Xune Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Edy Greeny które kupiłem w TiKeju były wykonane dla jakiegoś (obecnie byłego) dystrybutora na rynek niemiecki - potwierdzałem z fabryką, EG przechowuje całkiem sporo informacji na podstawie kodu wypisanego w środku buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Koledzy tak sobie tutaj o tym, czy TK to bardziej Biedronka czy second hand i jakimi się to rządzi prawami, tymczasem ja ostatnio zauważyłem, że w Tkeju pojawiły się ścierki (ekhm, znaczy odzież) z Zary... Czy tylko ja czuje się z tego powodu lekko zniesmaczony? A może to tylko w moim Tkju, tak zamiast tych Loake 1880, którymi obrodziło w całej Polsce, tylko nie w moim pięknym Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Stereotypy, stereotypy... W 2013 roku kupiłem w Zarze w Porto polówkę z linii basic. Mam ją właśnie na sobie. Trzyma się lepiej niż PRL (brand, nie ustrój), Hackett, Peuterey, Gant, Smedley i Sunspel. Toutes proportions gardees, jest to lepszy zakup niż Loake 1880 (wiem, apples and oranges). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Z moich obserwacji wynika, że w TK sprzedawane są jednak towary "z drugiego obiegu"? Towary posiadające różnego rodzaju małe wady lub uszkodzenia, nieudane rozmiarówki (tj. dziwne proporcje spowodowane chwilową modą), serie przeznaczone dla określonego dużego odbiorcy, towary produkowane bez bezpośredniego nadzoru producenta (kurtki Baracuta, które przewinęły się przez TK to były właśnie takie produkty spoza oficjalnego nadzoru). Oczywiście są to rzeczy, które można bez problemu użytkować i wielu tych wad po prostu nie widać. Nie mam problemu z kupowaniem takich rzeczy. Z drugiej strony, satysfakcja z zakupu jest niższa. Świadomość, że trafiają tam rzeczy bez wiedzy producenta (jak piszą @eye_lip i @mosze), otoczenie, wystrój, obsługa, sposób ekspozycji towaru mają znaczenie dla mnie i w wypadku TK wpływają na obniżenie przyjemności z procesu zakupowego. Czy przedmiot, rzecz, nawet uchodząca za luksusową, ale kupiona bez otoczki wytworzonej przez projektantów wnętrz, speców od wizerunku, itd. nadal jest towarem "luksusowym"? Czy luksusem jest tylko posiadanie czegoś wykonanego w wysokiej jakości czy udział w całym "luksusowym" procesie? Takie mnie naszły myśli po kolejnych zakupach w TK gdy sięgałem po buty Loake a obok stały, stare, zniszczone buty, które jakiś sprytny Janusz zostawił na wymianę. P.S. Ewentualnych komentujących ten wątek proszę o powstrzymanie się z tekstami: "....weź Pan spójrz na tytuł wątku..., ...nie kupuj jak Ci się nie podoba...., ...przerywam OT..., ..też mi odkrycie....itd.. Takie teksty nie pomagają w dyskusjach Dla zwolenników "czystego wątku" podam info, że w TK w Wola Parku widziałem ładny, szary kaszkiet z Harris Tweedu rozmiar ok. 58. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Zasadnicze pytanie brzmi: kupujesz buty (czy cokolwiek innego) dla ich cech (wartości użytkowej, estetycznej) czy poczucia "luksusu"? 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 W Galerii Katowickiej 3 pary czarnych brogsów Barkera dla Savile Row (41.5, 2x 44) za bodajże 400zl, oraz jedne gładkie oxfordy, też Barker, 45, chyba za 500zl. Loake brak. Widzę że skóra na zdjęciu świeci się jak psu ale wydaje mi się, że to zwykła licówka, nie żadna skora korygowana, ale też nie przyglądałem się dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 12 godzin temu, eye_lip napisał: (jak np Wittchen w Lidlu) Tak a propos, to niektóre z ostatnich postów kojarzą mi się z płaczem szafiarki nad tymi nieszczęsnymi torekami Wittchena w Lidlu. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 13 godzin temu, lubo69 napisał: Stereotypy, stereotypy... W 2013 roku kupiłem w Zarze w Porto polówkę z linii basic. Mam ją właśnie na sobie. Trzyma się lepiej niż PRL (brand, nie ustrój), Hackett, Peuterey, Gant, Smedley i Sunspel. Toutes proportions gardees, jest to lepszy zakup niż Loake 1880 (wiem, apples and oranges). Owszem, jeszcze parę lat temu sam tam zaglądałem, bo zdarzały się pojedyncze sensowne sztuki, no ale to było parę lat temu, tak jak Twoja polówka, jak sam raczyłeś zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 8 godzin temu, Diminished napisał: W Galerii Katowickiej 3 pary czarnych brogsów Barkera dla Savile Row (41.5, 2x 44) za bodajże 400zl, oraz jedne gładkie oxfordy, też Barker, 45, chyba za 500zl. Loake brak. Widzę że skóra na zdjęciu świeci się jak psu ale wydaje mi się, że to zwykła licówka, nie żadna skora korygowana, ale też nie przyglądałem się dokładnie. Na 99% lakierowana - buty ze skóry licowej są najczęściej (również w przypadku dobrych marek) matowe. PS. Bohater drugiego planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 @mosze Kurczę, mogłem ukryć, jeszcze ktoś mi wykupi taki stylowy kwadratowy nosek to tylko u Fukudy albo włoskich szewców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 W Galerii Katowickiej 3 pary czarnych brogsów Barkera dla Savile Row (41.5, 2x 44) za bodajże 400zl, oraz jedne gładkie oxfordy, też Barker, 45, chyba za 500zl. Loake brak. Widzę że skóra na zdjęciu świeci się jak psu ale wydaje mi się, że to zwykła licówka, nie żadna skora korygowana, ale też nie przyglądałem się .... Bohater z niebieskim noskiem Melvin&Hamilton w jakim był rozmiarze? Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 @wectra8 kto by sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvv Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Tez bylem w Galerii Katowickiej, przed weekendem w piatek i nic nie bylo z Loake, wiec albo tak szybko zniknely, albo wcale nie dotarly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrrianoo Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 3 godziny temu, vvv napisał: Tez bylem w Galerii Katowickiej, przed weekendem w piatek i nic nie bylo z Loake, wiec albo tak szybko zniknely, albo wcale nie dotarly. Ja w ostatnim czasie (2-3 tygodnie) byłem w galerii kilkukrotnie i za każdym razem nie było nic ciekawego jeżeli chodzi o jakiekolwiek obuwie. Co więcej w Katowicach bardzo rzadko spotykam coś interesującego. Nie wiem czy mam takiego pecha, czy rzeczywiście galeria jest traktowana po macoszemu pod tym względem. Trochę lepiej jest w Czeladzi, ale nie tak żeby powiedzieć że jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harv Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Ja w ostatnim czasie (2-3 tygodnie) byłem w galerii kilkukrotnie i za każdym razem nie było nic ciekawego jeżeli chodzi o jakiekolwiek obuwie. Co więcej w Katowicach bardzo rzadko spotykam coś interesującego. Nie wiem czy mam takiego pecha, czy rzeczywiście galeria jest traktowana po macoszemu pod tym względem. Trochę lepiej jest w Czeladzi, ale nie tak żeby powiedzieć że jest dobrze. Mam podobne odczucia co do TK w Katowicach. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Już kiedyś o tym pisałem - w Galerii Katowickiej zawsze jest biednie w Tikeju. Trzeba jeździć po innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Wczoraj przy okazji byłem w TK w Białymstoku, z ciekawostek - widziałem tę torbę Herringa o której pisał Tanatos, cena 550. Nigdy nie zwracałem uwagi na torby w Tikeju a okazuje się, że to był błąd, gdybym ostatnio nie nabył torby od Barona to bym wziął tego Herringa. Poza tym jest jeszcze kilka par Loake 1880, L 1 i Loake design oraz 2 pary Barker Studio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2018 Pasaż Łódzki, bardzo fajne sneakersy Gant Rugger, 1 para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rochinho Napisano 8 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2018 Dziś w Bonarce widziałem kilka białych koszul Ct głownie w rozmiarze 15/34 i chyba jedna w rozmiarze 15.5 lub 16 Twillowe jak i z bawełny egipskiej, classic fit po 85 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 12 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2018 Kupiłem newsboy cap z taką metką ktoś może kojarzy co to za firma się może kryć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 13 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2018 Pojawiły się plecione, elastyczne paski do spodni Anderson's. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 LOAKE nie cieszą się w Krakowie wzięciem, na zachętę przeceniły do 320 PLNZnalazłem tez czarne oksfordy 6,5UK - na oko znacznie lepszy stan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: LOAKE nie cieszą się w Krakowie wzięciem, na zachętę przeceniły do 320 PLN Znalazłem tez czarne oksfordy 6,5UK - na oko znacznie lepszy stan: Błagam, niech się ktoś nad tymi biedakami zlituje Odrobina renovateure'a, brązowego kremu i będą jak złoto. Nie wiem czy ktoś znajdzie lepsze buty za 320 zł... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 Znalazłem tez czarne oksfordy 6,5UK - na oko znacznie lepszy stan: Czy ktoś z KrK byłby w stanie pomóc w zakupie tych UK 6,5 rothschild? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 26 minut temu, KIERMAN napisał: Czy ktoś z KrK byłby w stanie pomóc w zakupie tych UK 6,5 rothschild? Będę jutro akurat to moge zerknąć lub wziąć je jak chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi