Kyle Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Może być tak, że zależnie od modelu najlepiej będzie pasować różny rozmiar (plus/minus 0,5 rozmiaru), monki mam w rozmiarze 10 i w szerokości były od razu bardzo wygodne, a w długości są absolutnie na styk, natomiast exfordy w rozmiarze 10 były ewidentnie za ciasne i wziąłem 10,5 (zwykle noszę 10, przykładowo w Yanko w szerokości G). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Mam pytanie związane z zaginaniem się skóry w obrębie "noska". Buty Shoepassion, model 540. Po kilku minutach spaceru po dywanie wyglądają tak, jak na zdjęciu. To normalne? A może wybrałem zły rozmiar? Sugerowałem się miarką Shoepassion. Buty na szerokość są chyba dobre, ale nieco za długie. Moja większa stopa to - według tej miarki - 25,6 cm, więc wziąłem rozmiar 6.5. Jak jest z rozciąganiem się skóry na szerokość w butach tej marki? Może następnym razem lepiej zamówić rozmiar 6 i trochę pocierpieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 W butach Shoepassion (i nie tylko) usztywnienie noska nie dochodzi do przeszycia, stąd skóra niestety łamie się w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Jeżeli czuć ze buty są za długie ,to bardzo szybko zaczną się właśnie w ten sposób łamać, Numeracja Shoepassion jest trochę zawyżona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Nie wiem czy jestem ostatnią osobą, która to zauważyła natomiast w sklepie internetowym Shoepassion.pl wprowadzono płatność w złotówkach zamiast w euro. Mechanizm podobny do tego co ostatnio zaproponował Suitsupply, czyli przelicznik kursu powyżej rynkowego, który przekłada się na wyższą cenę produktów (niewiele co prawda, ale jednak. Przynajmniej bazując na moich kalkulacjach z poprzednich zakupów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Faktycznie, ceny absurdalnie poszły w górę. Orientuje się ktoś,czy można zamawiać przez wersję niemiecką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Ja zamawiałem w marcu i przyszły a kilka dni temu juź nie . Już nie było opcji do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Nie ma to jak wydymać Polaków, jak zwykle. Ostatnio Apple wprowadził PLN do AppStore. To samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Ostatnio Apple wprowadził PLN do AppStore. To samo. Płaciłem za iCloud EUR 0,99, teraz płacę PLN 3,99. Nie widzę przeciwwskazań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 A SuSu dalej przelicza euro po 4.6... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 41 minut temu, Servetch napisał: A SuSu dalej przelicza euro po 4.6... Niemniej w funtach jeszcze drożej niż w złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Powinni dać możliwość wyboru waluty. Tylko nie tak jak w sklepie Carmina - tam wybór wyborem, a potem i tak w EUR obciążają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Dnia 13.05.2017 o 09:56, wally napisał: Nie wiem czy jestem ostatnią osobą, która to zauważyła natomiast w sklepie internetowym Shoepassion.pl wprowadzono płatność w złotówkach zamiast w euro. Mechanizm podobny do tego co ostatnio zaproponował Suitsupply, czyli przelicznik kursu powyżej rynkowego, który przekłada się na wyższą cenę produktów (niewiele co prawda, ale jednak. Przynajmniej bazując na moich kalkulacjach z poprzednich zakupów). Więcej niż niewielka - przy ostatnim zakupie w Niemczech płaciłem za loafersy 209 Euro, a na SP.pl kosztują już 990 zł, czyli według aktualnego kursu ponad 236 Euro. Nawet uwzględniając różnicę w VAT-cie (23% vs. 19%) wychodzi sporo drożej niż dotychczas. W razie W jeżdzę regularnie do Warszawy autem i mogę coś dla chętnych "przemycić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 14 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2017 Czy ktoś próbował zamówić z wersji strony z cenami w euro z wysyłka do PL? Tak się składa, że jednocześnie jest mi na rękę płacić w euro i nie uwzględnia to drakońskiego przelicznika SP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Z jakiegoś powodu przednia część wkładki w shoepassion jest mniej komfortowa niż w yanko (wrażenie twardości w przedniej części spodu stopy, tak z 2-3cm od palców, przy stawaniu). Nie wiem z czego to wynika bo naciskając palcem w obu markach przednia część wnętrza buta wydaje się równie twarda. Być może kwestia kształtu/profilowania. Teraz zastanawiam się czym warto spróbować to zniwelować? Wkładek jest ogromna ilość do wyboru - http://www.shoepassion.pl/wkladki-do-butow.html , oryginalnych raczej się nie wyjmie. Półwkładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Wewnątrz nie ma wkładki, jest surowa podpodeszwa skórzana - dotyczy to obu firm. Większa twardość może wynikać np. z faktu używania przez Shoepassion grubszej skóry podpodeszwowej. W takim przypadku buty mogą wymagać dłuższego czasu rozchodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 Nie wiem, jak aspekty techniczne to warunkują, w każdym razie buty C&J były już przy przymiarce dla mnie o wiele bardziej komfortowe i "miękkie" na wkładce niż SP czy Loake. Yanko nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 Na to prosta rada, że tylko c&j kupować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 21 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2017 Próbuję zamówić buty z www.shoepassion.pl i szlag jasny mnie zaraz trafi. Pomijam już idiotyczne ograniczenie do płatności w jednej tylko walucie PLN, które pojawiło się na krótko przed tym jak chciałem zamówić buty. Dzwonię na podaną infolinię, by dopytać, czy jest możliwość płatności za pobraniem. Za każdym razem słyszę, że wszyscy doradcy są zajęci, proszę czekać. Mija kilka sekund i mnie rozłącza. Za każdym razem. OK, poczytałem, znalazłem na stronie FAQ: (Cytuję z FAQ) Jak płacić? Za zakupy w naszym sklepie płacą Państwo w złotówkach. Kiedy przejdą Państwo z zakupami do kasy, zapytamy o preferowaną formę płatności. Mają Państwo do wyboru płatność przy pomocy karty kredytowej (Visa & Mastercard), PayPal, płatność za pobraniem oraz przelew tradycyjny. Przy wyborze płatności przelewem, towar wyślemy do Państwa dopiero wtedy, kiedy należność zostanie przez nas zaksięgowana. Po drodze z pracy wybrałem kasę z bankomatu na to zamówienie. W domu przysiadłem do zamówienia - - gdy chcę wybrać sposób płatności, widzę: 1. Karta kredytowa 2. PayPal 3. Przelew A gdzie opcja za pobraniem?? Pomyślałem, że być może trzeba założyć konto, by ta opcja się pojawiła. Założyłem. Dalej to samo. Może jestem matołem, ale już mi odechciewa tych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Dwa lata. Może nie złamało się wszędzie tak jak trzeba, ale zaliczam je do ulubionych. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 23 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2017 Też to zauważyłem. Chciałem kupić monki ale cena mnie odstraszyła w PLN. Próbował ktoś przez niemieckiego VPN zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 A jaka różnica w cenie PLN / EUR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2017 1 godzinę temu, JakubAnderwald napisał: A jaka różnica w cenie PLN / EUR? Obecnie kupując buty w SP przez internet euro kosztuje ok. +/- 4,70 zł, co odbiega od kursu rynkowego na dzień dzisiejszy o ok. 40-50 groszy na złotówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 W sklepie niemieckim monki kosztują 229 Euro. W polskim wychodzą coś ponad 20-25 Euro drożej Myślę, że jeszcze gorszym od wyższej ceny jest poczucie niesprawiedliwości i nierówności. Nie powinno się tego robić. Nota bene poza Europę w witrynie "worldwide" idą nawet po 365 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 1 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Czy strona .pl i .de na pewno jest administrowana przez ten sam sklep? Jakim cudem na stronie .pl jest pełna rozmiarówka jakiegoś modelu a na .de jest prawie na wyczerpaniu? Pomijam to, że wyjściowa cena w złotówkach podraża buty o 10% w stosunku do euro, rozumiem wprowadzenie mechanizmów dbających o interes polskiego przedstawiciela, ale czemu dla polaków nie ma przecen jakie są na .de? W przypadku butów które rozważałem robi się różnica 400 złotych, czyli o 1/3 drożej . http://www.shoepassion.pl/trzewiki-meskie/no-630.html http://www.shoepassion.de/kollektion-boots/no-630.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi