Koval Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Najlepiej! ... ale jak pisałeś - trwałość słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 można ją poprawić przez powstrzymanie się od jedzenia, picia i mówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Trwałość to bardzo subiektywna sprawa. Moim zdaniem Amouage Jubilation XXV są bardzo nietrwałe, a wszystkie opinie internetowe podkreślają niesamowitą trwałość tego zapachu. Masz rację że trwałośc jest subiektywna, ale jest coś takiego jeszcze jak reformulacja. IFRA często miesza i przez to dobre zapachy tracą trwałośc oraz bogactwo bukietu. Amouage Jubilat jest bardzo trwały ze średnią projekcją i świetnym bukietem, ale mówie tu o wypuscie z 2007-2013 r. (po drodze byly małe reformy) . Natomiast wypust od magnesowego korka (2014 ) stracił bardzo na samym odbiorze (bardzo syntetyczny) jak też i na trwałości. Mam dwie wersje i rożnica jest kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Mój Amouage Homage Attar jest niezniszczalny już od 8 lat. Ale nie ma w nich alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Mój Amouage Homage Attar jest niezniszczalny już od 8 lat. Ale nie ma w nich alkoholu. A gdzie najlepiej (cena) można go zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Kupiłem w quality, ale to zdaje się był limited edition, być może już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Fortis,zapach bardzo zbliżony do Black Afgano,naprawdę bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Fortis,zapach bardzo zbliżony do Black Afgano,naprawdę bardzo dobry A czy można go kupić w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 A czy można go kupić w Polsce? W Warszawie w Mood Scent Bar Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Czy któryś z Panów miał okazję wąchać Tuscan Leather Toma Forda? Genialny zapach, znakomite parametry. Zakochałem się od pierwszej aplikacji - ta skóra świdrująca w nosie złagodzona nutą maliny... Majstersztyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Czy któryś z Panów miał okazję wąchać Tuscan Leather Toma Forda? Genialny zapach, znakomite parametry. Zakochałem się od pierwszej aplikacji - ta skóra świdrująca w nosie złagodzona nutą maliny... Majstersztyk. Zapach rzeczywiście super,tylko cena jak na produkt masowy dosyć wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Czy któryś z Panów miał okazję wąchać Tuscan Leather Toma Forda? Genialny zapach, znakomite parametry. Zakochałem się od pierwszej aplikacji - ta skóra świdrująca w nosie złagodzona nutą maliny... Majstersztyk. Zgadzam się.. to dobry zapach. TL występuje tez jako podróbka Generic Oil i przez to dużo stracił. Zwarty w nim tytoń i skóra oraz malina potrafią zawrocić w głowie, choć wg mnie nie jest to zapach na codzień. Przy okazji polecam dośc niespotykany zapach: męskie perfumy Roja Fetish. Moj nr .1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Od jakiegoś czasu używam Comme des Garcon 2MAN. Chyba najdłużej utrzymujące się perfumy jakie mam, 12h spokojnie wytrzymują. Projekcja też jest solidna. Zapach jak najbardziej na co dzień ale z pewnością zwracający na siebie uwagę. Mam też próbkę Wonderwood, wydaje mi się, że trwałość jest odrobinę słabsza (ale i tak mówimy tu o solidnych 8 godzinach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Zapach zapachem, ale mocno niemarketingowa nazwa, jak na polski rynek, tych CdG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Tagomago koło centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 W dużej perfumerii internetowej, fajny zestaw CdG: http://www.iperfumy.pl/comme-des-garcons/miniatures-collection-zestaw-upominkowy-i-edp-9-ml-edp-9-ml-edp-9-ml/ PS W Krakowie CdG jest do powąchania na Józefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Zapach zapachem, ale mocno niemarketingowa nazwa, jak na polski rynek, tych CdG... Jak cała filozofia tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 CdG b. fajne zapachy, ale trochę nie rozumiem komentarzy dot. trwałości. Większość z nich jest lekka, na parę godzin - nawet te, które (sądząc po składnikach/charakterze) mogłyby trwać wiecznie, jak np. kadzidlaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Jeśli podoba Wam się CdG 2 MAN to spróbujcie Gucci PH. Jest wycofany już dawno, ale dużo trwalszy, można na allegro dostać, cena razy 3. CdG 2 oryginalne na mnie trzyma się cały dzień, ale to inna bajka. Zapachów Comme des Garcons używam od 2007 roku i z trwałością nie mam problemów. Zarówno CdG2, CdG2 MAN, CdG rhubarb, CdGxH&M, CdG Zagorsk i Avignon. Ciekawi mnie teraz http://bklynsoap.com/shop/?gclid=CI2S7OS73ssCFQaNGwodgCcOcA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Najwierniejszą kopią Gucci PH jest Bentley For Men Absolute EDP. Ten sam nos, a może nawet i cała formuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 postanowiłem zaprezentować zapach bardzo mało rozpowszechniony a przy tym wpisujący się idealnie w nasze klimaty, nie tylko dla miłośników koniaków Courvoisier Cognac - L'Edition Imperiale Skład:Nuty głowy: kardamon, mandarynka, nagietek, kolendraNuty serca: cedr z gór Atlas, wędzona herbata, cantedeskia,Nuty bazy: wetiwer, olejek z jodły balsamicznej, skóra, ambraRodzina zapachowa: drzewnaNos: Alexis DadierData powstania: 2007 Sam zapach bardzo mi odpowiada, idealny do formalnych ubrań / okazji. Niech za dodatkowy opis posłuży poniższe zdjęcie z nobliwej pracowni krawieckiej Anderson & Sheppard. Posiadam flakonik EDT (chciałbym porównać z wersją EDP).Decyzję o zakupie podjąłem na podstawie próbki z Missala (teraz nie widzę w ofercie; nie wiem którą wersję oferowali, próbki już nie miałem aby porównać z zakupionym gdzie indziej flakonikiem)Trwałość i projekcja - życzyłbym sobie aby były lepsze, stąd ocena na 4, ściśle za sam zapach 5, flakonik na 6 (w szczególności w relacji do ceny jaką zapłaciłem za EDT) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Frapin też robi b. fajne zapachy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Koledzy, BTW - a co powiecie na warsztaty perfumiarskie, dla grupy zainteresowanych forumowiczów? Czy jest ktoś chętny? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 W Warszawie ja prawdopodobie byłbym chętny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Tak, w Warszawie, czyli mamy pierwszego potencjalnego chętnego Termin do ustalenia, zapewne jakiś weekend. teraz tylko "market sounding" 1. RadekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi