Breskin Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Black tie preferred Przed chwilą rozmawiałem z organizatorem i powiedział mi, że już dostał wiele wiadomości o tym, że inni goście przyjdą w garniturach więc nie ma "spiny" Tylko pozostaje kwestia zestawu z garniturem Szara kamizelka bądź bez? Mucha / krawat? Sam dopiero wchodzę w te tematy, więc czuje się dość zielony w niektórych kwestiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Spina jest bo przyjda zapewnie w czarnych. Bez tej szarej kamizelki i w białej koszuli to napewno, a w takiej sytuacji to nie wiem co jest lepsze mucha czy krawat. Nie potrafię sobie wyobrazić. Ja bym zrobił wszystko w kierunku pozyskania "Black tie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Kryta plisa do muchy koniecznie, ale bez kamizelki się tworzy trójkąt bermudzki - odkryty trójkąt białej koszuli na dole, gdzie w wielu sytuacjach rozchylają się klapy marynarki. Dlatego jeśli rezygnujemy z kamizelki, to polecam krawat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Wypożycz smoking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essie Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Dnia 2.01.2017 o 17:59, Meander napisał: Dorzucasz sporą część kwoty i masz dokładnie to czego szukasz: http://www.szarmant.pl/granatowy-garnitur-kamizelka W artykule znajdziesz link do sklepu. Nie do końca. Nie jestem przekonany co do tych spodni. Sporą część kwoty byłbym w stanie dorzucić gdyby nie to, że na poprawiny również potrzebuję kupić garnitur, a jako że nie używam ich na co dzień, to nie chciałbym też przesadzać z tymi wydatkami. Szukam po prostu "normalnego" garnituru, tyle że z zamkniętymi klapami. Albione nie ma kolekcji pokazanej w sieci, wybieram się do ich sklepu w sobotę. Jedyny na razie model jaki znalazłem, to w sklepie Recman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Na poprawiny trzeba mieć inny? Pytam serio bo słabo się orientuję w zwyczajach weselnych a jak piszesz, że na co dzień nie potrzebujesz garnituru to chyba lepiej kupić jeden dobry niż dwa przeciętne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 8 minut temu, Ernestson napisał: Na poprawiny trzeba mieć inny? Pytam serio bo słabo się orientuję w zwyczajach weselnych a jak piszesz, że na co dzień nie potrzebujesz garnituru to chyba lepiej kupić jeden dobry niż dwa przeciętne. Imho inny strój trzeba mieć, natomiast czy akurat musi to być garnitur... Raczej nie. Atmosfera i tak jest raczej "niedzielno-obiadowa" niż podniosła, więc zestaw koordynowany w zupełności wystarczy w mojej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Może lepiej pomyśleć o zostawieniu garnituru na poprawiny, a zmianie koszuli, krawata, poszetki i butów? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Godzinę temu, Ernestson napisał: Na poprawiny trzeba mieć inny? Pytam serio bo słabo się orientuję w zwyczajach weselnych a jak piszesz, że na co dzień nie potrzebujesz garnituru to chyba lepiej kupić jeden dobry niż dwa przeciętne. 13 minut temu, Pepo napisał: Może lepiej pomyśleć o zostawieniu garnituru na poprawiny, a zmianie koszuli, krawata, poszetki i butów? Uważam jak koledzy powyżej, że lepiej kupić jeden porządny garnitur. Można go łatwo odformalizować poprzez zmianę dodatków, rezygnację z kamizelki itp. Poza tym, nie ma co porównywać Albione czy Recmana do produktu Szarmanta, to nie ta liga. Rozumiem, że nie chcesz przesadzać z wydatkami, ale kupienie garnituru, byle tylko miał ostre klapy, to nie jest tak duży problem. Kupienie takiego, który te klapy ma ładne i jest dobrej jakości, ot wyzwanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosstonne97 Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Witam! Wiem że być może temat się powtarza, jednak produkty w sklepach też się zmieniają więc trzeba mieć to na uwadze i ciągle odświeżać. Otóż, szukam eleganckich butów na studniówkę. Pewnie najlepsze byłyby oxfordy, jednak niestety ich cena zazwyczaj jest zbyt wysoko. Chciałbym się zmieścić w max 400 zł. Mam kilka typów, jednak nie wiem co sądzą o nich specjaliści; oto one: https://www.wittchen...p1234310#871127 , https://www.wittchen...p1231490#868235 , https://www.wittchen.com/buty-meskie,p1231490#868235 , https://kh-shoes.com/pl/p/Lord-Oxford-Czarne/183 - te są ładne, tylko martwią mnie gumowe podeszwy. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Oxfordy - kupuj jak najszybciej i rozchodź żeby na studniówce dziewczyna tudzież chłopak nie pytali: "och kochanie czy to ze mną jest coś nie tak? powiedz, powiedz teraz bo już pół nocy milczysz i ewidentnie cierpisz a ja nie lubię jak ktoś cierpi..." no ale zostawmy samarytanki samarytanom i skupmy się na butach. KH podobno (podkreślam podobno bo sam ich nie testowałem a nie chcę być gołosłownym) wydaje się dobrym pomysłem na początek, jeśli dysponuje się ograniczonym budżetem. Całkiem ładne a i noc studniówkową wytrzymają. Potem wypastujesz i pewnie jeszcze trochę ponosisz czy to na maturę czy luksusową popijawę na "jachcie" gdzieś w Mikołajkach po jej napisaniu. Te wszystkie derby odpuść i daj im zginąć na wyprzedażach. P.S. gumą się nie przejmuj, nie pęknie i bardziej pomoże niż zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosstonne97 Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Niestety w KH nie ma już rozmiarów... Polecacie więc jakaś inna firmę w której kupię buty do 400 zł? Bardzo zależy mi ma czasie. Z góry dziękuję wszystkim Co myślicie o butach marki Próchnik? Znalazłem oxfordy, jednak nie mam pojęcia jakie jest wykonanie. http://sklep.prochnik.pl/buty/3996-buty-ivera-1-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 Dnia 1/9/2017 o 20:15, bosstonne97 napisał: Witam! Wiem że być może temat się powtarza, jednak produkty w sklepach też się zmieniają więc trzeba mieć to na uwadze i ciągle odświeżać. Niezupełnie, ale mniejsza z tym. Przejrzyj wątek "Buty, trochę taniej". Butów od sieciówek ciuchowych (Próchnik, Vistula) nie należy kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanza Napisano 25 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Panowie, poniżej zamieszczam zestaw dla mnie - Pana Młodego, na ślub i wesele w sierpniu. Garnitur chciałbym również wykorzystać przy innych okazjach. Będę wdzięczny za ewentualne korekty, lepsze pomysły oraz wskazanie rzeczy, na które powinien zwrócić jeszcze uwagę. Budżet na garnitur wynosi około 2500 zł. Mam możliwość wizyty w salonie SuSu w Amsterdamie i skorzystania z MTM. Może są lepsze opcje w tym budżecie, w Warszawie? Jeśli nie znajdę odpowiedniej koszuli RTW, to zdecyduję się na szycie na miarę, z przeznaczeniem około 700zł. Czy Emanuel Berg lub Da Vinci to dobry wybór? Garnitur - granatowy, gładki. Marynarka - jednorzędowa, bez biletówki, klapy otwarte. Spodnie - stan wysoki, bez mankietów, szlufki na pasek i guzik na szelki (uniwersalność) Kamizelka - razem z garniturem lub jasno szara, delikatna krata, bez pleców. Skłaniam się ku pierwszej opcji. Koszula - biała, twill, kołnierz włoski lub pół-włoski, gładka plisa (nie odszyta), mankiet na spinki Spinki - srebre z kamieniem Krawat - granatowy (jeśli kamizelka szara), srebrny lub szary (w przypadku granatowej), jedwab, gładki lub delikatny mikrowzór Poszetka - biała, lniania Buty - Barker Luton, black calf. Sprawdzone, wykorzystywane już wcześniej. Kwiat w butonierce - goździk, biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 25 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Da Vinci już chyba nie funkcjonuje. W tym budżecie masz też m. in. Macaroni Tomato, Szarmanta czy Zarembe (dla którego tańsze linie szyje chyba EB). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Panowie, bardzo proszę o poradę. Szukam niedrogiego garnituru na ślub, przy czym potrzebuję również nowego garnituru do pracy i zamierzam upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Dodam, że na ślubie zamierzam założyć do tego garnituru stonowany krawat, a formalność podnieść nieco białą poszetką i ew. białym goździkiem w butonierce. Kamizelka odpada, bo ślub będzie w środku lata. Zastanawiam się nad trzema modelami SuSu: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-granatowy-gładki/P5229.html - do codziennego użytku w pracy wydaje mi się jednak zbyt ciemny, wolałbym coś jaśniejszego (np. http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P4119.html - niestety nie ma mojego rozmiaru) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P5181.html - obawiam się, czy nie jest za jasny na ślub? do pracy byłby w sam raz http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-jodełka/P4290N.html - podoba mi się kolor i delikatna jodełka... czy taka jodełka w garniturze ślubnym to wiocha, i absolutne no-go? Czy też waszym zdaniem mieści się to w granicach dobrego smaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 IMO opcja nr 1, dwójka za jasna na ślub, a w 3 faktura jodełki też raczej dyskwalifikuje go jako garnitur ślubny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Czy reszta kolegów też przekreśla jodełkę jako fakturę formalnego garnituru? Mnie się marzy właśnie taki garnitur na własny ślub w przyszłości - maksymalnie formalny krój, z dwurzędową kamizelką, ale właśnie w jodełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Czy mógłbym prosić o jeszcze jakieś opinie? Rozumiem, że intensywne wzory - krata, prążki - odpadają, ale ta jodełka wydaje mi się stonowana (no i przecież żakiet w jodełkę jest akceptowany). Gdybyście mieli wybrać między opcją 2 (za jasny) i 3 (jodełka), to co polecacie? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Drobna, jednokolorowa jodełka IMO nadaje się na uroczyste okazje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Sugerowałbym jednak opcję nr 1. Fakt jest ciemny, ale moim zdaniem nadaje się do pracy. Widać odcień jaśniejszego granatu. Nie tak jak w tym:http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-navy-plain/P2778M.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Zwracam tylko uwagę (może to tylko moje doświadczenie z tego typu tkaninami) - że jodełka to dość ścisły splot -> garnitury są dużo cieplejsze w jodełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Panowie - jestem na etapie zakupu dla dziecka (rozmiar 80) garniturku na chrzest. Z jednej strony to jednorazówka, z drugiej w sklepach królują głównie 100% poliester i to jeszcze z jakimiś hipsterskimi przeszyciami. Ktoś jest w stanie polecić jakiś sklep internetowy / Warszawa, gdzie można dostać jednak coś klasycznego z wełny i też nie zapłacić jak za garnitur dorosłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Dla mojego miałem kamizelkę i spodnie z lnu (marynarek nie było, ale to i tak był czerwiec) plus kaszkiet też z tego i biała koszula chyba w większości z bawełny. Mały sklepik w CH Bemowo, tam gdzie Carrefour. Mieli rzeczy i z plastiku, i z naturalnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Hah, właśnie wczoraj tam byłem (Sweet Dreams) i własnie jakaś posucha mnie zastała, tylko pojedyncze sztuki mieszanek (naturalnych w ogóle nie widziałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi