Luc Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Ja mogę polecić http://www.pachnidelko.pl/ A możesz coś więcej napisać o tym sklepie? Jak u nich z oryginalnością produktów? Widzę, że mają niszowe perfumy (Amouage, Creed - testery, Histoires de Parfums) w cenach dużo niższych niż u Missali, ale nic na temat tego sklepu nie wiem. Będę wdzięczny za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Pachnidełko to chyba to samo co iperfumy, tam też masz niszę, i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 To w takim razie, jak oceniasz wiarygodność iPerfum? Zna ktoś wiarygodność Pachnidełka? Kupował ktoś perfumy od jednych czy drugich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2015 Iperfumy, są ok, ale trafiają się też złe o nich opinie, maja bardzo duży obrót (wystarczy spojrzeć na punkt odbioru osobistego w godzinach najbardziej pożądanych), więc zawsze coś się może trafić, ale to margines. Nisze znajdziesz też w e-glamour, tez oo. w Warszawie, to polecam też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 E-Glamour nawet niezły asortyment ma. Nie wiem dlaczego, ale zapala mi się lampka ostrzegawcza, gdy widzę wodę L'Artisan Parfumer Al Oudh, którą zapewne nabędę, za połowę ceny w porównaniu do Perfumerii Missali i za 2/3 ceny w porównaniu do innych sklepów. Chociaż z drugiej strony, to raz że brzydko podejrzewać ludzi o kant, a dwa że raczej niszy nie fałszują bo za mały rynek na to jest. Nie wiem co o tym myśleć. Pewnie koniec końców skuszę się właśnie na nich. Dzięki za namiar na sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 L'Artisany akurat w sieci chodzą o wiele taniej niż u 'dystrybutorów', nie ma co się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 E-Glamour nawet niezły asortyment ma. Nie wiem dlaczego, ale zapala mi się lampka ostrzegawcza, gdy widzę wodę L'Artisan Parfumer Al Oudh, którą zapewne nabędę, za połowę ceny w porównaniu do Perfumerii Missali i za 2/3 ceny w porównaniu do innych sklepów. Chociaż z drugiej strony, to raz że brzydko podejrzewać ludzi o kant, a dwa że raczej niszy nie fałszują bo za mały rynek na to jest. Nie wiem co o tym myśleć. Pewnie koniec końców skuszę się właśnie na nich. Dzięki za namiar na sklep. Od quality wszystko jest dwa razy tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 28 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2015 Ostatnio zaopatrzyłem się w trzeci już flakon French Lovera F. Malle oraz postanowiłem wrócić do bardziej drzewno-kadzidlanych nut i kupiłem L’Eau Guerrière Parfumerie Generale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Kiedyś w galilu można było kupić próbki, nie wiem tylko czy Male był z tego wyłączony; ale jak jesteś z Warszawy to idź tam śmiało, bardzo fajne miejsce. Sprawdziłem, można dalej, jest tam punkt w regulaminie, ale z tego co pamiętam trzeba było napisać najpierw do nich maila z zapytaniem i zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodezjan Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Orientujesz się gdzie można pozyskać próbki bądź jak najmniejsze opakowania obu wymienionych (i ewentualnie jeszcze http://www.galilu.pl/baudelaire)? W Galilu próbki bez problemu, 10pln/sztuka Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 22 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2015 W Baudelaire skład wygląda ciekawie. Daj znać, jak wrażenia w użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenaissanceMan Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 W stylu Terre - Montale Red Vetyver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 26 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2015 W stylu Terre - Montale Red Vetyver Dokładnie, nawet nie w stylu, tylko prawie to samo; tyle że jest problem z marką, polecam przyjrzeć się bliżej dyskusji: http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=42&t=9145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 to ja jeszcze od siebie dorzucę sklep dolce.pl zamawiam u nich od kilku lat, nie mają wszystkiego ale coś zawsze można wybrać. Do tego szybka wysyłka i zero problemów z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Dzisiaj miałem przyjemność być w uroczej Holenderskiej kamienicy, w której mieści się siedziba Nasomatto. Z tej okazji kupiłem 30 ml Black Afgano i 4 ml "oleju" (nie jestem pewien czy to właściwa terminologia) ekstraktu Black Afgano bez dodatku alkoholu. Ekstrakt jest jeszcze mocniejszy niż perfumy. Dodatkowo miałem przyjemność powąchać Blamage, który w porównaniu do Black Afgano jest słodszy i bardziej kwiatowy. Z miłych niespodzianek, jeżeli ktoś kupuje bezpośrednio w siedzibie Nasomatto, ładnie się uśmiechnie i nie zależy mu na paragonie to 30 ml koszuje 100 euro. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 W temacie męskich perfum jestem delikatnie mówiąc dyletantem, ale mam swojego Graala wśród wód kolońskich - który pojawił się przelotnie w niniejszej dyskusji. Chodzi o absolutnie klasycznego, podstawowego Old Spice`a w białej butelce o charakterystycznym kształcie i specyficznym korku. Stosował go mój Dziadek a że czym skorupka za młodu... Zapach absolutnie klasyczny, prosty ale nie prostacki, świeży, zdecydowany... Taki przynajmniej utkwił mi w pamięci i w podobnym stylu zawsze starałem się dobierać moje zapachy. W ostatnich dniach zrobiłem jednak niewielki zwrot. Otóż przy zakupie garnituru w Próchniku zaproponowano mi dobranie perfum w symbolicznej cenie. Spróbować i powąchać zawsze można. Zapachy Grot i Gryf były właśnie w moim klasycznym stylu i pewnie byłbym się na nie zdecydował, gdyby nie moja Pani, która podsunęła mi trzeci zapach, Grom. Coś bardzo specyficznego, przywodzącego na myśl świeże drewno, las... Na początku tej dyskusji jeden z Forumowiczów rzucił półżartem o zapachu archwum starodruków... Grom przywodzi mi na myśl trochę taki drewniany dom, może nawet nieco sędziwy (wiem, trochę to rozbieżne ze świeżym drewnem...), nie przekracza jednak granicy muzeum . Wziąłem Aha, z pierwszych testów wynika, że po aplikacji jest trwały, nie ulatnia się jak promocyjna wydmuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 kolega dostał je w prezencie. Od trzech dni nie można pokoju wywietrzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 22 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2015 Ja po pierwszym, całodniowym teście, nauczyłem się je już stosownie dozować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Koledzy, czy ktoś zna, używa Cordovan? I najważniejsze - bo nie znalazłem w opisach z forów / sklepów internetowych - czy zapach ma coś wspólnego z prawdziwym cordovanem? uśmiałem się serdecznie jak na zagranicznym forum ktoś skomentował nazwę: Also the name and bottle are terrible. Cordovan sounds like a prescription drug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Nie spodziewałbym się wiele po zapachu z Gapa, ale trudno się zgodzić z tą "zagraniczną" opinią, opakowanie ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Dostałem kiedyś malutki flakonik (7ml) i używam bardzo oszczędnie, bo są to najładniejsze perfumy, jakie wąchałem. Bardzo ,,dostojny", lekko korzenny zapach. Planuję kupić większe, ale nie mogę się nigdy do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Dostałem kiedyś malutki flakonik (7ml) i używam bardzo oszczędnie, bo są to najładniejsze perfumy, jakie wąchałem. Bardzo ,,dostojny", lekko korzenny zapach. Planuję kupić większe, ale nie mogę się nigdy do tego zabrać. A jak oceniasz trwałość i intensywność zapachu? na forum o perfumach podesłano mi link do recenzji dość ogólnej, ale pozytywnej, przy czym zawiera ona grubszy błąd merytoryczny co do samego cordovanu: https://perfumomania.wordpress.com/2011/05/15/banana-republic-cordovan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Nie są bardzo intensywne, ale w moim przypadku może to być przez fakt, że muszę aplikować dłonią, przez co perfumy mogą trochę tracić. Trwałość na średnim poziomie - wyjątkowo długo nie trzymają, ale krótko też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Używam- polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Styleman, jeśli to nie tajemnica to proszę zdradź, gdzie kupujesz Acqua di Parma, bo w głównych polskich perfumeriach jest niedostępna. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi