Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Marszałkowskiej w Warszawie trochę kaszkietów szwedzkiej firmy Wigens, różne modele, w cenach 69,99 i 79,99 zł. Wyglądają całkiem przyzwoicie, klasyczna kolorystyka, są wersje z chowanymi nausznikami, modele z mieszanki wełna+kaszmir. Zdjęć nie robiłem, ale można łatwo wyszukać w Google dla ogólnej orientacji.

Opublikowano

Wczoraj w Blue City udało mi się kupić taki garnitur marki Rene Lezard (nie znam,  ale skład to 100% wełna, nieźle wykonany) za...127zł;) nie byłem początkowo przekonany do koloru, ale teraz uważam że był to udany zakup, nawet pomijając cenę:) ogólnie było kilka przecenionych garniaków, rozmiar 46

koszula zupełnie od czapy, zarzuciłem garniak na to, co akurat miałem na sobie 

IMG_3837.JPG

IMG_3842.JPG

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

W sekcji z prezentami pojawiły się krawaty A. Christensen w śmiesznej cenie 39 zł. Większość jakie widziałem to stylistyczne (jaskrawe kolory, wąskie, etc.) albo materiałowe (poliester) koszmarki, ale mi udało się znaleźć ładny egzemplarz w granatowo-beżową kratkę tartan z matowego jedwabiu o klasycznej szerokości. Jakość wydaje się bardzo ok, wiąże się przyjemnie i łatwo uzyskać łezkę. Warto się rozejrzeć moim zdaniem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
27 minut temu, blekit napisał:

W sekcji z prezentami pojawiły się krawaty A. Christensen w śmiesznej cenie 39 zł. Większość jakie widziałem to stylistyczne (jaskrawe kolory, wąskie, etc.) a

W Warszawie też było co nieco (przynajmniej wczoraj). Swoją drogą pojawiają się one dość regularnie w zwykłej sekcji krawatowej, tylko że tam są trochę droższe niż w opakowaniu prezentowym (coś a la 45-50 zł) - ot, jeden z wielu paradoksów TKMaxxa.

Z ciekawszych rzeczy na Marszałkowskiej w Warszawie to np. bardzo ładne szale 100% kaszmir, tartan z przewagą niebieskiego, made in Scotland, za 199 zł, na zwykłym dziale z szalikami (nie prezentowym). A jak ktoś lubi być pytany przez znajomych "rety, ile lat ma ten płaszcz?!" to był też fajny brązowy jednorzędowy płaszcz Tagliatore a la Cassetino w rozm. 48 za bodaj 550 zł :-)

Opublikowano
Dnia 19.10.2016 o 22:42, dziko napisał:

"rety, ile lat ma ten płaszcz?!" to był też fajny brązowy jednorzędowy płaszcz Tagliatore a la Cassetino w rozm. 48 za bodaj 550 zł :-)

W Poznaniu w Malcie pojawiło się również sporo świetnych niebanalnych jedno- i dwurzędowych płaszczy Tagliatore w rozmiarach 50. Sam sobie 3 sprawiłem, bo na naszym rynku nie spotkałem lepszych i bardziej dopasowanych szczególnie w cenie 549,99 PLN a nie EUR. Czy będą takie reakcje? Zobaczymy. :)

Warto je obejrzeć.

Opublikowano
Dnia 13.10.2016 o 14:51, MH_fan napisał:

@White Haven - sądząc po liczbie ludzi, to nowy TK już wyczyszczony. :D

Jeżeli wiemy czego szukać to zawsze coś znajdziemy:) mi w końcu po kilku latach polowań udało się zakupić piękny granatowy bezrękawnik  (z zewnątrz tkanina wełniana,wewnątrz prawdziwy puch firmy Schneiders Salzburg)w cenie 250zł, podobne mijałem w witrynach sklepowych w Parmie po 250euro:)

Opublikowano
44 minuty temu, Parmigiano napisał:

Jeżeli wiemy czego szukać to zawsze coś znajdziemy:) mi w końcu po kilku latach polowań udało się zakupić piękny granatowy bezrękawnik  (z zewnątrz tkanina wełniana,wewnątrz prawdziwy puch firmy Schneiders Salzburg)w cenie 250zł, podobne mijałem w witrynach sklepowych w Parmie po 250euro:)

Fakt, Schenidersa sporo rzeczy jest teraz w TKMaxxach, niestety mało w moim rozmiarze (46). Dziś przy okazji wypadu do IKEI odwiedziłem TKMaxx w Markach i byłem pozytywnie zaskoczony, np. wybór kurtek czy płaszczy lepszy niż na Marszałkowskiej, Ze Schenidersa widziałem choćby jasnoszary cienki (z półpodszewką) płaszcz w rozm. 50 ze 100% wełny Loro Piana za 350 zł. Z ubrań nic na siebie nie upolowałem, za to kupiłem bardzo ładną raportówkę Fossila i to na dziale wyprzedaży (przecenioną na 266 zł z 369zł). - to też zaskakujące, bo na Marszałkowskiej co lepsze Fossile dość szybko znikają i nie doczekują przecen.

Opublikowano

TKMaxx M1 Kraków - kilka par A.Testoni w rozm.41,5 do 45 w cenie 549 zł,bordowe double monki Florsheim Imperial w rozm.43 i 45 w cenie 399 zł.Bruno Magli rozm.44 za 170 powędrowały ze mną:)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
37 minut temu, bratdominik napisał:

TK w Warszawie na Marszałkowskiej - Carlos Santos chukka 41,5 za 799 zł, chyba były też w rozmiarze wyżej (leżały na półce oznaczonej 42, już nie sprawdzałem dokłądnej numeracji samych butów).

W Czeladzkim TK bieda z butami (na szczęście :mrgreen: )

Opublikowano
Dnia 22.10.2016 o 23:21, dziko napisał:

Fakt, Schenidersa sporo rzeczy jest teraz w TKMaxxach, niestety mało w moim rozmiarze (46). Dziś przy okazji wypadu do IKEI odwiedziłem TKMaxx w Markach i byłem pozytywnie zaskoczony, np. wybór kurtek czy płaszczy lepszy niż na Marszałkowskiej, Ze Schenidersa widziałem choćby jasnoszary cienki (z półpodszewką) płaszcz w rozm. 50 ze 100% wełny Loro Piana za 350 zł. Z ubrań nic na siebie nie upolowałem, za to kupiłem bardzo ładną raportówkę Fossila i to na dziale wyprzedaży (przecenioną na 266 zł z 369zł). - to też zaskakujące, bo na Marszałkowskiej co lepsze Fossile dość szybko znikają i nie doczekują przecen.

We Wrocławiu (Bielany Wrocławskie) taką raportówkę Fossila upolowałem za 179 zł w Sierpniu. Model podobny jak ze zdjęcia nr.1. Nie miała nawet zadrapania. Szok, że się ostała.  W sobotę w Renomie widziałem coś w rodzaju nr. 2.

1.JPG

2.JPG

Opublikowano

W Pasażu Łódzkim:

- bielizna "kompresująca" Spanx: dobra rzecz, jeśli ktoś wyhodował trochę tłuszczyku; T-shirty i koszulki na ramiączka w kolorze białym, 13% lycry; cena ok. 33 zł.

- bawełniane bieliźniane T-shirty (białe) i zdaje się też czarne bokserki Ermenegildo Zegna, dwupak koszulek 100 zł.

- sporo Happy Socks.

Opublikowano

TKMaxx w Jankach: w dziale "kurtki i płaszcze" płaszczy 3 sztuki. W marynarkach raptem jeden rządek, rozmiary kończą się na 52, w dodatki gdzieniegdzie błędnie że tak powiem atrybuowane. Mój rozmiar (wysoki i szczupły) wystąpił w dwóch egzemplarzach, z czego jeden nawet ładny, ale bordo. Butów dwa razy mniej niż na Marszałkowskiej (w TKMaxx, nie na całej ulicy). Ogólnie oceniam to jako nędzę. Aha, "torebki" niemal wyłącznie damskie.

Opublikowano

W szczecińskim TK, taki o to niebanalny parasol Jean Paul Gaultier:

Na zdjęciu tego nie widać, ale jest bardzo poręczny. Jak narazie 250,00 zł, jak zejdą do 100,00 zł to wciągam, choć parasola nie używałem chyba z rok czasu :) 

IMG_3083.jpg

A tak poza tym, tak jak zawsze w naszym TK - bida z nędzą. Było pare fajnych skarpet Calvin Klein, ale 2 pary za 50,00 zł w TK !? Wrócę tam po świętach...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na Marszałkowskiej większy wysyp Carlos Santos (większy, bo już od tygodnia się pojawiają) - w tym bardzo ładne modele, np. chukka że skóry licowej czy tassel loafers. Jest też ciekawa marynarka Hackett wełna/kaszmir pepitka (rozm. chyba 50) i co nieco multipacków skarpet John Partridge - z mojego doświadczenia bardzo dobrych jakościowo.

Opublikowano

Cóż, jeśli ktoś ma wymiary 190 (pion) na 112 (obwód), to w TKMaxx w Jankach jest bardzo dobrze spasowana marynarka Hilfliger w kolorze niestety zgaszone bordo. Nominalnie niby rozmiar 54. Nie, żebym się nie zastanawiał, ale jednak nie.

Opublikowano

@eye_lip - tak, na pewno w 8.5 były czarne tassel loafers (IMHO bardzo ładne), a w 9 zamszowe chukka ciemny brąz (mniej ciekawe). Na półce z 42 na pewno jeszcze zamszowe lotniki, ale nie pamiętam czy 8 czy 8.5. Bardzo możliwe, że coś jeszcze, bo dziś na szybko przeglądałem.