Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wystarczy sam czarny renowator w sprayu? Oczywiście wszystkie białe elementy musiałbyś okleić taśmą.

Farby Saphir są po prosty dużo mocniejsze oraz zapewniają bardzo trwały efekt wnikając głęboko w strukturę skóry.

Opublikowano

Szczotka nic nie daje, próbowałem. Na piętach włosków w zasadzie nie ma, to co widzicie to nie jest brud tylko jakieś przetarcia, zagniecenia etc :D Chociażby na czubku jednego buta, biała plama. Nie dam rady tego zaszczotkować :D Na pietach, powyżej białego śladu na jednym bucie ten zamsz jest już miejscami zielony. Moim zdaniem trzeba przywrócić w jakiś sposó kolor, tylko jaki?

Opublikowano

To tylko para butów, nie ma o co sie obrażać. Rzeczywiście, te marszczenia wyglądają brzydko. Podobne, choć w łagodniejszej postaci, występują u jednej pary moich, choć z nadmiarem materiału związku to raczej nie ma.

Niemniej, sądząc po pozostałych parach, da się i bez nich.

Opublikowano

Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata):

Od razu zajechane. Zaniedbane trochę, a nie zajechane.

Gdyby kurzyły się na prawidłach, po kremowaniu byłyby jak nowe. 

Za duże nie są. Wskazuje na to brak złamania na nosku i wytarcie pięty w lewym bucie ;).

Bardzo optymistyczny obrazek dla wszystkich użytkowników Yanko.

Opublikowano

Nie obraź się @whitesnake, ale z prawego buta na pierwszym zdjęciu nie wieje optymizmem dla użytkowników Yanko, a tym bardziej dla patine.pl

Ja nie mam o co się obrażać. Moje buty leżakują na prawidłach. :)

Co Twoim zdaniem powinno obniżyć ten optymizm? Wygląda całkiem nieźle moim zdaniem.

Opublikowano

Nie, optymizm jest potrzebny. Może ktoś z patine.pl wypowie się na temat prezentowanych, btw przepięknych butów. Czy po 2 latach, raczej nie ciągłego użytkowania, buty na kopydle 915 mogą wyglądać ja prezentowane przez kolegę @eye_lip?

Opublikowano

Jak się nie dba to się tak ma.

Pierwsze zdjęcie masakra, gdyby w buty wsadzano prawidła po noszeniu to by się tak nie łamały, trzymałby fason. Kolejne zdjęcia już pokazują klasę skóry. Jeśli dostaną wyższe prawidła, które je lepiej wypełnią to się podniosą i będą wyglądać jeszcze lepiej. Przy ruchu jedynie wyjdą te wszystkie fałdy, ale stojąc będą proste.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Buty dość popularne i dobrze znane na forum. Niestety występujące w brzydkim odcieniu TAN, który jest trudno zestawialny. Od leżakowania w szafce, buty nabawiły się już odleżyn i nadszedł czas tchnąć w nie drugie życie. Zastanawiałem się nad przemalowaniem, ale brak konkretnego pomysłu na konkretny kolor, odkładały prace w nieskończoność. 

Ostatecznie postawiłem na rekoloryzację za pomocą kremów. Użyłem trzech różnych odcieni średniego i ciemnego brązu, burgunda oraz czerni (w całości 7 warstw) + pasta woskowa ciemny brąz i czerń (wszystko wyroby Saphir).

Efekt:

post-3154-0-52971800-1442130468_thumb.jp

... buty to oczywiście Gordon & Bros Levet 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie robiłem zdjęć "przed" bo to standardowy levet tan. Zobaczymy jak długo się ta koloryzacja utrzyma. Mam wrażenie, żę skóra mocno wchłonęła pasty i już wyjaśniała (w stosunku, do stanu wczorajszego). Tak czy inaczej jest lepiej, a jak będą blednąć, to dostaną nową farbę.

000029.JPG