Skocz do zawartości

Elegancka i ergonomiczna torba

elegant

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
W dniu 20.10.2019 o 13:55, lubo69 napisał:

zamów torbę bespoke u jednego z forumowych Kolegów wykonujących galanterię skórzaną...

Ku przestrodze:

Mam taką przepiękną torbę bespoke, tylko się czasem zamek zacina. Ostatnio zaciął mi się tak, że nie mogłem wyjąć zawartości, która była niezbędna w danym momencie. Towarzystwo głowiło się z konsternacją jak mi pomóc i patrzyło z politowaniem na swoisty dysonans pomiędzy pięknem i funkcjonalnością. 

Ktoś powie, że to tylko zamek, za który twórca forumowy nic nie może. 

Tak mogłoby być, gdyby nie moje poważne podejrzenie, że zamek jest pod presją nie do końca wyważonej statyki w konstrukcji torby. Takie coś, co wychodzi z czasem i przypuszczalnie nie zdarza się w torbach bardziej doświadczonych producentów masowych. 

Jak się zamek jeszcze raz zatnie, to zacznie się temat reparacji. Chociaż zamek japoński. Może nawet lekkiej przebudowy. Na razie daję szansę, że się obejdzie. 

Nuty zostały w torbie, całe szczęście utwór mogłem wykonać z pamięci.

Nota bene, żeby zostać w bieżącym temacie: Torba jest prezentem na okrągłe urodziny. Z 68 w niku rezygnuję, bo by mnie zdradził. 

Cześć, jeszcze w temacie grubości.

Jeśli chodzi o torby w rozmiarze 15” to widzę że różni producenci stosują różne grubości. Miler 5,5cm, Solier Harvey 7cm, Sartolane i Baron 9cm. Pozostałe wymiary te same, ok. 30x40cm. Która grubość będzie najbardziej uniwersalna jeśli nie planuję tam ciągle nosić laptopa, jedynie papiery, portfel, telefony, szpargały? Czy te 9cm nie sprawia wrażenia nieco przyciężkiej i walizkowatej torby? Czy z kolei 5,5cm Milera nie ogranicza za bardzo pojemności to absolutnego minimum? Byłbym wdzięczny za obserwacje użytkowników.

W dniu 16.12.2019 o 19:42, szabart napisał:

Dzień dobry, czy któryś z forumowiczów jest w stanie ocenić jakość skóry w torbach marki The Bridge? 

https://www.thebridge.it/pl_en/men/business-bags.html#more1

kupiłem małżonce portfel z tej firmy jakiś miesiąc temu, spodziewałem się lepszej jakości skóry i szycia;

skóra cieniutka szybko łapie rany nie jest jednak korygowana, na plus zapach jak by lekko podkręcony a naturalny

nici słabo dociągnięte za chwilę pewnie zaczną się strzępić

do dizajnu nie ma co się czepiać to jest przemyślane i "ładne"

małżonce się jednak podoba i o to chodzi

• 2 weeks later...
W dniu 15.01.2020 o 13:51, adamW napisał:

Czy ktoś użytkuje torby Garda (https://getgarda.com/)? Jestem ciekawy Waszych opinii.

Dołączam się do pytania. Plus może ktoś posiada i może podzielić się opinią o torbach i jakości skóry Suitsupply? Myślę o torbie i faworytem jest Sartolane, ale wychodzi drożej... 

• 2 weeks later...