Monkiusz Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Nie wiem czy było... Wygląda na srogą promocję: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Pomyślałem, że zapytam, bo u mnie szewcy słabi albo bardzo drodzy, a Hiszpania w sumie po sąsiedzku - czy Yanko wzorem wielu innych producentów oferuje serwis własnych butów? Chodzi głównie o wymianę podeszew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 @swordfishtrombone, poniżej odpowiedź (Tobie chodzi pewnie o kontakt bezpośredni z producentem, ale przypuszczam, że cytowany post na to pytanie również odpowiada): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 a te sznurówki, które prezentowane są z cordovanami, to gdzie można zakupić? Bo moje płaskie cienizny już zaczynają puszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Przy okazji jakiegoś zamówienia na patine lub multirenowacji daj znać, że taki jeden z tego forum obiecał Ci gratis w postaci pary sznurowadeł z fotki, a może się uda Ktoś po prostu dostanie buty bez sznurowadeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Właśnie - nie miałem porównania do innych trzewików Yanko, ale te moje z cordovanu mają bardzo porządne sznurówki, i ładnie dobrane, pozytywnie mnie to zaskoczyło, bo czytałem słowa krytyki pod adresem sznurowadeł w trzewikach właśnie. Jako, że z natury jestem przezorny, a przezorny lubi być ubezpieczony, chętnie zapłaciłbym rozsądny suplement za dodatkową parę sznurowadeł dołączoną do butów, lub kupiłbym takie osobno przy jakiejś okazji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 A ja czytałem wielokrotnie i tu i na styleforum słowa krytyki na temat trzewików yanko, konkretnie - że góra buta jest wadliwa konstrukcyjnie (za duża). Potwierdzasz?Zaprzeczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Dnia 27.01.2017 o 16:52, swordfishtrombone napisał: Właśnie - nie miałem porównania do innych trzewików Yanko, ale te moje z cordovanu mają bardzo porządne sznurówki, i ładnie dobrane, pozytywnie mnie to zaskoczyło, bo czytałem słowa krytyki pod adresem sznurowadeł w trzewikach właśnie. A moje sznurowadla w prawym bucie zaczęły się, bo ja wiem, mechacić po 3 tygodniach od zakupu. Brzydko to wygląda. Chyba będzie trzeba coś z tym zrobić. Skądinąd jakoś mnie to nie dziwi. Z mojej praktyki, w tych droższych butach zwykle się sznurowadla pierwsze sypią. Szczególnie w sportowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Często bywa tak, że sznurowadło rujnuje przelotka, na której jest jakaś ostra nierówność. W salonie Carminy nie mogłem zawiązać buta, trzy razy zmieniano mi sznurowadła, zanim mi podano inną parę - powodem była ewidentnie niestarannie założona przelotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 2 godziny temu, Jamjest napisał: A ja czytałem wielokrotnie i tu i na styleforum słowa krytyki na temat trzewików yanko, konkretnie - że góra buta jest wadliwa konstrukcyjnie (za duża). Potwierdzasz?Zaprzeczasz? To chyba dotyczy tylko balmorali? Tak przynajmniej rozumiem wpisy na styleforum. W każdym razie w moich sztybletach tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 u mnie też w trzewikach yanko miesiąc po zakupie sznurowadła nadają się generalnie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 15 godzin temu, Jamjest napisał: A ja czytałem wielokrotnie i tu i na styleforum słowa krytyki na temat trzewików yanko, konkretnie - że góra buta jest wadliwa konstrukcyjnie (za duża). Potwierdzasz?Zaprzeczasz? Czytałem o tym dla kopyta 960G i widziałem zdjęcia, które to potwierdzały. Obsługa w Patine powiedziała mi, że jeśli chcę bardziej dopasowaną górę, powinienem wziąć coś w tęgości F, np. 960F. Wziąłem 962G i nie stwierdzam, żeby góra była zbyt obszerna, jest tylko (nadal) bardzo sztywna, ale to wciąż nowe buty, jeszcze nawet 10 założeń nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 3 godziny temu, metius napisał: To chyba dotyczy tylko balmorali? Tak przynajmniej rozumiem wpisy na styleforum. W każdym razie w moich sztybletach tego nie zauważyłem. Chodzi o to, że cholewka po ciasnym zasznurowaniu (w wypadku yanko- do "oporu") ma wyglądać tak, jak w bucie na prawej nodze (vass), a nie na lewej (yanko)- uwaga drastyczne widoki : Ideałem zaś IMO jest takie "opięcie" (c & j): 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 11 godzin temu, Tanatos70 napisał: Chodzi o to, że cholewka po ciasnym zasznurowaniu (w wypadku yanko- do "oporu") ma wyglądać tak, jak w bucie na prawej nodze (vass), a nie na lewej (yanko)- uwaga drastyczne widoki Spróbuję zrobić podobne zdjęcie moich trzewików i porównamy. Dopasowanie góry nie jest tak dobre jak w C&J, ale nie tak złe, jak w Twoich Yanko, a wydaje mi się, że nie mam grubej nogi (w tym miejscu), chociaż nie mam za bardzo porównania (żona ma szczuplejszą, ale to się nie liczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 To ja mam jeszcze jedną prośbę, może ktoś ma taką możliwość, a może @saphir.pl zechce - chodzi mi o zdjęcie porównawcze trzewików z cordovanu i yanków w kolorze bordowym. Najlepiej w słońcu i wypastowanych Chodzi mi o porównanie koloru. Pytanie drugie - czy na przestrzeni czasu zmieniał się jakoś kolor bordowy w ofercie yanko?Czy np "starsze" modele mogą się jakoś różnić od nowszych? Pytania w formie wyrzutu - a dlaczemu nie ma bordowych butów z ażurami na kopytach G? I dlaczemu najładniejsze kopyto G 970 (takie prawie 915 dla platfusów ) jest tak słabo reprezentowane? I przyszłościowo - czy loafersowe kopyta G np to http://patine.pl/yanko-498-softy-testa-moro.html są węższe od typowych G? Pytam bo nie wiem czy należy schodzić z rozmiarem o pół numeru (z moich doświadczeń wynika, że zamsz się rozciąga bardziej niż normalna skóra) czy to już jest jakby uwzględnione w nieco węższym kopycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 13 godzin temu, Tanatos70 napisał: Chodzi o to, że cholewka po ciasnym zasznurowaniu (w wypadku yanko- do "oporu") ma wyglądać tak, jak w bucie na prawej nodze (vass), a nie na lewej (yanko)- uwaga drastyczne widoki : Ideałem zaś IMO jest takie "opięcie" (c & j): Przyznam, że nigdy nie zwracałem na to uwagi i chociaż rzeczywiście ostatnia para leży najlepiej, ba - świetnie nawet, to w dalszym ciągu nie zamierzam się tym przejmować. Bardziej "bolałyby" mnie takie fałdy przy sznurówkach jakie pokazano ona styleforum. 2 godziny temu, swordfishtrombone napisał: Spróbuję zrobić podobne zdjęcie moich trzewików i porównamy. Dopasowanie góry nie jest tak dobre jak w C&J, ale nie tak złe, jak w Twoich Yanko, a wydaje mi się, że nie mam grubej nogi (w tym miejscu), chociaż nie mam za bardzo porównania (żona ma szczuplejszą, ale to się nie liczy). Napisz proszę przy okazji na jakim kopycie są Twoje trzewiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Dnia 28.01.2017 o 09:48, Jamjest napisał: A ja czytałem wielokrotnie i tu i na styleforum słowa krytyki na temat trzewików yanko, konkretnie - że góra buta jest wadliwa konstrukcyjnie (za duża). Potwierdzasz?Zaprzeczasz? Ja z mojego doświadczenia mogę potwierdzić ten mankament.Mam trzewiki Yanko 14525 kopyto 960.Po zasznurowaniu góra przyszwy całkiem się schodzi.Po dłuższym chodzeniu sama góra zaczyna obcierać nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Zdjęć nadal nie zrobiłem, ale dla mnie dopasowanie samej góry (trzewiki Yanko są dość wysokie na mój gust) nie jest aż tak ważne, bo i tak nie wiążę do ostatniej dziurki, dwie a nawet trzy ostatnie zostawiam, taki niechluj ze mnie. Ważniejsze dla mnie jest, żeby nie było nadmiernego luzu w kostce, bo to negatywnie wpływa na komfort użytkowania. Takiego luzu nie stwierdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 Dnia 29.01.2017 o 10:40, Jamjest napisał: To ja mam jeszcze jedną prośbę, może ktoś ma taką możliwość, a może @saphir.pl zechce - chodzi mi o zdjęcie porównawcze trzewików z cordovanu i yanków w kolorze bordowym. Najlepiej w słońcu i wypastowanych Chodzi mi o porównanie koloru. Mail do supportu sklepowego patine i myślę, że ekipa sobie z takim wyzwaniem poradzi Cytuj Pytanie drugie - czy na przestrzeni czasu zmieniał się jakoś kolor bordowy w ofercie yanko?Czy np "starsze" modele mogą się jakoś różnić od nowszych? Nie zauważyłem, ale jakieś nieznaczne odchylenia są możliwe. Gdzieś tam w czasie zmieniali woski wykończeniowe na przykład ... itp. Cytuj Pytania w formie wyrzutu - a dlaczemu nie ma bordowych butów z ażurami na kopytach G? Jak to nie ma? http://patine.pl/yanko-741-burdeos.htmlhttp://patine.pl/yanko-653yh-burdeos.html Cytuj I dlaczemu najładniejsze kopyto G 970 (takie prawie 915 dla platfusów ) jest tak słabo reprezentowane? Nie ma wielu modeli i opcji, które chcielibyśmy mieć. Możliwości są praktycznie nieograniczone, więc musimy podejmować czasem trudne decyzje i zamawiamy jedne opcje kosztem innych. Jest na to panaceum - MTO, które ostatnio realizowane jest dość szybko (mam nadzieję, że tak zostanie). Cytuj I przyszłościowo - czy loafersowe kopyta G np to http://patine.pl/yanko-498-softy-testa-moro.html są węższe od typowych G? Pytam bo nie wiem czy należy schodzić z rozmiarem o pół numeru (z moich doświadczeń wynika, że zamsz się rozciąga bardziej niż normalna skóra) czy to już jest jakby uwzględnione w nieco węższym kopycie? Wielu naszych Klientów schodzi w loafersach o połówkę i moim zdaniem to dobra droga. Jeżeli potrzeba więcej detali, również proszę o zapytanie z prośbą o fotki porównawcze i wrażenia z porównania live na e-mail sklepowy, a ktoś, kto ma te buty pod ręką na pewno pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 22 godziny temu, swordfishtrombone napisał: Zdjęć nadal nie zrobiłem, ale dla mnie dopasowanie samej góry (trzewiki Yanko są dość wysokie na mój gust) nie jest aż tak ważne, bo i tak nie wiążę do ostatniej dziurki, dwie a nawet trzy ostatnie zostawiam, taki niechluj ze mnie. Ważniejsze dla mnie jest, żeby nie było nadmiernego luzu w kostce, bo to negatywnie wpływa na komfort użytkowania. Takiego luzu nie stwierdziłem. Tę sprawę sygnalizowaliśmy producentowi, ale sprawa nie jest prosta. Otóż, podobnie jak w dyskusjach na forum, tak i do nas docierają skrajnie różne sygnały i opinie. Jednym szeroka cholewka się nie podoba i razi, dla innych jest idealna, a jeszcze inni chcieliby ciut szerszą, bo łydka potężnie zbudowana i w szerszych samochód się lepiej prowadzi ... Jeszcze nie wiem czy coś się zmieni w przyszłym roku, ale dobrą opcją dla preferujących węższe cholewki będą trzewiki na kopycie 915. Tam powinno być pod tym względem lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 @saphir.pl Czy wiadomo już coś o opcji commando sole? Będzie dobra wiadomość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 Na teraz w regularnej ofercie dostępne są praktycznie 3 spody, ale w ramach MTO od tej chwili można wybierać już spośród 5 spodów Robocza infografika: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 A czy szansa na taką podeszwę jest (podeszwa Carmina Tomir)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 W tej chwili nie ma takiej opcji w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2017 Czym się różnią Oslo i Vibram (poza nazwą/producentem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi