Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podobne odczucia co kolega powyżej. W Bytomiu ciężko o ładny krój, nie mówiąc już o tkaninach. Znalazłem tylko jedną, za to mocno stonowaną kratę - nic jednak z tego, ponieważ wszystkie marynarki mają strasznie wypchane, kwadratowe ramiona - dla mnie dyskwalifikuje to ich marynarki. Z płaszczami też nieciekawie - ani jednego dłuższego modelu. 

W Próchniku kilka znośnych płaszczy, również dwurzędowych, za to wszystkie z dodatkiem poliamidu, a prócz tego rękaw wszyty bardzo nisko i te paskudne guziki. 

Oferta Vistuli zrobiła na mnie najlepsze wrażenie- dużo sportowych krat, znośna linia ramion, marynarki i garnitury Lantiera z bardzo dobrych tkanin - VBC, Delfino. Dużo marynarek z przyzwoicie szerokimi klapami. Wciąż jednak uważam, że w cenach co niektórych modeli są lepsze alternatywy (np. SuitSupply). 

Generalnie to mam wrażenie, że Bytom przyłożył się do promocji i na ich stronie internetowej oferta prezentuje się ciekawie - w rzeczywistości część modeli budzi mieszane odczucia. Vistula kompletnie nie dba o przyzwoite zaprezentowanie asortymentu w sklepie internetowym, w punktach natomiast można zostać mile zaskoczonym (dwurzędowy granatowo-szary Lantier wyglądał lepiej na manekinie niż na modelu). 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lavard ma w kolekcji jesienno-zimowej ciekawy, casualowy jasnoszary płaszcz z ich standardowej mieszanki (wełna/kaszmir/poliamid). Wolałbym co prawda boczne/skośne kieszenie bez patek, ale z braku konkurencji nie będę wybrzydzał ;)

Wg mnie ladny.

Bylem dzis w Bytomiu. Slabiutka jest ta kolekcja jesien-zima. Tak prawde mowiac, to nie wiem, czy chcialbym cos za darmo.

Wszedlem potem do konkurencyjnej Vistuli i swietne marynarki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio szukałem niebieskiej marynarki i w sklepie zobaczyłem coś takiego http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-roff-249-k-3346-16844-p Od razu mi się spodobała, ale zastanawiałem się chwilkę, bo większość marynarek w promocji, a ta w regularnej cenie 500 zł. Kupiłem i nie żałuję. Nie jest to napisane na stronie ale marynarka ma metkę z informacją wełna 120's, więc chyba warto. Co do rozmiaru to kupiłem wersję wyszczuploną 182/108, przy moim wzroście 182 cm myślałem, że rękawy będą za długie (marynarki z Vistuli mam na 176 cm) ale jest, tak jak ma być. Odnośnie koloru to "żywy" niebieski, podobny jak na stronie, tylko oczywiście nie tak świecący.   

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dniu dzisiejszym wstapilem na szybko do jednego z salonow Bytomia w Katowicach kupic 2 koszule w promocyjnym pakiecie za 299 zl - obie na spinki - jedna biala, a druga niebieska.

Powiedzialem jakie chce, poogladalem te lezace i powiedzialem jaki chce rozmiar. Pani szukala i wsadzila do torby papierowej. Zaplacilem i wyszedlem.

Jakie bylo moje zdziwienie, jak w domu otwarlem torbe - koszula niebieska nie jest gladka, tylko we wzor, a biala ma listwe zakrywajaca guziki. Czyli inne niz prosilem.

Czy to jest oszustwo czy tez nie?

Opublikowano

Ale cała sytuacja jest dziwna - kupujesz bez sprawdzenia? Czy Twoja specyfikacja była wystarczająco precyzyjna? A sprzedawczyni zapakowała w sreberko i już?

Pokazalem jaki chce typ koszuli i nikt mnie nie zapytal, czy moze byc wzorek i listwa ;) Moj blad byl, ze nie sprawdzilem, jednakze zdecydowanie mniejszy.

Wg mnie jest cisnienie na sprzedaz duze.

Salon w SCC w Katowicach, z ktorego zwyczajowo korzystam jest zdecydowanie bardziej profesjonalny, niz "ten".

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale w przypadku towaru o obniżonej cenie może być inaczej. Wymiany i reklamacje z powodu wad nieujawnionych tak, ale możliwość zwrotu bez podania przyczyny chyba tylko w e-sklepach.

A kto kupuje w Bytomiu po cenie regularnej?

Opublikowano

Jak to nie ma zwrotów?

To łamią prawo konsumenckie unijne.

a w którym punkcie to prawo zostało złamane? (przypominam, że rzecz dotyczy braku zwrotów przy zakupie bezpośrednio w punkcie handlowym)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Czy dobrze zrozumiałem, że zwrotów jako takich jednak nie ma ale możliwa jest wymiana ? Tak jak w Próchniku ?

Przejezyczylem sie - zwroty nie sa mozliwe, jedynie wymiana na inne / inny produkt.