roland Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 @Krzysiek_W może chciałbyś zostać moderatorem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 2 godziny temu, roland napisał: @Krzysiek_W może chciałbyś zostać moderatorem? Jakby chciał to by się pewnie zgłosił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Tak zakładam Filipie. Jest to niestety krytyka skrajnie niekonstruktywna, ale być może jest to jedna z "zasad rządzących tym forum" o których @Krzysiek_Wpisał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 12 minut temu, roland napisał: Jest to niestety krytyka skrajnie niekonstruktywna, Mówisz? Wskazał krytykowane zachowanie, wskazał przykład pożądanego zachowania, afery nie kręci - chciałbym żeby wszędzie tak wyglądała niekonstruktywna krytyka. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 4 godziny temu, roland napisał: @Krzysiek_W może chciałbyś zostać moderatorem? Spodziewałem się takiej sugestii. Niemniej jednak podziękuję za propozycję. Byłem przez 6 lat aktywnym moderatorem na kmziz i wiem że nie jest to łatwe, ale wiem że wymaga to również poświęcenia sporej ilości czasu, na które nie mogę sobie pozwolić ze względu na różne obowiązki. Zauważ również że oprócz fana dobrego buta byłem chyba najbardziej aktywnym organizatorem zamówien forumowych, oraz jeden akcji na pomoc Darkowi Niestrojowi - czyli nie do końca jest tak że tylko gadam i marudzę że ktoś coś powinien coś zrobić, tylko działałem. Jak napisał @Xune padło pytanie i sugestia wykonania. Teraz wszystko w Waszych rękach. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 8 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Dawno już nie widziałem czegoś równie niesmacznego jak zacytowany post nowego moderatora. Jestem przeciwny wszelkiemu hejtowaniu, nie przeszkadza mi to że moderatorem zostaje ktoś kto mało udziela się na forum... ale na to po prostu brakuje mi słów. Kolego @Sir Well Endowed ogarnij się. 11 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 @Zajac Poziomka przypominam o zasadach panujących w dziale, w szczególności pkt. 10. Cytat 10. Administrator lub Moderator ma prawo usunąć ogłoszenie o sprzedaży w przypadku uznania, że nie odpowiada ono celom Stowarzyszenia. Moderatorzy uznają, że sprzedaż używanych butów oraz bielizny nie odpowiada celom Stowarzyszenia! Informacja o stanie jest w tym wypadku istotna, stąd prośba do autora jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 8 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 3 minuty temu, Sir Well Endowed napisał: @Zajac Poziomka przypominam o zasadach panujących w dziale, w szczególności pkt. 10. Informacja o stanie jest w tym wypadku istotna, stąd prośba do autora jest jak najbardziej na miejscu. Ręce mi po prostu opadają. Otóż w tej konkretnej sytuacji prośba jest jak najbardziej nie na miejscu. Proponuję przespać się z tym, przemyśleć i rano jeszcze raz zadać sobie samemu pytanie czy w tym konkretnym przypadku cytowanie i ślepe podążanie za jakimikolwiek regulaminami ma sens. 11 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Sugerowanie nieznajomości sytuacji, jest wysoce nie na miejscu... osobiste wycieczki, radzę zachować dla siebie. Bez względu na osobę i sytuacje pewne zasady ułatwiające poruszanie się innym po dziale jak i niezbędne informację dot. sprzedaży butów muszą zostać zawarte. Na prawdę nie wiem jak inaczej to Tobie wytłumaczyć. Nikt przecież nie odwołuje się w tej sytuacji do zakazu wystawiania ogłoszeń w imieniu osób trzecich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 8 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2020 Skoro tyle się mówi o trzymaniu się tematu w wątkach, to czyż nie można w takiej sytuacji zwrócić uwagi autorowi na PW zamiast zaśmiecać wątek dodatkowo uwagami administracji? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 4 godziny temu, Sir Well Endowed napisał: Sugerowanie nieznajomości sytuacji, jest wysoce nie na miejscu... osobiste wycieczki, radzę zachować dla siebie. Bez względu na osobę i sytuacje pewne zasady ułatwiające poruszanie się innym po dziale jak i niezbędne informację dot. sprzedaży butów muszą zostać zawarte. Na prawdę nie wiem jak inaczej to Tobie wytłumaczyć. Nikt przecież nie odwołuje się w tej sytuacji do zakazu wystawiania ogłoszeń w imieniu osób trzecich. Nie na miejscu są posty zacytowane przez Zająca i odpowiadanie po tygodniu jak w wątku Milera. To jakiś kabaret. Zrozumcie że za tydzień na tym forum nikogo nie będzie. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 6 godzin temu, Sir Well Endowed napisał: @Zajac Poziomka przypominam o zasadach panujących w dziale, w szczególności pkt. 10. Informacja o stanie jest w tym wypadku istotna, stąd prośba do autora jest jak najbardziej na miejscu. To jak już Pan chce być taki święty, to co w kwestii pkt: 3. Zakazane jest wystawianie ofert w imieniu osób trzecich. ???? Chyba fan dobrego buta w ramach tego że jest w nim empatia i dobre serce powinien dostać pkt ostrzeżenia? jak napisał @eye_lip tak ja robię. narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pablocito Napisano 9 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 [mention]Krzysiek_W [/mention], nie rób tego proszę. Na Forum ubywa najbardziej wartościowych użytkowników. [mention]lubo69 [/mention] rzadko się odzywa, [mention]Zajac Poziomka [/mention] też rzadziej, niż kiedy zaczynałem czytać Forum, Xkoziola wywalili tak, że nawet go nie można oznaczyć i mam z nim kontakt wyłącznie na privie, teraz Nieodżałowany Żorż - aż cud, że po takiej wrzucie nowego moderatora jego żona, pani Kinga nie zdjęła ogłoszenia z konstatacją: ”Aaa, to z takimi dżentelmenami mój mąż się kolegował...”, ma poważniejsze rzeczy na głowie. Z „dawnych” (z mojego punku widzenia) użytkowników chyba jedynie [mention]Beny23 [/mention] , [mention]eye_lip [/mention] i właśnie Ty [mention]Krzysiek_W [/mention] jesteście tu obecni niemal codziennie. Apeluję, aby się nie obrażać na Forum. Jego treścią i wartością są posty użytkowników i o ile zachowanie moderacji czasem dziwne, czasem niedorzeczne, a czasem wręcz irytujące (wiem, co mówię - ostatnio wycięto mój post 7 godzin temu bo był, sarkastyczny i jak mniemam oczywiście nie na temat), o tyle obrażanie się na nią jest w gruncie rzeczy obrażaniem się na wszystkich użytkowników. Proszę bardzo wszyskich, zostańcie tutaj, to dla Was zarzuciłem Fjsbuka!Proszę moderację o wyrozumiałość i nieusuwanie tego postu po 10 sekundach mimo, że nie zadałem żadnego pytania.Miłego dnia 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Moja reakcja na wtręt "moderatora" była identyczna jak Pawła. Oglądam sobie po raz kolejny rozmowę kapitana Wagnera z oberlejtnantem von Nogayem - polecam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. gdynianin Napisano 9 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 2 hours ago, lubo69 said: Moja reakcja na wtręt "moderatora" była identyczna jak Pawła. Oglądam sobie po raz kolejny rozmowę kapitana Wagnera z oberlejtnantem von Nogayem - polecam. Mi przypomniał się cytat Marka Twaina: "Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości". Przepraszam, ale w obliczu takiej sytuacji, to zamiast przerzucać się na punktu przepisów, to powinniśmy zastanowić się, czy możemy coś zrobić dla Pani Kingi i jej rodziny. I nie mam na myśli pokazania jej, że śmierć jej męża, naszego kolegi, sprowadza się dla nas do 'problematycznego' punktu 10 z regulaminu... Podzielam zniesmaczenie tą sytuacją z kolegami powyżej. 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 [mention]Krzysiek_W [/mention], nie rób tego proszę. Na Forum ubywa najbardziej wartościowych użytkowników. [mention]lubo69 [/mention] rzadko się odzywa, [mention]Zajac Poziomka [/mention] też rzadziej, niż kiedy zaczynałem czytać Forum, Xkoziola wywalili tak, że nawet go nie można oznaczyć i mam z nim kontakt wyłącznie na privie, teraz Nieodżałowany Żorż - aż cud, że po takiej wrzucie nowego moderatora jego żona, pani Kinga nie zdjęła ogłoszenia z konstatacją: ”Aaa, to z takimi dżentelmenami mój mąż się kolegował...”, ma poważniejsze rzeczy na głowie. Z „dawnych” (z mojego punku widzenia) użytkowników chyba jedynie [mention]Beny23 [/mention] , [mention]eye_lip [/mention] i właśnie Ty [mention]Krzysiek_W [/mention] jesteście tu obecni niemal codziennie. Apeluję, aby się nie obrażać na Forum. Jego treścią i wartością są posty użytkowników i o ile zachowanie moderacji czasem dziwne, czasem niedorzeczne, a czasem wręcz irytujące (wiem, co mówię - ostatnio wycięto mój post 7 godzin temu bo był, sarkastyczny i jak mniemam oczywiście nie na temat), o tyle obrażanie się na nią jest w gruncie rzeczy obrażaniem się na wszystkich użytkowników. Proszę bardzo wszyskich, zostańcie tutaj, to dla Was zarzuciłem Fjsbuka!Proszę moderację o wyrozumiałość i nieusuwanie tego postu po 10 sekundach mimo, że nie zadałem żadnego pytania.Miłego dniaP.S. Jeszcze a propos nieszczęsnego komentarza do ogłoszenia, który wywołał słuszne moim zdaniem oburzenie: Numer ogłoszenia, też może nie jest konieczny? Chyba Żorż nie otworzy nowego biznesu i nie zamieni forum w galerię handlową. Jeżeli będzie taka możliwość (bo przecież numer 12 tuż tuż) i jeżeli oczywiście rodzina tak postanowi, to sam chętnie kupię jakąś pamiątkę po nim i tym samym chociaż symbolicznie wesprę jego rodzinę, bo szczerze lubiłem tego chłopaka i brakuje mi go bardzo. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 Na razie numer jest i jest zgodny z regulaminem, a o to, co będzie potem, będziemy martwić się potem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 16 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 Mógłbym się dowiedzieć czemu mój temat został przerzucony do formy posta, natomiast: sobie dalej wisi? Nie do końca rozumiem różnicę pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 W dniu 6.10.2020 o 08:26, Krzysiek_W napisał: panie moderatorze bazarku, sugeruje usunąć kijek od Viledy.... wystawiłem wczoraj na bazarek garnitur do sprzedaży - ktoś zaakceptował to ogłoszenie. następnie po jakimś czasie ktoś zamknął temat, bo w temacie nie napisałem "S" jak sprzedam. czy nie można było po prostu pisząc odpowiedź w tym temacie dodać - uzupełnij opis i tyle? bycie moderatorem nie jest łatwe - byłem przez wiele lat taką osobą, ale to przerost formy nad treścią. chyba powininenem się cieszyć że nie dostałem 5pkt ostrzeżenia, albo tygodniowego bana.... Czy mogę liczyć i błagać o przywrócenie mojej oferty sprzedaży garnituru, który nie spełniał warunków numeracji i limitacji o Niesamowity, Wielki i Wspanialy Moderatorze? 😲 Temat aktualnie zniknął. Nie dane mi było modyfikować tej oferty, generalnie każdy (albo większość) wystawiający na bazarku ma więcej szans na uzupełnienie niż ja. Jak nie przywrócicie, to trudno - postaram się zrozumieć tą niezrozumiałą mentalność. 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 20 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2020 @Krzysiek_W już ktoś temat przywrócił. Poprawiłem Tobie tytuły kilku tematów po przez dodanie [S] w ofertach o sprzedaż, poprawia to czytelność. @Jakub.B jak się temat rozwinie przeniesiony zostanie do przewodnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 Jak na obecnym silniku można dodać do posta ukrytą zawartość? [spoiler] ... [/spoiler] przestał działać niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 Czy można prosić Moderację o nieogłaszanie dodatkowym wpisem zamykania tematów sprzedażowych (do niedawna nie było takiego zwyczaju)? Jest to dość irytujące przy odświeżaniu 'nieprzeczytanej zawartości' 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 Propozycja jest słuszna, a ja dodam, że z tego samego powodu uprasza się sprzedających chcących zamknąć temat o zgłaszanie tego do moderacji poprzez mechanizm zgłaszania postów, a nie PW, bo to jest bardziej elastyczne - wszyscy moderatorzy widzą zgłoszenia. Być może warto takie zalecenie dodać do regulaminu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 6 minut temu, mosze napisał: Propozycja jest słuszna, a ja dodam, że z tego samego powodu uprasza się sprzedających chcących zamknąć temat o zgłaszanie tego do moderacji poprzez mechanizm zgłaszania postów, a nie PW, bo to jest bardziej elastyczne - wszyscy moderatorzy widzą zgłoszenia. Być może warto takie zalecenie dodać do regulaminu. Dobrze ze wspomniales o regulaminie. Czy omawiane byly w ostatnim czasie jakies zmiany w zasadach "bazarku"? Kilka-kilkanascie stron temu w tym watku byly poruszane kwestie z tym zwiazane- zapewne nie pierwszy i nie ostatni raz. Chodzi m.in. o zniesienie rocznego limitu zamieszczanych ogloszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi