maciato Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Nie wystarczy sam czarny renowator w sprayu? Oczywiście wszystkie białe elementy musiałbyś okleić taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Nie wystarczy sam czarny renowator w sprayu? Oczywiście wszystkie białe elementy musiałbyś okleić taśmą. Farby Saphir są po prosty dużo mocniejsze oraz zapewniają bardzo trwały efekt wnikając głęboko w strukturę skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Szczotka nic nie daje, próbowałem. Na piętach włosków w zasadzie nie ma, to co widzicie to nie jest brud tylko jakieś przetarcia, zagniecenia etc Chociażby na czubku jednego buta, biała plama. Nie dam rady tego zaszczotkować Na pietach, powyżej białego śladu na jednym bucie ten zamsz jest już miejscami zielony. Moim zdaniem trzeba przywrócić w jakiś sposó kolor, tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jeśli godzisz się ze zniszczonym zamszem (struktury już nie odzyskasz, zamsz zamszowi nierówny pod względem jakości) i chcesz jedynie je pomalować to jak napisałem wcześniej, polecam: http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jeśli Saphir wypowie się przychylnie o tym specyfiku z mojego postu, wybiorę właśnie jego. Cena jest istotnym czynnikiem, który zdeterminuje mój wybór ;DPs nawet nie zauważyłem, kiedy puknął setny post i rok na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Trochę szafira i jest już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Trochę szafira i jest już lepiej Mam pytanie: czy buty nie są za duże, skoro czuby, bez prawideł, tak wysoko idą w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Ciekawa teoria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Rozwiń proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie nie, kolega pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Może tak: zbyt duża ilość skóry pomiędzy przyszwą a noskiem sprawiła, że wysychająca podeszwa podniosła noski butôw do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 To tylko para butów, nie ma o co sie obrażać. Rzeczywiście, te marszczenia wyglądają brzydko. Podobne, choć w łagodniejszej postaci, występują u jednej pary moich, choć z nadmiarem materiału związku to raczej nie ma. Niemniej, sądząc po pozostałych parach, da się i bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Od razu zajechane. Zaniedbane trochę, a nie zajechane. Gdyby kurzyły się na prawidłach, po kremowaniu byłyby jak nowe. Za duże nie są. Wskazuje na to brak złamania na nosku i wytarcie pięty w lewym bucie . Bardzo optymistyczny obrazek dla wszystkich użytkowników Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie obraź się @whitesnake, ale z prawego buta na pierwszym zdjęciu nie wieje optymizmem dla użytkowników Yanko, a tym bardziej dla patine.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Ja mam wrażenie, że prawidła ze zdjęć trochę zbyt słabo je wypełniają i to w miejscu w którym najbardziej powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie obraź się @whitesnake, ale z prawego buta na pierwszym zdjęciu nie wieje optymizmem dla użytkowników Yanko, a tym bardziej dla patine.pl Ja nie mam o co się obrażać. Moje buty leżakują na prawidłach. Co Twoim zdaniem powinno obniżyć ten optymizm? Wygląda całkiem nieźle moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie, optymizm jest potrzebny. Może ktoś z patine.pl wypowie się na temat prezentowanych, btw przepięknych butów. Czy po 2 latach, raczej nie ciągłego użytkowania, buty na kopydle 915 mogą wyglądać ja prezentowane przez kolegę @eye_lip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Chcialbym, żeby wszystkie moje buty tak wyglądały po dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Jak się nie dba to się tak ma. Pierwsze zdjęcie masakra, gdyby w buty wsadzano prawidła po noszeniu to by się tak nie łamały, trzymałby fason. Kolejne zdjęcia już pokazują klasę skóry. Jeśli dostaną wyższe prawidła, które je lepiej wypełnią to się podniosą i będą wyglądać jeszcze lepiej. Przy ruchu jedynie wyjdą te wszystkie fałdy, ale stojąc będą proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Pewny jesteś, że to jest Blake, widzisz w środku buta szwy ? Tym co opisałeś raczej bym się nie przejmował, pas jak widać nie jest klejony do cholewki, więc to w miarę normalny efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Wg mnie to nie jest zwykłe szycie Blake, raczej Blake Rapid, gdzie pas jest wszywany, taki prawie GY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Buty dość popularne i dobrze znane na forum. Niestety występujące w brzydkim odcieniu TAN, który jest trudno zestawialny. Od leżakowania w szafce, buty nabawiły się już odleżyn i nadszedł czas tchnąć w nie drugie życie. Zastanawiałem się nad przemalowaniem, ale brak konkretnego pomysłu na konkretny kolor, odkładały prace w nieskończoność. Ostatecznie postawiłem na rekoloryzację za pomocą kremów. Użyłem trzech różnych odcieni średniego i ciemnego brązu, burgunda oraz czerni (w całości 7 warstw) + pasta woskowa ciemny brąz i czerń (wszystko wyroby Saphir). Efekt: ... buty to oczywiście Gordon & Bros Levet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Wyszły całkiem fajnie . Masz dla porównania jakaś fotkę sprzed ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Fajny i dość zaskakujący efekt można uzyskać. Przećwiczyłem to samo na trzewikach tricker's. Sporą zaletą jest fakt, że łatwiej wrócić do stanu początkowego, w razie gdyby efekt okazał się zbyt zaskakujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Nie robiłem zdjęć "przed" bo to standardowy levet tan. Zobaczymy jak długo się ta koloryzacja utrzyma. Mam wrażenie, żę skóra mocno wchłonęła pasty i już wyjaśniała (w stosunku, do stanu wczorajszego). Tak czy inaczej jest lepiej, a jak będą blednąć, to dostaną nową farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi