VonOrlock Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Z tyłu wygląda w miarę ok, ale z przodu jest za krótka. Kończy się na biodrach i poszerza je optycznie, odsłania krok spodni, guzik wylądował za wysoko, jak dla mnie rękawy też krótkawe. Na miejscu @dczemierowski uderzałbym w rozmiarówkę long i w razie czego skrócił marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Kiedy nowa kolekcja SuSu wejdzie do sprzedaży? Czy ktoś może pamięta jak było to w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 W zeszłym roku pre-order na kolekcję zimową był od 12.08. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 5 godzin temu, Wodzu napisał: Marynarka jasnoniebieska w kratę bardzo fajna. Część marynarek wydaje mi się lekko kusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 @Wodzu A więc Clark Kent istnieje naprawdę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwp Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Jedyny 3-częściowy garnitur z SS to ten - http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/lazio-blue-check/P4860.html?cgid=Suits&prefn1=jacketType&prefv1=Three-Piece Czy nadaje się on jako garnitur ślubny? Miałem brać Yorka, co prawda 2-częściowy był, ale polecany jako ślubny, jednak nie ma go już w ofercie :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 @Chwp jako klasyczny garnitur ślubny raczej odpada ze względu na wzór (w uproszczeniu, formalny garnitur powinien być gładki - ten jest w kratę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Tu masz model Athletic - to to samo co York jeśli chodzi o tkaninę - jedynie krój bardziej dopasowany http://eu.suitsupply.com/pl/suits/athletic-niebieski-gładki/P2529A.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Klasyczne-Athletic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwp Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Nic nie mów. Właśnie sam to zobaczyłem, jak użyłem zoom. W takim wypadku z tego co jest obecnie w SS, jaki model jest 'najbardziej' ślubny? Ja wytypowałem te dwa: http://eu.suitsupply.com/en_GB/find-your-fit-average-classic/napoli-navy-plain/P2778.html?cgid=find-your-fit-average-classic http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/sienna-blue-plain/P4886.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue&prefn3=lineID&prefv3=Red Line Ten Napoli nie wiem czy nie jest przypadkiem błyszczący wtedy odpada. Będę jechał i tak do sklepu osobiście stwierdziłem, także chyba dopiero na miejscu po prostu wybiorę. Tak po zdjęciach ciężko wywnioskować. #sko Ooo dzięki :), rzeczywiście to były York nawet zdjęcia te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Godzinę temu, Chwp napisał: Nic nie mów. Właśnie sam to zobaczyłem, jak użyłem zoom. W takim wypadku z tego co jest obecnie w SS, jaki model jest 'najbardziej' ślubny? Ja wytypowałem te dwa: http://eu.suitsupply.com/en_GB/find-your-fit-average-classic/napoli-navy-plain/P2778.html?cgid=find-your-fit-average-classic http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/sienna-blue-plain/P4886.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue&prefn3=lineID&prefv3=Red Line Ten Napoli nie wiem czy nie jest przypadkiem błyszczący wtedy odpada. Będę jechał i tak do sklepu osobiście stwierdziłem, także chyba dopiero na miejscu po prostu wybiorę. Tak po zdjęciach ciężko wywnioskować. #sko Ooo dzięki :), rzeczywiście to były York nawet zdjęcia te same. To nie do końca York - jest węższy w talii. Na ślub się nadaje - mam za 3 tygodnie i właśnie go ubiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Dostałem dziś przesyłkę z dwiema koszulami w niebieska kratę, bawełniana i lniana (15,5), na mój polski adres i nazwisko, jednak nic takowego nie zamawiałem. Po wyjaśnieniu sprawy, okazało sie, ze zamowienie należy do kogoś całkowicie innego. Wiec, jeżeli komuś z Was zaginęło coś takiego z outletu (zamowienie z data 5 lipca), paczka sie odnalazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Który model ma najszersze klapy w jednorzędówce (poza Waszyngtonem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Hudson, pózniej Lazio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Czy ktoś wie, jak traktowane są zwroty części zamówienia z outletu w opcji multibuy? Konkretnie chodzi o koszule. Jedną zostawiam, drugą chcę oddać. Pytanie tylko, ile zwracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Eee, to nie oddaję. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_belmondoo Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 3 godziny temu, dlugaslongas napisał: Czy ktoś wie, jak traktowane są zwroty części zamówienia z outletu w opcji multibuy? Konkretnie chodzi o koszule. Jedną zostawiam, drugą chcę oddać. Pytanie tylko, ile zwracają. Ja dokonuje zwrotu jednej koszuli - po wyborze opcji zwróć na stronie podaje dokładnie kwotę do zwrotu- czyli połowę zapłaconej ceny (przy dwóch koszulach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Zgadza się. Zwrot jest w wysokości połowy ceny multibuy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Prawdopodobnie przeoczyli.Jeśli tak ma być to logiki w tym multibuy nie ma. Logika jest. Prokliencka mocno. Jeśli mieliby wrócić do ceny sprzed multibuy, to ja musiałbym jeszcze dopłacić, o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 23 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 Przymierzam się do zakupu garnituru Washington. Do wyboru mam dwa modele: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-gładki/P4878.html http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-gładki/P4829.html Czy możecie mi powiedzieć czy osoba szczupła będzie dobrze wyglądała w takim garniturze? Czy w ramionach są wypełnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 24 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2016 Czesc, czy ktoś z Was odsyłał może kilka zamówień z SS w jednym opakowaniu z innego zamowienia? Chodziło mi o to zeby była jedna paczka a nie trzy. No i chcąc zrobić im dobrze chyba sobie zrobilem źle. Zarejestrowali zwrot dużej paczki tak jakby w środku nie znaleźli 2 mniejszych. Zastanawiam sie na ile sa uczciwi i zwrócą i kasę za całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 W ostatnim czasie w ramach zakupu testowałem różne fasony SS i 2 razy nie zauważyli zwracanego drugiego garnituru. Po reklamacjach wszystko się dobrze kończyło. Złóż reklamację. Ps. Poza ww. sytuacją mialem problem ze zwrotem kasy. Produkt fajny ale nabralem zastrzeżeń do procesu okolosprzedazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dczemierowski Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Panowi walka z garniturem ślubnym ciągle trwa. Mam nadzieję, że nie zaśmiecam za bardzo wątku. Jeśli tak, to proszę o przeniesienie. Doszedł garnitur w rozmiarze 94 i 98. Poniżej zdjęcia tego węższego. Wydaje mi się, że potwierdza się sugestia kolegów Lebowski32 i VonOrlock i marynarka w tym rozmiarze leży lepiej, acz ciągle się tam jeszcze wszystko marszczy (marszenie jest też spotęgowane bocznym światłem). Natomiast spodnie są ciasne i mają dziwnie wysoki stan. Myślicie, że da się coś z tym zrobić, czy za dużo z tym wszystkim zabawy? Jeśli poprawki miałby kosztować ok.200-300zł. To cene dobija już do 2tys. i nie wiem czy jest uzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Spodnie są zbyt wąskie w biodrach. I wcale nie wyglądają na wysoki stan, raczej niski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Taki stan jest według mnie ładny. Spodnie faktycznie zbyt wąskie w biodrach, nie wiem do końca jak to wygląda u SuSu z zapasem tkaniny do ewentualnego poszerzenia, ale bardziej doświadczeni koledzy pewnie zaraz dadzą znać . Marynarka leży fajnie, chociaż rękawy są do korekty. Zastanawiam się tylko co się z nimi dzieje. To kwestia kąta wszycia i odrobinę zbyt dużej szerokości? Plecy chyba wystarczy zwęzić środkowym szwem w górnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Dobra, tak sobie pomyślałem, że dam szansę Suit Supply, więc proszę o odrobinę sugestii, by łatwiej ewentualnie trafić z modelem/rozmiarem. Interesują mnie tylko marynarki, na garnitur raczej nie ma szans (rozbieżności rozmiarów góra-dół). Sylwetkę mam taką, że z rzeczy RTW noszę zwykle rozmiar 46, ale regular, nie może żaden slim/wytaliowany, oraz spodnie 50 (ew. 48 ciut poszerzane). W kwestii kroju zasadniczo potrzebuję: jak najmniejszego „drop” - różnicy klatka/biodra i możliwie niskiego zapięcia (wysokie źle wygląda przy moim wystającym mostku), trochę konstrukcji przy ramionach czy szersze klapy są też pożądane. Rękawy możliwe krótkie (muszę skrócić i tak do jakichś 60cm) ale sama marynarka nie za krótka (najlepiej 72-74 cm). Podpowiedzcie może, jakie modele byłby najbardziej kompatybilne z powyższym. Oczywiście wiem, że przy takiej liście życzeń muszę być otwarty na większe poprawki krawieckie, jak skracanie rękawów górą czy nawet ingerencję w ramiona (ale robiłem to, to znaczy Pan Józef Mazur robił, z dobrym skutkiem ) Przy okazji zapytam też, czy ktoś miał do czynienia z materiałem wełna/konopie, który jest teraz w ofercie SuSu – jak to się ma w gniotliwości/przewiewności do lnu/bawełny itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi