Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i przyszły moje pierwsze Yanko. Model 204. Rok czasu trwało podjęcie decyzji, co do modelu i kopyta rok czasu trwała moja edukacja (oczywiście jeszcze nieskończona) na temat butów. Rok czasu czytania forum i analiz modeli, skór i kopyt tutaj poruszanych. Rok czasu głowienia się czy warto. I odpowiedź: tak warto. Piękne z wyglądu (z takim czubkiem jak lubię), idealnie dopasowane (tutaj miałem największego stracha), mięka, fantastyczna skóra. No i czuję, że kupując te kilka par butów GW w ciągu roku popłynąłem...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

nie tego się boję..... ale dryfuję dalej, chyba w stronę AS Moore lub patynacji...

BTW, czy Yanko rozważa produkcję butów jesienno-zimowych na tym pięknym kopycie, 915?

Opublikowano (edytowane)

Coś więcej wiemy o "przylocie" koniakowych loafersów?

Niestety nadal nie mam terminu, a już większość sprzedanych / zapisanych :(

Nie chciałbym wstrzymywać Was, a później napisać, że już nie ma, dlatego z przykrością przypominam, że loafersowo mamy stracony sezon.

Koniakowe Yanko Suede Loafersy 14666, które po dostawie (nie znam jeszcze terminu) zostaną do dyspozycji:

UK6,5 x1

UK7,5x1

UK8 x2

UK9 x1

UK11 x1

Jeżeli ktoś sobie życzy, byśmy przyblokowali dany rozmiar i nadali e-mail po dostawie proszę pisać na adres sklepowy.

Jak tylko będę miał jakieś info o terminie - poinformuję w tym wątku.

EDIT rozmiarówki - trochę ubyło.

Edytowane przez saphir.pl
Opublikowano

Pytanie do osób o podbiciu wyższym, niż średnia:

czy znaleźliście model/kopyto, który by do Was pasował?

Po dzisiejszym mierzeniu butów na kopytach 961 i 962 jestem mocno niepocieszony; zwłaszcza, że buty robią niesamowite wrażenie...

Zdjęcia obrazujące katastrofę:

post-6808-0-46233700-1432064632_thumb.jp

post-6808-0-52992800-1432064636_thumb.jp

Opublikowano

No faktycznie, ubranie dwóch różnych butów to trochę katastrofa

A na poważnie, przyszwa nie musi się idealnie schodzić. Jak przejrzysz wątek "Jakie buty mam dziś na sobie" zobaczysz, że to się zdarza i nie wygląda tak źle. Dodatkowo jak skóra trochę popracuje, przyszwa powinna zacząć schodzić się troche bardziej. A w ostateczności możesz chyba użyć Shoe Stretch od Tarrago (aczkolwiek z tym nie mam doświadczenia).

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No faktycznie, ubranie dwóch różnych butów to trochę katastrofa

Kolega ma problem z wysokim podbiciem i dobrze go rozumiem bo mam taki sam. Katastrofą jest ubieranie butów. Ubrać to można ajpada w etui. Buty się zakłada.

Wysłane ze starego ale jarego hapeka.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Też mam dość wysokie podbicie, do tego szeroką stopę, przez co w większości butów które ZAKŁADAM przyszwa niezbyt chce się schodzić. Niestety do niektórych rzeczy trzeba się trochę przyzwyczaić. A gwoli ścisłości iPada w etui można włożyć a nie ubrać.

Opublikowano

Można zaakceptować V w oxfordach, ale tu moim zdaniem jest ono zdecydowanie za duże. W tych brązowych to będzie pewnie ze 4 cm, nie wygląda to dobrze.

Trzeba szukać innego kopyta z oxfordów (raczej inna marka) lub z Yanko wybrać derby.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Faktycznie.

Należy jednak zwrócić uwagę, że Yanko to przede wszystkim oksfordy w szczupłych kopytach i niskim podbiciu.

Tymczasem w naszej części świata - wydaje mi się - dominują stopy szerokie, o podbiciu wysokim.