Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę, obwód ok 23,5 cm. Zgadzałoby się to z tablę rozmiarów, bo mam jeszcze minimalny luz.

Ech, mierzyłem monki Yanko na kopycie 915, 7UK, obwód stopy mam nawet mniejszy, a wydawały się za wąskie :) Chyba trzeba będzie jeszcze raz zmierzyć, może tym razem na spokojnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prezentowany powyżej model 433 na stronie sklepu opisany jest kolorem Boxcalf Niger. Dostępne są też buty 558 w teoretycznie tym samym kolorze. Jednak ze zdjęć widać, że to zupełnie inne odcienie brązu. Czy to normalne, że te same skóry mają tak różne kolory w różnych partiach?

Opublikowano

Kolory skór z reguły są takie same lub zbliżone. Różnice raczej wynikają z różnych warunków oświetleniowych w trakcie robienia zdjęć. Skóra inaczej prezentuje się przy sztucznym, studyjnym oświetleniu, inaczej w naturalnym, inaczej w pełnym słońcu, inaczej kiedy pogoda robi się średnia ... ;) Zdarza się czasem, że modele mocniej ażurowane z medalionami są nieco ciemniejsze, co wynika z zastosowania nieco innych wosków w procesie produkcji.

Opublikowano

Rozumiem. Jednak na podstawie zdjęć trudno powiedzieć, że to ta sama skóra. Być może to ten przypadek gdy kolor jest zbliżony, a nie identyczny. Nawet rekomendowany kolor kremu jest inny. Kiedyś na blogu ten kolor został opisany jako prawie czarny.

EDIT: W najnowszej partii widać też, że kolor nie jest jednolity, jakby Testa de Moro :)

Opublikowano

Oczywiście na biegu niedokładnie zinterpretowałem pytanie - myślałem, że chodzi o różne odcienie na fotkach z 433 :)

W zestawieniu z 558 różnica jest faktycznie spora. Obawiam się, że gdzieś doszło do pomyłki ... zbadam sprawę i jak się dowiem "co jest 5", dam znać.

Opublikowano

Prezentowany powyżej model 433 na stronie sklepu opisany jest kolorem Boxcalf Niger. Dostępne są też buty 558 w teoretycznie tym samym kolorze. Jednak ze zdjęć widać, że to zupełnie inne odcienie brązu. Czy to normalne, że te same skóry mają tak różne kolory w różnych partiach?

Dochodzenie skończone! Pomyłka po stronie hiszpańskiego magazynu, której u nas nikt nie wychwycił i poszło zgodnie z papierami :)

@Aron, dzięki za czujność!

Yanko 558 to oczywiście Boxcalf Niger - jednolity, ciemny, gorzko-czekoladowy brąz

Yanko Chukka 080 i Yanko 433 to Cambridge Niger (na stronie już poprawione) - jaśniejszy i niejednolity brąz

Na fotce poniżej wszystkie 3 modele obok siebie:

post-17-0-36001600-1429358793_thumb.jpg

@Saphir - jaki kolor polecacie do Testa de Moro?

Jeżeli nie szukamy dodatkowych efektów to najlepiej koresponduje z tą skórą nr 034 z palety kolorów Saphir.

Opublikowano

Kolor Cambridge Niger nie zawsze jest taki niejednolity. Dla przykładu, posiadam Yanko 435 i nie widać na nich  takiego cieniowania. Zdjęcia studyjne ze sklepu dobrze oddają ten kolor w przypadku tego modelu.

EDIT: Coś pomieszałem w końcu z tymi kolorami, teraz post ma poprawną treść. :)

Opublikowano

Z przekazaniem koloru skór na fotografiach jest generalnie problem, bo wystarczy zrobić fotografie w nieco innym świetle, o innej porze dnia i wszystko się zmienia :)

Jakoś tak koło 12:30 dziś, w pełnym słońcu było tak ;)

Yanko 306 Testa de Moro vs Yanko 435 Cambridge Niger

post-17-0-74465100-1429529418_thumb.jpg

Przy okazji, porównanie kopyt butów najczęściej wybieranych pod stylizacje ślubne, a o które systematycznie pytacie:

962 vs 915

Yanko 558 Negro vs Yanko 272 Negro

post-17-0-05464900-1429529419_thumb.jpg

post-17-0-53835700-1429530414_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1