Krzysiek_W Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Daj im szansę(jeśli napisałeś 3 godziny temu, to było po 16), a w nocy raczej nie pracują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 I raczej żadna z tych "wad" wadą nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Zamówiłem Yanko 780 Cuero dla próby. Ku mojemu zdziwieniu buty są dobre, może troszkę ciasne, ale pewnie się rozchodzą. Jednak oglądając drugi raz uważnie buta natknąłem się na parę mankamentów, 4 wydają mi się poważne, nie wiem czy wpłyną na trwałość buta: 1. pęknięcie podeszwy http://i.imgur.com/vxQ57HJ.jpg 2. brak szwów http://i.imgur.com/B7gyUNh.jpg 3. niedobrze wyglądający szew http://i.imgur.com/5FW9pGP.jpg http://i.imgur.com/zIvpMqM.jpg 4. odsłonięta wewnętrzna część buta http://i.imgur.com/kp5hkuy.jpg Są też inne drobne odbarwienia, zabarwienia, ryski, w jednym miejscu kropka czarnej farby, pogniecione zdobienie nad podeszwą, niedokładne wykończenie dziurek, na medalionie są one jakby nie do końca wycięte :/ Pisałem już do Patine 3 godziny temu, jeszcze nie odpisali. Odeślij, przecież to bubel!!! No i skandal, iż czekasz już 3 godziny na odpowiedź. Idź do Kazara, tam będzie Pan zadowolony. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Wydaje mi się, że podobne *usterki pojawią się po kilku pierwszych razach normalnego korzystania z obuwia. Pytanie czy oczekujesz butów z porcelany. Jak chcesz to mogę pokazać moje 3-letnie Yanko, zażynane przez większość jesieni i zimy. Zauważysz podobne problemy. Ale co ja tam wiem. Święte prawo Konsumenta - nie podobają się to zwracaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 To niedoróbki, które się zdarzają w butach z niskiej półki. Nie mają wpływu na trwałość czy użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Pęknięcie podeszwy i niedoszycie w ogóle nie są wadami? To u Yanko standard? Ponieważ oto się najbardziej martwię. 3 godziny były informacją o moim kontakcie, szkoda że niektórzy odrazu obwiniają mnie jako złego który "hejtuje" że nie odpisali po 3 godzinach... Chciałem się was poradzić, co o tym myślicie i czy głównie to pęknięcie może zaważyć na trwałości obuwia. Wiem jak wyglądają Yanko po tygodniach, miesiącach i latach użytkowania, wszelkie rysy, plamy, tego można się pozbyć i dlatego nie pokazywałem zdjęć. Ehh, a ja naiwny myślałem, że na tym forum są sami gentlemani... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 1. To nie jest pęknięcie podeszwy 2. Obcas nie jest (zazwyczaj ?) szyty 3. Ja nic nie widzę 4. Nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Milten - nie rób z siebie biednego i pokrzywdzonego misia. Twój wpis ma negatywny wydźwięk pod adresem Yanko. Gentelmeni, których tu poszukujesz, są na tym forum. Obecnie pewnie zgłębiają tematy m.in. o butach Yanko aby nie zadawać dziwnych (że tak to ujmę) pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Pewnie w firmie była siesta, ale mam info, że już poszła odpowiedź To wszystko na forum było już przerabiane nie tylko przeze mnie i nie tylko w "jankowym" wątku, także nie będę przynudzał, ale spróbuję pokrótce wypunktować najważniejsze, bo wiem, że mniej doświadczeni użytkownicy estetycznie są wyjątkowo wrażliwi. Ja tam się nie dziwię, bo pamiętam, jak sam w ten sposób podchodziłem do pierwszych butów GYW. Fotografie makro nie pokazują buta, lecz jego karykaturę - wyolbrzymiają każdy detal. Nie oceniamy butów na podstawie takich fotografii. Jeżeli są wątpliwości, a sprawy nie są ewidentne, buty należy jednak odesłać. Nie ma pęknięcia podeszwy, lecz łączenie pasa i to całkiem niezłe. Zdarzają się mniej estetycznie wykonane. Dwie dziurki, to nie jest brak szwów, lecz nadmiar dziurek. To się zdarza, jak Alejandro się zagapi. Walczymy z tym. Jest lepiej, ale jeszcze nie wygraliśmy tej batalii. Nie ma to wpływu na konstrukcję, trwałość ... zamaskuje to każdy Szewc. Nie ma to wielkiego znaczenia, ale mnie też trochę razi i nie będę udawał, że tak powinno być, bo cyrkulacja powietrza będzie lepsza Wchodząc z lupą w łączenia, zawsze coś znajdziemy (ryski, ciemniejsze wykończenia). Również w butach z wyższych półek. Na ciemnych skórach tego nie widać. ... pewnie coś tam jeszcze pominąłem, ale widzę, że w mailu każdy detal został poruszony, więc mam nadzieję, że tą drogą pożar zostanie ugaszony. W razie wątpliwości zapraszam na priv lub e-mail sklepowy - postaram się pomóc i wyjaśnić tak szczegółowo, jak tylko będę mógł. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 a w nocy raczej nie pracują Jak nie, jak TAK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Odeślij, przecież to bubel!!! No i skandal, iż czekasz już 3 godziny na odpowiedź. Idź do Kazara, tam będzie Pan zadowolony. Serio. Milten - nie rób z siebie biednego i pokrzywdzonego misia. Twój wpis ma negatywny wydźwięk pod adresem Yanko. Gentelmeni, których tu poszukujesz, są na tym forum. Obecnie pewnie zgłębiają tematy m.in. o butach Yanko aby nie zadawać dziwnych (że tak to ujmę) pytań. Kolego, może trochę spokoju. Facet grzecznie pyta, nikogo nie obraża - dzieli się wątpliwościami na temat butów na forum o butach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Jak nie, jak TAK ale Ty jesteś bot'em wszyscy których znam osobiście z forum, a z którymi rozmawiałem, mówili mi że Cię nie widzieli na oczy (jedynie Daniel Ziętek coś tam przebąkiwał że kiedyś Cię widział ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Sprawa wyjaśniona, buty zostają i po rozwianiu wszelkich moich wątpliwości jestem z nich bardzo zadowolony. Niestety, ale jestem typem, który pierwsze patrzy na detale, a później buduje z nich ogół, więc wśród googleplexów świetnie wykonanych detali, jeden może mnie mieszać i wywoływać uczucie niepewności, przez co staje się niezdrowo wnikliwy, za co przepraszam. Dziękuje więc Patine za wyjaśnienie i rabat pokrywający lekkie niedociągnięcia, oraz saphir.pl za wyjaśnienie i zakończenie wątku na forum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 Krzychu, Haha No faktycznie rzadko bywam na salonach i fajnie byłoby się ujawnić gdzieś tam na 30-lecie BWB jako gwóźdź programu, ale niestety parę osób już mnie zdemaskowało i plan legł w gruzach Jak chcesz mnie obgadać to chociażby z Rolandem czy Tomkiem Milerem już może Ci się to udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 27 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2016 A myślałem, że to ja cierpię na przesadny pedantyzm, a tu proszę - są sporo lepsi zawodnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Czyżby początek uzależnienia?Właśnie wyjęte z pudełka, zawiązane na "lekko". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Czyżby początek uzależnienia?Właśnie wyjęte z pudełka, zawiązane na "lekko". Dość wyraźnie złamane jak na prosto z pudełka. Dostałeś jakiś rabat? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 1 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2016 Szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na takie detale. Chyba, ze to coś nienormalnego? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2016 8 godzin temu, eustachu napisał: Dość wyraźnie złamane jak na prosto z pudełka. Dostałeś jakiś rabat? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Chyba warto się opamiętać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 1 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2016 4 godziny temu, Jamjest napisał: Szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na takie detale. Chyba, ze to coś nienormalnego? Wszystko w porządku, jesteś normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Do posiadaczy 433 .Czy długo cierpiało wasze podbicie? Pytam bo mam taki uścisk, robią się takie na stopie poziome kreski(odciski). Założyłem je 3 razy do przymiarki (max 15 minut na nodze ).Przyszywa jakoś specjalnie nie jest rozwarta, lecz się na razie nie schodzi.Jak to u was wyglądało można liczyć ,że się rozbiją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrocznooki Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Szanowni forumowicze, własnie kupiłem sobie pierwsze porządne i drogie buty - padło na koniakowe Yanko 545. Po otrzymaniu okazało się że oba buty mają po bokach przebarwienia. Jeden z zewnątrz a drugi z wewnątrz. Jestem nowy w tym temacie i chciałem się dowiedzieć jaki poziom niedoskonałości jest akceptowalny a jaki już nie. Co sądzicie o skazach ze zdjęć? Dziękuję za informację i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Jak dla mnie jak najbardziej w normie. Aż tak rzucają się w oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 To chyba ślady po wosku, według mnie coś takiego kwalifikuje buty jako "seconds". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 12 minut temu, Mrocznooki napisał: Szanowni forumowicze, własnie kupiłem sobie pierwsze porządne i drogie buty - padło na koniakowe Yanko 545. Po otrzymaniu okazało się że oba buty mają po bokach przebarwienia. Jeden z zewnątrz a drugi z wewnątrz. Jestem nowy w tym temacie i chciałem się dowiedzieć jaki poziom niedoskonałości jest akceptowalny a jaki już nie. Co sądzicie o skazach ze zdjęć? Dziękuję za informację i pozdrawiam. przejedziesz kremem i nie będzie śladu - zdjęcia makro wyolbrzymiają takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi