WhiskeyPapa Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Kurczę, poetycko. I właściwie się nawet zgadzam - pierwsze parę niuchów to dogasające ognisko na działce. To znaczy zimny popiół i mokre zielsko. Później była jakaś nuta z Terre, więc wyparłem z pamięci. Następnych prób nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 zapraszam osoby śledzące wątek "zapachy" do przeczytania wywiadu udzielonego dla naszego forum przez Marcina Veitha alias Fqjcior prowadzącego perfumeryjnego bloga https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3927-mężczyzna-w-świecie-perfum-pan-marcin-veith-dla-bwb/ BTW - post wyżej Kolega Swordfishtrombone napisał o Lalique Equus (niestety jeszcze nie poznałem). Z tej marki polecam na jesień zapach Encre Noire, bardzo nie-mainstreamowy, w przystępnej cenie; zapach spalonej katedry na błotnistej polanie polecam dwie bardzo różne recenzje EN "nosem" blogerów perfumeryjnych tutaj: http://www.sabbathofsenses.com/2008/07/lalique-encre-noire.html http://perfumowyblog.com/2011/02/18/lalique-encre-noire/ Equus to bardzo, bardzo bezpłciowy zapach. Mam całą flaszkę już ze dwa lata, użylem może raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 STERCUS-zmagania z mocnym zapachem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 To się nazywa dobrze bawić w pracy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Taka wredna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marks Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Equus to bardzo, bardzo bezpłciowy zapach. Mam całą flaszkę już ze dwa lata, użylem może raz. Jezeli Equus to bezpłciowy zapach to jak nazwiesz Invictusa i inne "hitowe" pozycje polecane w perfumeriach ? Lalique Equus to bardzo fajny zapach dla osoby która szuka czegos uniwersalnego z klasa za niewielka kase. Polecam szczegolnie koncetracje edp gdyz edt trzyma dosc słabo a projekcja jest bliskoskorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 Jesienny i dziwny, chyba się polubimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 z perfumerii iperfumy.pl dostałem hint o promocji na kilka klasycznych zapachów, w tym Aspen (Coty) oraz Fahrenheint (Dior) - o których wspomniał Pan Marcin Veith w wywiadzie dla BwB poszukałem trochę na perfuforum (bo nie znam Aspena, chociaż na forum był już kiedyś wspomniany) i potencjalnie zainteresowanym budżetowym klasykiem polecam ten wpis: http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=3543&start=280#p303842 Jest tam też mowa o porównaniu do Green Irish Tweed (Creed), który Pan Marcin w wywiadzie określił tak: "Klasyk i jednocześnie jedne z najdoskonalszych męskich perfum, jakie kiedykolwiek powstały. Genialne i absolutnie ponadczasowe dzieło Pierre’a Bourdona" a o którego dopytywał też Caporegime. Życzę udanych łowów nie tylko osobom stawiającym pierwsze kroki w temacie zapachów - jak widać, są jeszcze produkowane interesujące zapachy na które nie trzeba wydawać kilku grubszych stów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Znacie jakaś recenzję Creed Bois Du Portugal, z która warto się zapoznać przed zakupem? W pierwszym kontakcie polubilem ten zapach, ale chcialbym poczytać o trwałości, itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Znacie jakaś recenzję Creed Bois Du Portugal, z która warto się zapoznać przed zakupem? W pierwszym kontakcie polubilem ten zapach, ale chcialbym poczytać o trwałości, itd.. np. http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Bois-du-Portugal-3805.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Znacie jakaś recenzję Creed Bois Du Portugal, z która warto się zapoznać przed zakupem? W pierwszym kontakcie polubilem ten zapach, ale chcialbym poczytać o trwałości, itd.. http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=1094 http://perfumowyblog.com/2012/04/11/creed-bois-du-portugal/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Dziękuję Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marks Napisano 29 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2015 Damian, nie czepiam się, nie uważam, że tylko drogie jest dobre ale... ta woda Aspen w budce RUCHu na Schroegera jest nawet tańsza, kosztuje poniżej 30 złotych Czy to nie taki poliestrowy krawacik z bazarku? Sprobuj to sie przekonasz W małych "osiedlowych" drogeriach maja czesto testery Aspen. Oczywiscie ze jakosc skladnikow jest gorsza od GIT ale z kultowym Cool Water Aspen moze smiało stawać w szranki Na mnie niestety nie trzymał długo (ok 4-5 godz) ale sam zapach był ok. To jedna z najlepszych pozycji do 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 31 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2015 Znacie jakaś recenzję Creed Bois Du Portugal, z która warto się zapoznać przed zakupem? W pierwszym kontakcie polubilem ten zapach, ale chcialbym poczytać o trwałości, itd.. Gdyby nie słaba trwałość, już dawno miałbym na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Francuski magazyn Dandy (godny uwagi swoją drogą) poleca zapach Guerlain Homme jako *LE* najlepsze perfumy męskie. Na ile to wynika z kontraktu reklamowego (reklam Guerlain w Dandy jeszcze nie widziałem), a na ile z rzeczywistych wrażeń - nie wiem. Dość powiedzieć, że perfumy istotnie zbierają bardzo dobre recenzje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 To napiszę, jest promocja w Quality, choć wybór zapachów delikatnie mówiąc słabiutki...http://www.perfumeriaquality.pl/okazje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marks Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Francuski magazyn Dandy (godny uwagi swoją drogą) poleca zapach Guerlain Homme jako *LE* najlepsze perfumy męskie. Na ile to wynika z kontraktu reklamowego (reklam Guerlain w Dandy jeszcze nie widziałem), a na ile z rzeczywistych wrażeń - nie wiem. Dość powiedzieć, że perfumy istotnie zbierają bardzo dobre recenzje. Fajny swiezak na wiosne/lato - szczegolnie starsze wersje bo to co aktualnie mozna nabyc ma bardzo przecietna trwałość. Guerlain Homme to najlepsze meskie perfumy ? Chyba dla członkow klubu AA z duzym poczuciem humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Ostatnio Iceberg man i zostanie ze mną na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Smell as good as you look. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Dokument produkcji Planete, obowiązkowy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Zapraszam do przeczytania nowego artykułu na blogu Cigar&Tie. "Perfumy - po śladach wspomnień": http://www.cigarandtie.pl/blog/perfumy-po-sladach-wspomnien/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Francuski magazyn Dandy (godny uwagi swoją drogą) poleca zapach Guerlain Homme jako *LE* najlepsze perfumy męskie. Na ile to wynika z kontraktu reklamowego (reklam Guerlain w Dandy jeszcze nie widziałem), a na ile z rzeczywistych wrażeń - nie wiem. Dość powiedzieć, że perfumy istotnie zbierają bardzo dobre recenzje. Guerlain L'instant to jeden z moich ulubionych zapachów. Powącham więc i Homme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Poleci ktoś specyfik w stylu Parfumerie Generale PG20 ale zdecydowanie trwalszy? Serio?? Niedawno skończyłem flaszkę i to jest zdecydowanie trwały zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Trwałość to bardzo subiektywna sprawa. Moim zdaniem Amouage Jubilation XXV są bardzo nietrwałe, a wszystkie opinie internetowe podkreślają niesamowitą trwałość tego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Michał, a na pewno dobrze ich używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi