli. Guziki wybite z muszli są czarne (bardzo ciemne) od spodu. Warto o tym pamiętać przy porównywaniu różnych marek na poziomie eksperckim.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

I to mnie nieco właśnie nieco zastanawia. Gdy większość firm chwali się tym skąd dokładnie pochodzi materiał - tu jest to owiane tajemnicą. Jestem ciekaw z czego to wynika. Przypuszczam, że chodzi o konkurencję lub jakieś deale z firmami od których bierzecie ten materiał, ale trochę szkoda bo klienci zwykle lubią wiedzieć takie rzeczy.

Opublikowano

I to mnie nieco właśnie nieco zastanawia. Gdy większość firm chwali się tym skąd dokładnie pochodzi materiał - tu jest to owiane tajemnicą. Jestem ciekaw z czego to wynika. Przypuszczam, że chodzi o konkurencję lub jakieś deale z firmami od których bierzecie ten materiał, ale trochę szkoda bo klienci zwykle lubią wiedzieć takie rzeczy.

Powiedziałem wszystko co mogę i dziękuję za wyrozumiałość :) 

Opublikowano

Powiedziałem wszystko co mogę i dziękuję za wyrozumiałość :)

Tomku, nie dopytując o szczegóły dot. samych tkanin, mógłbyś w paru słowach wyjaśnić przyczynę konieczności dochowania tych kwestii w tajemnicy?  Pytam z ciekawości dot. samej "branży" :)

Opublikowano

Ja zamówiłem koszulę Winchester w preorderze. Wczoraj odebrałem. Jest bardzo ładna, świetnie wykonana. Do materiału nie mam zastrzeżeń, miły w dotyku, dość mięsisty. Uważam, że efekt dorównał reklamie i moim oczekiwaniom.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja zamówiłem koszulę Winchester w preorderze. Wczoraj odebrałem. Jest bardzo ładna, świetnie wykonana. Do materiału nie mam zastrzeżeń, miły w dotyku, dość mięsisty. Uważam, że efekt dorównał reklamie i moim oczekiwaniom.

Dzięki za ten komentarz :D 

Opublikowano

Tomku, nie dopytując o szczegóły dot. samych tkanin, mógłbyś w paru słowach wyjaśnić przyczynę konieczności dochowania tych kwestii w tajemnicy?  Pytam z ciekawości dot. samej "branży" :)

Nie róbmy z igły widły :) Po prostu każdy ma swoje słodkie tajemnice i ja również mam do nich prawo. Nie ma drugiego dna, ani pikantnych szczegółów i wcale nie wykluczam, że w przyszłości wypuszczę serię koszul z wyselekcjonowanej i określonej jawnie tkaniny.

Opublikowano

Hmm, faktycznie dziwna polityka. Jako że jestem nieufnym konsumentem, brak chęci podania poddostawcy najważniejszego elementu produktu, zmusza mnie do podejrzeń o najzwyklejszą marketingową zagrywkę. Wydaję mi się, że to może być przeszkodą w pozycjonowaniu marki w segmencie premium.

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Hmm, faktycznie dziwna polityka. Jako że jestem nieufnym konsumentem, brak chęci podania poddostawcy najważniejszego elementu produktu, zmusza mnie do podejrzeń o najzwyklejszą marketingową zagrywkę. Wydaję mi się, że to może być przeszkodą w pozycjonowaniu marki w segmencie premium.

"....zmusza mnie do podejrzeń o najzwyklejszą marketingową zagrywkę." - nic dodać, nic ująć.

Opublikowano

Ja bym Tomka za to ukamienował że tak nas zwodzi i nie chce powiedzieć skąd kupuje materiały.

Jak akcja wypali, następny w kolejności będzie Daniel że nie powie skąd ma buty firmowane patine, potem może Skalpela za..., nieważne za co, coś się wymyśli.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Ok, kiedy pierwsze emocje opadły to trochę się poczepiam. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to brak "ściegu bieliźnianego". Niby nic, ale skoro już jest głośna informacja o tym, że koszula jest wykonana w konkretny sposób i nawet zostało to ładnie pokazane to trochę głupio dostawać coś innego. Zapewne to tylko mój egzemplarz, ewentualnie jakaś jedna partia, jednak delikatny niesmak pozostaje. Drugą rzeczą jaką zrobiłem - zupełnie z czystej ciekawości - było sprawdzenie gęstości ściegu, czy faktycznie jest siedem szwów na cm tak jak zapowiadano i... niestety znów rozczarowanie. Na kołnierzu jest ewidentne 6 ściegów i to w każdym jednym miejscu do którego przyłożyłem linijkę. Na reszcie szwów koszuli ściegów jest siedem na centymetr, czyli tyle ile ma być.
Tak, wiem, czepiam się.  Ale tak na prawdę to w ogóle mi nie przeszkadza brak jakiegoś ściegu czy za mała gęstość innego. Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś reklamuje jedno, to potem głupio sprzedawać coś innego. Niby nic, niby szczegóły, ale teraz zamiast cieszyć się z posiadania świetnie zrobionej koszuli z przepięknej tkaniny, to wylewam tutaj swoje bUle :/  A szkoda, bo koszula jest świetna.

• Oceniam pozytywnie 6