Xune Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 4 minuty temu, FONos napisał: Model Gatsby to full canvas Dzięki za info. Widzę w tej samej cenie co half canvasy - jakiś starszy model albo wyprzedaż? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 13 minut temu, Xune napisał: Dzięki za info. Widzę w tej samej cenie co half canvasy - jakiś starszy model albo wyprzedaż? Inny model, nieco jaśniejszy kolor, zamknięte klapy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 aktualna kolekcja SS raczej nie nadaje się na okazje takie jak wesele, chrzciny itd. Co do garnituru z linka wygląda fajnie, ale zastanów się czy taki jasny kolor będzie Ci odpowiadał. Moim zdaniem zwłaszcza młoda osoba będzie wygladała w nim niezbyt dobrze. Tak na marginesie, Skoro mieszkasz w Usa to nie ma na miejscu nic ciekawego? Nie wiem, Brooks Brothers? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 2 minuty temu, Pawcio napisał: aktualna kolekcja SS raczej nie nadaje się na okazje takie jak wesele, chrzciny itd. Co do garnituru z linka wygląda fajnie, ale zastanów się czy taki jasny kolor będzie Ci odpowiadał. Moim zdaniem zwłaszcza młoda osoba będzie wygladała w nim niezbyt dobrze. Juz taki młody to nie jestem, ale nie wiem co ma wiek do jasnoszarego koloru garnituru. Zdaję sobie sprawę, ze nie będzie to garnitur wieczorowy, tak tylko rzuciłem ten szary jako przykład ciekawego materiału. Generalnie optuję za granatowym no i jeśli chodzi o Jort to naszywane kieszenie jednak są pewnym minusem, bo mam wszystkie swoje marynarki z takimi kieszeniami, wiec tutaj plus dla ZR. 4 minuty temu, Pawcio napisał: Tak na marginesie, Skoro mieszkasz w Usa to nie ma na miejscu nic ciekawego? Nie wiem, Brooks Brothers? Próbowałem wielu marek, akurat BB jest adresowany do innego typu sylwetki niż moja - mocno wypełnione ramiona, mniej wytaliowane marynarki, szerokie nogawki itp. Wykonanie jest bez zarzutu, ale to nie mój styl. SuSu pasuje na mnie z wieszaka, ceny są rozsądne, zwłaszcza w eBayu. Patrzyłem jeszcze na Caruso, ale miałem dziwne doświadczenia. 52 było zbyt obszerne, 50 trochę przykuse. Producentów marynarek już kilku obadałem i mam swoje typy, ale żeby pasował cały garnitur tak jak lubię to na razie wygrywa SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 W dniu 30.08.2018 o 18:37, Xune napisał: Dzięki za info. Widzę w tej samej cenie co half canvasy - jakiś starszy model albo wyprzedaż? Mały offtop ale... Ciekawa sprawa z tym Gatsbym. Sam kupowałem swojego bodajże w kwietniu za 2000zł i byłem prawie pewny, że na stronie był podpisany jako half-canvas (stąd chyba miała się wziąć obniżka z 3k za wersję full-canvas, która była oferowana w 2017 roku na 2k za wersję half-canvas). Teraz faktycznie jest napisane full-canvas i uzupełniona rozmiarówka, może zaszła jakaś zmiana? Zdjęcia jednak są nieaktualne, bo mój egzemplarz nie ma już funkcjonalnych guzików w rękawach i jest stara metka, jeszcze z marką "Zaczkiewicz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Podoba wam się kampania reklamowa SuSu odnosząca się do różnych religii ? Jakoś do mnie to osobiście nie przemawia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Na pewno jest jedną z mniej kontrowersyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Czy wg danych podanych na poniższej metce można zidentyfikować typ garnituru - Lazio czy Havana? Do którego z nich należy załączona metka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 @Awopiotr - Lazio (https://eu.suitsupply.com/pl/suits?oosPid=P3524) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Panowie, potrzebuje porady w doborze rozmiaru dla modelu Lazio. Moje wymiary to: 185 cm/98 cm - klatka/84 cm - pas. Według informacji na stronie wychodzi 46/48 ale boję się trochę czy rękawy nie będą za krótkie? Ostatnio przymierzałem garnitur phoenix od Milera https://shopmiler.com/pl/garnitury/granatowy-garnitur-phoenix w rozmiarze 182/96/84-88 i wyglądał tak https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3694-forumowa-poradnia-stylistyczna/?do=findComment&comment=287462 zgodnie z tabelą ma 2 cm dłuższe rękawy od ss Lazio. Czym różnią się te 2 granatowe garnitury Lazio? Poza ceną i możliwością kompletacji https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P5538M.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @tol Mam podobne wymiary... może ze 2 cm więcej w pasie... dodatkowo raczej wąskie ramiona. Rozmiary regular SuSu (46-48) w moim przypadku zdecydowanie odpadają. Za krótkie rękawy. Marynarka zresztą też. U Ciebie będzie zapewne tak samo. Przymierzałem kila marynarek w rozmiarze 94 i tutaj jest lekka loteria... bo nawet w tym samym kroju (np. Havana) różne marynarki leżą różnie... Przy rozmiarze 94 Lazio jest dla mnie za bardzo taliowany. Dużo lepiej (zwykle) leży Havana. Najlepiej leżała Sienna - model mniej taliowany. Rozmiar 98 to już szersze ramiona i klatka... i generalnie na mnie "wisiał". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 W dniu 18.09.2018 o 00:51, tol napisał: Według informacji na stronie wychodzi 46/48 ale boję się trochę czy rękawy nie będą za krótkie? @tol Noszę rozmiar 48, a jestem 7 cm niższy. Na Ciebie ten rozmiar będzie za krótki w rękawach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @Grafa @Aras Dzięki, tak też myślałem po zdjęciach tu wrzucanych... w rozmiarze 94/98 marynarka jest dłuższa o 3-4 cm. Chyba sobie daruje i zostanę przy garniturze od milera https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3694-forumowa-poradnia-stylistyczna/?do=findComment&comment=287462 tylko, że on trochę słabszej jakości bo nie jest nawet half canvas orientuje się ktoś jak wypada kolor granatowy w lazio? https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=materialID&prefv2=wool dam chyba mu szansę w rozmiarze 94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @tol - ten Lazio jest naprawdę ciemny. Jak chcesz to mogę Ci podesłać zdjęcia na priv. Moim zdaniem bardzo kolor podobny do tego od Milera. Ja mam 181 cm i rozmiar 48, i wydaje mi się, że mógłbyś spróbować, chociaż rękawy pewnie będą na styk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @Andre, to chyba kwestia indywidualna, bo ja mam 182 i przy 48 mógłbym skrócić o 1-2 cm... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @Koval - jasne, że indywidualna i zależy od dwóch rzeczy: 1) fizjonomii, tj. długości rąk w proporcji do reszty ciała, 2) preferencji co do długości rękawów - ja jednak wolę trochę dłuższe niż krótsze i mnie w ogóle nie ciągnie do skracania rękawów w SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 @Andre@Koval trochę mi namieszaliście teraz 🤔 chciałem wziąć 2 garnitury lazio i napoli w rozmiarze 94 dokładnie takie: https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio https://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-granatowy-gładki/P5229M.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=fit&prefv2=Napoli chociaż lazio występuję jeszcze pod jednym kodem który jest ponad 200 zł tańszy https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P5538M.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio a napoli ma chyba 3 różne wersje w granacie. @Andreo kórej wersji mówisz? czy mógłbyś zmierzyć jaka jest faktycznie długość tego rękawa? Bo jeśli tak jak w tabelce 63 cm to będzie chyba za krótki. Rękawy w 2 garniturach próchnika które mam w rozmiarze 48 mają ok 66-65,5 cm po wydłużeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 9 godzin temu, tol napisał: @Andre@Koval trochę mi namieszaliście teraz 🤔 chciałem wziąć 2 garnitury lazio i napoli w rozmiarze 94 dokładnie takie: https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio https://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-granatowy-gładki/P5229M.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=fit&prefv2=Napoli chociaż lazio występuję jeszcze pod jednym kodem który jest ponad 200 zł tańszy https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P5538M.html?cgid=Suits&prefn1=fit&prefv1=Lazio&q1=lazio a napoli ma chyba 3 różne wersje w granacie. @Andreo kórej wersji mówisz? czy mógłbyś zmierzyć jaka jest faktycznie długość tego rękawa? Bo jeśli tak jak w tabelce 63 cm to będzie chyba za krótki. Rękawy w 2 garniturach próchnika które mam w rozmiarze 48 mają ok 66-65,5 cm po wydłużeniu. Też brałem ślub w sierpniu tego roku i też szukałem ciemnego granatu. Tak się składa, że m.in przymierzałem Lazio z Twojego pierwszego linka (z kodem C2778M). Kolor na żywo bardzo podobny do tego Phoenixa od Milera. Tutaj moje zdjęcia i wrażenia: Sam mam 182cm wzrostu i rękawy w 48 były dla mnie wyraźnie za krótkie. Brakowało co najmniej 1-1,5cm. Marynarka też mogłaby być nieco dłuższa. Przy Twoich wymiarach na pewno nie decydowałbym się na 48. Szczególnie, że rękawy w Twoim Phoenixie wyglądają dobrze czyli 65cm to długość optymalna dla Ciebie. Spróbowałbym 94. Tam długość rękawów to 65,5cm czyli co najwyżej skrócisz je minimalnie. Pytanie tylko czy nie będzie za bardzo wytaliowany bo w talii ma 92cm ale to już musisz przymierzyć żeby się przekonać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 @W.N. Dzięki, zamówiłem właśnie ten model Lazio w rozmiarze 94 i dodatkowo spodnie 48 (mają 2 cm więcej w pasie), dam znać jak jak się pojawią Napoli na razie odpuściłem bo marynarka jest prawie 2 cm szersza w ramionach od Lazio. A tak przy okazji, jaki garnitur wybrałeś do ślubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Nie zdążyłem odpowiedzieć. Daj znać jak na Tobie leżą te 94. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 11 godzin temu, tol napisał: @W.N. Dzięki, zamówiłem właśnie ten model Lazio w rozmiarze 94 i dodatkowo spodnie 48 (mają 2 cm więcej w pasie), dam znać jak jak się pojawią Napoli na razie odpuściłem bo marynarka jest prawie 2 cm szersza w ramionach od Lazio. A tak przy okazji, jaki garnitur wybrałeś do ślubu? Ostatecznie zdecydowałem się na Gatsby od Zack Roman: https://zackroman.com/granatowy-garnitur-Gatsby w komplecie z kamizelką. Tylko wziąłem rozmiar 50, ponieważ w 48 zarówno marynarka była zbyt kusa, jak i w spodniach się nie mogłem dopiąć (w 48 SuSu nie było tego problemu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 @W.N. Całkiem niezły i jeszcze full canvas, ja jednak nie mogę się przekonać do zamkniętych klap. Myślałem o modelu morgan, niestety nie ma już rozmiarów... Byłeś w sklepie czy kupowałeś przez internet? @Andre w poniedziałek powinien być więc zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2018 8 godzin temu, tol napisał: @W.N. Całkiem niezły i jeszcze full canvas, ja jednak nie mogę się przekonać do zamkniętych klap. Myślałem o modelu morgan, niestety nie ma już rozmiarów... Byłeś w sklepie czy kupowałeś przez internet? @Andre w poniedziałek powinien być więc zdam relację Kupowałem przez internet, zamówiłem 48 i 50 i ten pierwszy odesłałem ostatecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 22 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2018 @tol Jeśli ta 94-ka nie będzie leżeć (jak dla mnie Lazio to model dla ludzi o sylwetce V), to możesz spróbować Lancerto. Przymierzałem garnitury (bodajże z linii Comfort+) i w barkach były węższe od każdej innej marki, jaką miałem na sobie. Gdyby tylko spodnie były szersze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 @Aras @W.N. @wyro52 Dzisiaj dotarł garnitur (rozmiar 94), wrzucam fotki z przymiarki. Wybaczcie słabą jakość zdjęć, za krótki krawat i kiepskie buty...:) Leży podobnie do tego od Milera, chyba nawet lepiej w ramionach, ale na karku "coś się dzieję", kołnierz koszuli też coś za mocno wystaje. Spodnie w pasie są w sam raz, dla porównania wziąłem w rozmiarze 48, które są trochę luźniejsze, 94 ma trochę wyższy stan niż rozmiar 48. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi