Żorż Ponimirski Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Gdyby ktoś chciał kupić coś z SuSu dla żony/partnerki to sprawa z rozmiarami damskich marynarek i płaszczy jest trochę inna. Marynarka 38L na mojej żonie jest wyraźnie slim fit, a płaszcz 38R jest wyraźnie oversized, ale oba ubrania w ramionach pasują tak samo. Tym niemniej materiały są moim zadaniem o klasę wyżej niż w marynarkach męskich. W podstawowej granatowej marynarce damskiej jest VBC 80% wełna, 20% moher - wygląda to bardzo elegancko. O płaszczu już pisałem - 95% to włókna naturalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 Ja noszę marynarki 48R (Lazio, Havana), a płaszcze 50R, więc rozmiar w górę radzę próbować.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Czy posiada ktoś garnitur Washington w rozmiarze 52 lub 54 i mógłby poratować wymiarami spodni? Głównie chodzi o szerokość nogawki na wysokości kroku. Nie chcę przestrzelić przy zamawianiu spodni w tym kroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 https://eu.suitsupply.com/pl/new-arrivals/sneakersy%2C-brązowe/FW1464.html? Osobiście jestem zaniepokojony tym co zaczyna się pojawiać w ofercie SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 24 minuty temu, grzechu26 napisał: https://eu.suitsupply.com/pl/new-arrivals/sneakersy%2C-brązowe/FW1464.html? Osobiście jestem zaniepokojony tym co zaczyna się pojawiać w ofercie SuSu. Bez przesady. Sledza trendy i tyle. Wazne ze nadal mozna tu kupic duzo klasycznych, niezle zaprojektowanych ciuchow. A i klasyczne sneakersy tez nadal sa w ofercie. Ostatnio SuSu zwiekszylo po prostu asortyment typowego casualu (te sneakersy, dresy, tshirty, bluzy z kapturem). Dla mnie to na plus poniewaz zwieksza mozliwosci zakupowe. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 5 minut temu, adamW napisał: Bez przesady. Sledza trendy i tyle. Wazne ze nadal mozna tu kupic duzo klasycznych, niezle zaprojektowanych ciuchow. A i klasyczne sneakersy tez nadal sa w ofercie. Ostatnio SuSu zwiekszylo po prostu asortyment typowego casualu (te sneakersy, dresy, tshirty, bluzy z kapturem). Dla mnie to na plus poniewaz zwieksza mozliwosci zakupowe. Jak dla mnie mogli by to sygnować inną marką po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Ale po co? Rozszerzają jedną markę na inny asortyment. Jeśli chcą rosnąć (a zapewne chcą), to muszą się otworzyć na inną klientelę, która czy to bardziej podąża za trendami, czy tez po prostu się 'casualizuje'. Jeśli ktoś kupuje garnitur w SuSu i wie, że jakość jest ok, to czemu nie sprzedać mu bluzy i 'adidasków'? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Biorą przykładzie naszej rodzimej Vistuli 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 https://eu.suitsupply.com/pl/new-arrivals/sneakersy%2C-brązowe/FW1464.html? Osobiście jestem zaniepokojony tym co zaczyna się pojawiać w ofercie SuSu.Ale fajnie się jest pobujać raz do przodu, raz do tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Ile cm zapasu jest w modelu Havana aby wydłużyć rękawy marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Wg mnie kiepski pomysł. Jest tam raczej margines na skrócenie, a po ew wydłużeniu guziki będą bardzo daleko od krawędzi i będzie to źle wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Ale technicznie jest. Chyba 2 cm.Napisz do supportu na Whatsapp. Nawet po polsku. Odpisują sprawnie. Będziesz miał pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 14 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2020 Plus rozwaz wersje long. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parker Napisano 15 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2020 Wydłużałem rękaw w Havanie o 1,5 cm. Mnie odległość guzików od krawędzi nie przeszkadza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 Posiadam kilka koszul z SuSu, czy tylko ja czy inni mają może również problemy z dość długim i szerokim dołem? Niezbyt dobrze to wygląda gdy wsadzę koszulę w spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loslau Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 W dniu 14.02.2020 o 22:54, babicz999 napisał: Plus rozwaz wersje long. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Dla wersji long wymiary w ramionach są za duże bo zaczynają się od 45 a ja potrzebował bym 43. Ogólnie ciężko dobrać rozmiar jeśli się jest szczupłym i szukać wymiarów w tabeli SuSu. Myślę o roz. 44 bo zgadza się wymiar ramion, ale znowu za krótki rękaw. Chyba trzeba zaryzykować zamówić a jak coś to odesłać :(. Czy ktoś ma rozmiar 44 Havany i może potwierdzić wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biggy Napisano 17 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2020 7 minut temu, Loslau napisał: Dla wersji long wymiary w ramionach są za duże bo zaczynają się od 45 a ja potrzebował bym 43. Ogólnie ciężko dobrać rozmiar jeśli się jest szczupłym i szukać wymiarów w tabeli SuSu. Myślę o roz. 44 bo zgadza się wymiar ramion, ale znowu za krótki rękaw. Chyba trzeba zaryzykować zamówić a jak coś to odesłać :(. Czy ktoś ma rozmiar 44 Havany i może potwierdzić wymiary? Mam 4 marynarki oraz 2 garnitury w rozmiarze 44. Budowa szczupła, ramiona 42/43 cm, 176 cm wzrostu. Wspomniana rozmiarówka leży bardzo dobrze. Rękawy może ciut za krótkie, ale są to raczej milimetry niż centymetry. Pierwszą Havanę kupiłem (strzelając z rozmiarem w ciemno) w 2017 roku i po rozpakowaniu byłem bardzo zadowolony. W końcu coś na mnie nieźle leżało bez przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Co sądzicie o tej wełniano-lnianej Havanie? Na ile realne jest noszenie tej marynarki w lato w mieście? Nada się sama do zestawu mieszanego? Jaką mam szansę wyglądać w połowie tak dobrze jak ich model, jeśli zarzucę ją na polo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Jak jesteś takim przystojniakiem jak model susu to tak. A garnitur mi się podoba. Nosił bym. Skład materiału, jego faktura oraz fason havana daje duży potencjał do rozkompletowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nadobny Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Dobrze leży? Lazio r. 50. 182 wzrostu, w klatce 105, pas 93. Mam też 52, ale wygląda na za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Przy tym wzroście chyba można też spróbować wersję Long.W tej wg mnie jest ok w klacie, kołnierzu. Do poprawy plecy. Ta fałda świadczy, że trochę tam za ciasno. Pytanie do krawca czy zapas wystarczy.Rękawy też bym odrobinę wydłużył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Da się poszerzyć spodnie w pasie od Susu? Jeżeli tak to o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Da się poszerzyć spodnie w pasie od Susu? Jeżeli tak to o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Jak w styczniu b.r. kupowałem, to było 2.5cm zapasu z każdej strony w rozm. 50 Havana traveller. Więc spokojnie cały jeden rozmiar do góry dasz radę. Ja to zrobiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 26 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2020 Witajcie. Reklamowałem kupowaną 1,5 roku temu torbę Suitsupply, ale niestety odrzucają reklamację tłumacząc uszkodzeniem w trakcie użytkowania, a nie problemem produktu. W moim odczuciu puściły szwy, a moje użytkowanie nie miało na to wpływu. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi