Machiavelli Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Mam podobne odczucia co kolega powyżej. W Bytomiu ciężko o ładny krój, nie mówiąc już o tkaninach. Znalazłem tylko jedną, za to mocno stonowaną kratę - nic jednak z tego, ponieważ wszystkie marynarki mają strasznie wypchane, kwadratowe ramiona - dla mnie dyskwalifikuje to ich marynarki. Z płaszczami też nieciekawie - ani jednego dłuższego modelu. W Próchniku kilka znośnych płaszczy, również dwurzędowych, za to wszystkie z dodatkiem poliamidu, a prócz tego rękaw wszyty bardzo nisko i te paskudne guziki. Oferta Vistuli zrobiła na mnie najlepsze wrażenie- dużo sportowych krat, znośna linia ramion, marynarki i garnitury Lantiera z bardzo dobrych tkanin - VBC, Delfino. Dużo marynarek z przyzwoicie szerokimi klapami. Wciąż jednak uważam, że w cenach co niektórych modeli są lepsze alternatywy (np. SuitSupply). Generalnie to mam wrażenie, że Bytom przyłożył się do promocji i na ich stronie internetowej oferta prezentuje się ciekawie - w rzeczywistości część modeli budzi mieszane odczucia. Vistula kompletnie nie dba o przyzwoite zaprezentowanie asortymentu w sklepie internetowym, w punktach natomiast można zostać mile zaskoczonym (dwurzędowy granatowo-szary Lantier wyglądał lepiej na manekinie niż na modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Lavard ma w kolekcji jesienno-zimowej ciekawy, casualowy jasnoszary płaszcz z ich standardowej mieszanki (wełna/kaszmir/poliamid). Wolałbym co prawda boczne/skośne kieszenie bez patek, ale z braku konkurencji nie będę wybrzydzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargo Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Fargo, dobrze był odszyty ten granatowy płaszcz z paskiem za 1200? Jak są wszyte rękawy? Raczej wysoko czy raczej nisko? Nieporozumienie: pisałem o zakupach z poprzednich lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Czy to normalne w Bytomiu, że mając wzrost 181cm pasuje na mnie kurtka parka w rozmiarze S, a pikowana dopiero w rozmiarze L (tutaj trzeba tylko skrocic rekawy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielu Napisano 30 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2015 Niestety ich rozmiarówka czasem bywa dziwna. Kupiłem ostatnio płaszcz na zimę, niestety muszę skracać rękawy. W większych rozmiarach pływałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Lavard ma w kolekcji jesienno-zimowej ciekawy, casualowy jasnoszary płaszcz z ich standardowej mieszanki (wełna/kaszmir/poliamid). Wolałbym co prawda boczne/skośne kieszenie bez patek, ale z braku konkurencji nie będę wybrzydzał Wg mnie ladny. Bylem dzis w Bytomiu. Slabiutka jest ta kolekcja jesien-zima. Tak prawde mowiac, to nie wiem, czy chcialbym cos za darmo. Wszedlem potem do konkurencyjnej Vistuli i swietne marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Tak, poprzednia kolekcja była dużo lepsza, teraz zjechali wyraźnie w dół. Jednak w ich outlecie można trafić na modele z poprzedniego sezonu choć rozmiary są mocno przebrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Ostatnio szukałem niebieskiej marynarki i w sklepie zobaczyłem coś takiego http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-roff-249-k-3346-16844-p Od razu mi się spodobała, ale zastanawiałem się chwilkę, bo większość marynarek w promocji, a ta w regularnej cenie 500 zł. Kupiłem i nie żałuję. Nie jest to napisane na stronie ale marynarka ma metkę z informacją wełna 120's, więc chyba warto. Co do rozmiaru to kupiłem wersję wyszczuploną 182/108, przy moim wzroście 182 cm myślałem, że rękawy będą za długie (marynarki z Vistuli mam na 176 cm) ale jest, tak jak ma być. Odnośnie koloru to "żywy" niebieski, podobny jak na stronie, tylko oczywiście nie tak świecący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 W dniu dzisiejszym wstapilem na szybko do jednego z salonow Bytomia w Katowicach kupic 2 koszule w promocyjnym pakiecie za 299 zl - obie na spinki - jedna biala, a druga niebieska. Powiedzialem jakie chce, poogladalem te lezace i powiedzialem jaki chce rozmiar. Pani szukala i wsadzila do torby papierowej. Zaplacilem i wyszedlem. Jakie bylo moje zdziwienie, jak w domu otwarlem torbe - koszula niebieska nie jest gladka, tylko we wzor, a biala ma listwe zakrywajaca guziki. Czyli inne niz prosilem. Czy to jest oszustwo czy tez nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 To jest bardzo dziwna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 To jest bardzo dziwna sytuacja Jutro ide oddac i na razie sa u mnie spaleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Ale cała sytuacja jest dziwna - kupujesz bez sprawdzenia? Czy Twoja specyfikacja była wystarczająco precyzyjna? A sprzedawczyni zapakowała w sreberko i już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Ale cała sytuacja jest dziwna - kupujesz bez sprawdzenia? Czy Twoja specyfikacja była wystarczająco precyzyjna? A sprzedawczyni zapakowała w sreberko i już? Pokazalem jaki chce typ koszuli i nikt mnie nie zapytal, czy moze byc wzorek i listwa Moj blad byl, ze nie sprawdzilem, jednakze zdecydowanie mniejszy. Wg mnie jest cisnienie na sprzedaz duze. Salon w SCC w Katowicach, z ktorego zwyczajowo korzystam jest zdecydowanie bardziej profesjonalny, niz "ten". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Może po prostu się pomyliła ? Ja bym nie brnął tak daleko, że to ciśnienie na sprzedaż a tym bardziej oszustwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Może po prostu się pomyliła ? Ja bym nie brnął tak daleko, że to ciśnienie na sprzedaż a tym bardziej oszustwo... Moze i tak - oddam i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 To się okaże, bo w Bytomiu nie ma zwrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 To się okaże, bo w Bytomiu nie ma zwrotów Jak nie bedzie mozna oddac to bedzie "donos" do centrali w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Rzeczywiscie zwroty sa mozliwe. Wymienilem na inne, ale tych, ktore chcialem juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Czy dobrze zrozumiałem, że zwrotów jako takich jednak nie ma ale możliwa jest wymiana ? Tak jak w Próchniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Zwrotów nie ma, nie wiem jak z wymianą. Można to jednak obejść. Zamawiasz na stronie z odbiorem w sklepie. Kupno on line musi być z możliwością zwrotu i tak jest w przypadku Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jak to nie ma zwrotów? To łamią prawo konsumenckie unijne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Nie jestem pewien, ale w przypadku towaru o obniżonej cenie może być inaczej. Wymiany i reklamacje z powodu wad nieujawnionych tak, ale możliwość zwrotu bez podania przyczyny chyba tylko w e-sklepach. A kto kupuje w Bytomiu po cenie regularnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jak to nie ma zwrotów? To łamią prawo konsumenckie unijne. a w którym punkcie to prawo zostało złamane? (przypominam, że rzecz dotyczy braku zwrotów przy zakupie bezpośrednio w punkcie handlowym) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Jak to nie ma zwrotów? To łamią prawo konsumenckie unijne. Nie ma prawa które nakazuje sprzedawcy (stacjonarnie) przyjąć zwrot towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Czy dobrze zrozumiałem, że zwrotów jako takich jednak nie ma ale możliwa jest wymiana ? Tak jak w Próchniku ? Przejezyczylem sie - zwroty nie sa mozliwe, jedynie wymiana na inne / inny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi