Skalpel Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 Proponuję jeszcze do zimnej wody dodać troszkę octu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Czesc, mam takie szybkie pytanie - dostalem dzis sztyblety z Herring shoes, kolor "tan". NIestety sa nieco za jasne jak na moje jesienne potrzeby. Nie chce sie bawic w ich przemalowanie farba, boje sie ze recznie kolor nie wyjdzie zbyt rowno.. Zastanawiam sie czy da sie je przyciemnic brazowym kremem Saphir Pommadier + twarda pasta? Czarnego nie chce stosowac, bo obawiam sie ze wyjda za ciemne. Jak trwala bedzie taka zmiana kolorystyczna? Czy buty przed tym procesem nalezy jakos przygotowac (umyc czy cos), czy po prostu zapastowac i wypolerowac? Próbowałem tej sztuki na Yanko 448 - są w kolorze Yes Cuero, chciałem uzyskać odrobinę ciemniejszy odcień. Częściowo się to udało, bo rzeczywiście po 5 warstwach pommadiera w kolorze 37 (o ile dobrze pamiętam teraz), buty pociemniały, ALE - na zagięciach niestety efekt przepadł bo środki zaczęły się wykruszać i teraz na zgięciu są jaśniejsze. Przed wyjściem w "teren" polecę całe buty renomatem i wrócę do oryginału bo teraz to nie wygląda najlepiej. PS. Wiem że to wydajne środki i starałem się nakładać minimalne ilości, po każdej warstie 10-15 min przerwy i polerka, niestety efekt jak wyżej Koniec końców buty w wymarzonym kolorze będę miał, niebawem zamawiam "golasy" do patynowania i wysyłam je wiadomo do kogo do farbowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Dzieki za wszystkie informacje. Po glebszym zastanowieniu stwierdzilem, ze odesle te buty z powrotem do Herringa... I na przyszlosc bede raczej unikal koloru "tan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Uwaga! Drastyczne sceny. Moi mili czy da się jakoś uratować ten zamsz, by nie był on tak przetarty etc? Może jakieś malowanie? Jakby ktoś miał jakieś wątpliwości, pierwotny kolor to czarny W sumie, chodzi mi tylko o przywrócenie koloru. Zagięcia przeboleje Dziękuję za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Obuwie jak najbardziej do odratowania. Polecam potraktować buty szczotką do zamszu, pomalować umiejętnie czarną tunturą Saphir. Po wyschnięciu ponownie potraktować szczotką do zamszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Czy buty zamszowe trzeba jakoś umiejętnie przygotować do malowania? I czego konkretnie użyć, bo farb na stronie multirenowacji jest multum Może to zda egzamin? http://multirenowacja.pl/farba-barwnik-do-zamszu-nubuku-50ml-suede-dye.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Trzeba je po prostu oczyścić z brudu + doprowadzić zamsz do ładu szczotką do niego przeznaczoną Farb tarrago nie znam, nie używałem, może @saphir.pl pomoże Ja polecam niezawodne farby Saphir. http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Nie wystarczy sam czarny renowator w sprayu? Oczywiście wszystkie białe elementy musiałbyś okleić taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Nie wystarczy sam czarny renowator w sprayu? Oczywiście wszystkie białe elementy musiałbyś okleić taśmą. Farby Saphir są po prosty dużo mocniejsze oraz zapewniają bardzo trwały efekt wnikając głęboko w strukturę skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Szczotka nic nie daje, próbowałem. Na piętach włosków w zasadzie nie ma, to co widzicie to nie jest brud tylko jakieś przetarcia, zagniecenia etc Chociażby na czubku jednego buta, biała plama. Nie dam rady tego zaszczotkować Na pietach, powyżej białego śladu na jednym bucie ten zamsz jest już miejscami zielony. Moim zdaniem trzeba przywrócić w jakiś sposó kolor, tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jeśli godzisz się ze zniszczonym zamszem (struktury już nie odzyskasz, zamsz zamszowi nierówny pod względem jakości) i chcesz jedynie je pomalować to jak napisałem wcześniej, polecam: http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jeśli Saphir wypowie się przychylnie o tym specyfiku z mojego postu, wybiorę właśnie jego. Cena jest istotnym czynnikiem, który zdeterminuje mój wybór ;DPs nawet nie zauważyłem, kiedy puknął setny post i rok na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Trochę szafira i jest już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Trochę szafira i jest już lepiej Mam pytanie: czy buty nie są za duże, skoro czuby, bez prawideł, tak wysoko idą w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Ciekawa teoria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Rozwiń proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie nie, kolega pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Może tak: zbyt duża ilość skóry pomiędzy przyszwą a noskiem sprawiła, że wysychająca podeszwa podniosła noski butôw do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 To tylko para butów, nie ma o co sie obrażać. Rzeczywiście, te marszczenia wyglądają brzydko. Podobne, choć w łagodniejszej postaci, występują u jednej pary moich, choć z nadmiarem materiału związku to raczej nie ma. Niemniej, sądząc po pozostałych parach, da się i bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Tak wyglądają zajechane yanki (mają ponad dwa lata): Od razu zajechane. Zaniedbane trochę, a nie zajechane. Gdyby kurzyły się na prawidłach, po kremowaniu byłyby jak nowe. Za duże nie są. Wskazuje na to brak złamania na nosku i wytarcie pięty w lewym bucie . Bardzo optymistyczny obrazek dla wszystkich użytkowników Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie obraź się @whitesnake, ale z prawego buta na pierwszym zdjęciu nie wieje optymizmem dla użytkowników Yanko, a tym bardziej dla patine.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Ja mam wrażenie, że prawidła ze zdjęć trochę zbyt słabo je wypełniają i to w miejscu w którym najbardziej powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie obraź się @whitesnake, ale z prawego buta na pierwszym zdjęciu nie wieje optymizmem dla użytkowników Yanko, a tym bardziej dla patine.pl Ja nie mam o co się obrażać. Moje buty leżakują na prawidłach. Co Twoim zdaniem powinno obniżyć ten optymizm? Wygląda całkiem nieźle moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie, optymizm jest potrzebny. Może ktoś z patine.pl wypowie się na temat prezentowanych, btw przepięknych butów. Czy po 2 latach, raczej nie ciągłego użytkowania, buty na kopydle 915 mogą wyglądać ja prezentowane przez kolegę @eye_lip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Chcialbym, żeby wszystkie moje buty tak wyglądały po dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi