Edward Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 Wodka niemiecka podawana w najlepszych hotelach i klubach, Tak wyczytalem... nie wiem nie probowalem bo od ponad 20 lat nie pije alkoholu, (sporadycznie latem piwo i okazjonalnie keliszek szampana). Najwyzszej - nie znaczy najlepsza poniewaz jest wiecej wodek o najwyzszej jakosci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 Edward, większość świata może się od nas uczyć robić wódkę, podziwiać i nigdy nie dorównać. Piszę większość, a nie cały, bo dobrą wódkę robią również Rosjanie i Ukraińcy, wszystkie inne czyste to takie właśnie wyroby wódkopodobne (37,5%, brrr!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 IMO, te wszystkie kryształy swarovskiego (DLA NIEWIEDZĄCYCH SYNTETYCZNE) to takie spektakularne wodotryski. Równie dobrze do cygar można wyobrazić sobie banderolę oblepioną podobnymi "kryształami" ale wówczas cygaro kosztowałoby np. 500 pln, podczas gdy prawdziwa wartość samego cygara to np 100 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 Oj X, zostaje jeszcze tzw "kwestia dnia następnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 25 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2012 Ciekawa dyskusja to po co pisac o dobrych trunkach jak zamiast dobrej wodeczki po ktorej nie ma sie kaca mozna napic sie "KPN /koniak pedzony noca - krzakowy". Mozna pic Whisky z cola, kawe z mlekiem itd.... tylko co wtedy sie pije?. Kiedys alkoholicy pili denaturat, wode brzozowa - "super trunki". Edward, większość świata może się od nas uczyć robić wódkę, podziwiać i nigdy nie dorównać. Piszę większość, a nie cały, bo dobrą wódkę robią również Rosjanie i Ukraińcy, wszystkie inne czyste to takie właśnie wyroby wódkopodobne (37,5%, brrr!). Wodki 37,5% w niemczech z tego co sie orientuje to norma np Smirnoff, mozna rowniez kupic wodki 40%, A wodeczki ruskie najlepiej kupic od ruskich na bazarze - bez urazy:D IMO, te wszystkie kryształy swarovskiego (DLA NIEWIEDZĄCYCH SYNTETYCZNE) to takie spektakularne wodotryski. Równie dobrze do cygar można wyobrazić sobie banderolę oblepioną podobnymi "kryształami" ale wówczas cygaro kosztowałoby np. 500 pln, podczas gdy prawdziwa wartość samego cygara to np 100 pln. To prawda te butelki to "wodotryski" sa one dla koneserow ktorzy lubia takie gadzety. Cena wodki za 0,7 ok 35 Euro czyli nietania. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Koledzy, czy używacie takie lub podobne domowe chłodziarki do wina? .. tak patrze na specyfikację techniczną - gdyby temperatura mogła być ciut wyższa to byłby z tego idealny humidor DEVICE STYLE - AngelShare WA-1 3 poziomy chłodzenia wina: 12 stopni C, 14 stopni C, 16stopni C – wartości odpowiednie w zależności od charakteru wina Wykonanie: szkło, stal nierdzewna System cyrkulacji wilgoci zapewniający optymalną wilgotność (65% i więcej) Podwójne pół-przyciemnione okienko chroniące wino przed szkodliwym działaniem promieni UV, przy jednoczesnej widoczności etykiety na winie Bardzo cicha praca: jedynie 15db Bez freonowa, bez kompresorowa chłodziarka Kompaktowy rozmiar Wymiary (mm): 460 (długość) × 182 (wysokość) × 141 (głębokość) Waga netto: 3kg Pojemność wewnątrz urządzenia: 1.8 l Pojemność: 1 butelka wina (do średnicy 85mm) Maksymalny pobór mocy: 55W Pobór mocy po uzyskaniu pożądanej temperatury: 10W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Panowie, czy możecie doradzić, jaki wybrać szampan (wytrawny, półwytrawny, półsłodki, słodki) do kawioru (odpowiednio czarnego i czerwonego). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Panowie, czy możecie doradzić, jaki wybrać szampan (wytrawny, półwytrawny, półsłodki, słodki) do kawioru (odpowiednio czarnego i czerwonego). Z góry dziękuję.Żaden. Razem to moim zdaniem za dużo dobrego. Jeśli chcesz poczuć smak kawioru to bez niczego albo z bagietką. Szampana możesz na początek podać, w celu pobudzenia kubków smakowych. Tu preferencje są różne, osobiście wolę wytrawne, choć zdarzyło mi się pić słodkie wino (bez bąbelków) na początek i było bardzo dobre. Albo poczekaj z szampanem na truskawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 11 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2012 Z tego co wiem do kawioru najlepiej nadaje sie wódka. Testowałem osobiscie i polecam. Ps. Witam po dłuższej nieobecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Chciałbym zwrócić uwagę na jeden z ostatnich wpisów 4inHanda: http://www.milerpije.pl/2012/03/pies-czy-suka.html Totalnie się pod nim podpisuję. Moje ulubione miejsce w chwili obecnej. Zwłaszcza zauroczyło mnie, gdy w moje urodziny zrobili dzień PiscoSour, z prawdziwym białkiem, z prawdziwym pisco. Bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 Panowie, wczoraj był dzień sw. Patryka, w związku z tym moje pytanie, co sadzicie o , Irish whiskey? Ja aktualnie sączę Tullamore Dew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 Panowie, wczoraj był dzień sw. Patryka, w związku z tym moje pytanie, co sadzicie o , Irish whiskey? Ja aktualnie sączę Tullamore Dew. Kiedy pije blendy to zwracam tylko uwagę czy mi smakuje Siedzac sam wole single malty, ale sklaneczka np. Tullamore Dew też bym nie pogardził - szczegolnie w taki ładny dzień jak dzisiaj. Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg822/scaled.php?server=822&filename=dsc01048ux.jpg&res=medium prezent, myślę nad jakimś fajnym sposobem spożycia. Pewnie uznane zostanie przez niektórych za profanację ale jeśli dostanę śmietankę z kokosa to rum skończy w Pinacolada wg Cejrowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Nie wiem czy wiecie, ale dzisiaj czyli 27 marca 2012 jest World Whisky Day. Impreza jest świeża i wymyślona przez studenta z UK, ale to chyba nie przeszkodzi entuzjastom w wychyleniu kilku kieliszków z tej okazji Jeśli ktoś jest zainteresowany to warszawski lokal Syreni Śpiew, który szczyci się barem zaopatrzonym w kilkadziesiąt rodzajów single maltów przygotował z tej okazji jakieś atrakcje i niższe ceny na niektóre whisky np. Talisker 10yo za 18pln, Cardhu 12yo za 25pln, Tobermory 10yo za 25 pln. Tutaj więcej o studencie http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-n ... d-17515210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 żona przywiozła mi ze służbowego wyjazdu budżetowego malta. Jak oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Doskonale zrownowazona, naturalnie bogata i gladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Wyrozumiała i spełniająca podstawowe potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 Wyrozumiała i spełniająca podstawowe potrzeby. Filip, żonę swoją znam, a coś o flaszce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 słomkowy kolor trunku ładni się komponuje z turkusowym denkiem butelki p.s. pod koniec miesiąca 4inHand może będzie w Warszawie - umów się z nim na "analizę" ... i o nas nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2012 Idealna dla każdego programisty z powodu nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Przetestowane dzisiaj pozytywnie, polecam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Oooo Ciechan wypuścił Stouta? Lecę na małe tournee po sklepach poszukać Można wiedzieć jak to cenowo wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 No nareszcie jakaś mała odmiana po wszędobylskich pilsach. Przydał by się jeszcze jakiś dabry Ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Oooo Ciechan wypuścił Stouta? Lecę na małe tournee po sklepach poszukać Można wiedzieć jak to cenowo wygląda? kupiłem w Leclerc, nie pamiętam ceny ale pewnie coś koło 5 pln. Ciechan staje się moim ulubionym browarem. Mainstreamu właściwie nie piję od dawna ... znacie browar Jagiełło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Piłem, niesamowity smak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi