Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spodnie od garniturów SuSu to jedna wielka loteria. Kupujesz garnitur Havana a spodnie mogą być w kroju soho albo brescia albo brescia slim fit.. a najlepsze jest to, że czasem soho mogą być szersze (przynajmniej od kolana w dół) od brescii, choć powinno być odwrotnie. Ostatnio przymierzałem garnitur Sienna i tam spodnie były oznaczone jako Sienna. Próżno szukać co oznacza Sienna w spodniach.

Spodni Jort nigdy nie miałem. Sam jestem ciekaw co to za cudo. Wg tabel powinno to być coś w stylu brescii.

Udami bym się bardzo nie przejmował. Chyba tylko raz zdarzyły mi się naprawdę mocne kalesony...
Gorzej z odcinkiem od kolana w dół. Tutaj musisz mieć proste nogi i niezbyt rozbudowane łydki...

Opublikowano
26 minut temu, Żorż Ponimirski napisał:

Nie znam lepszej jakościowo koszuli za ca. 200zł. Jeśli z tego zamówienia będę zadowolony to planuję w przyszłości zamawiać tylko Jorty.

Tutaj mówimy o 350 zł.

Opublikowano
3 minuty temu, Aras napisał:

Udami bym się bardzo nie przejmował. Chyba tylko raz zdarzyły mi się naprawdę mocne kalesony...
Gorzej z odcinkiem od kolana w dół. Tutaj musisz mieć proste nogi i niezbyt rozbudowane łydki...

Dzięki! Przejmuję się tylko udami, bo łydki mam jak mucha pięty ;)

@eduardo dodałeś trzy do koszyka? Mi wychodzi cena za jedną 48 Euro czyli 215 zł

Opublikowano

Nie to, żebym dawał jakąś gwarancję:) Pamiętaj, loteria:)
Po prostu u mnie spodnie zawsze odpadały ze względu na dolny odcinek. Tylko raz mi się zdarzyło, że w udach również była katastrofa.

Opublikowano

@Aras spoko, mamy darmowe zwroty. Nigdy w życiu nie kupowałem garnituru online i nie spodziewam się wielkiego sukcesu. Rozmiar marynarki mam na granicy 52 i 52L, wiem, że pewnie długość samej marynarki w garniturze wyglądałaby lepiej w 52L, ale na pewno bym musiał skracać nogawki i rękawy, co w SuSu nie jest najłatwiejsze przez aktywne guziki. Zamówiłem Jort z wełny traveler, 52, jak przyjdzie to się obfotografuję i poddam konstruktywnej krytyce.

Opublikowano

@Żorż Dobrze pamiętam, że masz jakieś 186 cm? Oby rękawy nie były za krótkie... Ja niestety mam długie ręce i regularna 50-tka odpada przy moich 185 cm. Poza tym lubię dłuższe marynarki:)

Opublikowano
Teraz, Aras napisał:

@Żorż Dobrze pamiętam, że masz jakieś 186 cm? Oby rękawy nie były za krótkie... Ja niestety mam długie ręce i regularna 50-tka odpada przy moich 185 cm. Poza tym lubię dłuższe marynarki:)

Ja mam 185 i dwie havany od SuSu rozmiar 52, w których absolutnie nic bym nie zmienił pod względem długości. Natomiast moja jedyna obawa jest o długość samej marynarki - w garniturze lepiej wygląda odrobinę dłuższa.

Opublikowano
24 minuty temu, eduardo napisał:

Sorry za post po postem ,ale taka uwaga - dopiero po 11 dostałem na maila info o outlecie! Gdzie już części rzeczy nie ma.

Oni gdzieś jeszcze rzucają info na ten temat?

lista mailingowa to na pewno nie jest 100 osób z bwb...

Opublikowano
38 minut temu, eduardo napisał:

Sorry za post po postem ,ale taka uwaga - dopiero po 11 dostałem na maila info o outlecie! Gdzie już części rzeczy nie ma.

Oni gdzieś jeszcze rzucają info na ten temat?

Do tej pory było "normalnie", bo każdy oczekiwał na outlet w pierwszym tygodniu stycznia i lipca (czasem nie było ich wtedy w ogóle). Zazwyczaj pierwsze info pojawia się na Styleforum, Dappered itp. stronach. Notorycznie maila z subskrypcji dostawałem kilkanaście godzin po rozpoczęciu akcji, więc nie zwracam już na nie uwagi.

Tym razem outlet był niespodziewany (nie ukrywajmy - ? jest tu słowem-klucz). Kolega @gajdowskip wychodzi na insidera, bo to on dał znać jako pierwszy przez północą. Dzięki jeszcze raz.

Opublikowano

Za koszule Jort wychodzi po 227 zł w trzypaku. Ogólnie to w marynarkach straszna bieda, podobnie garnitury, choć tu ciut lepiej. Największy wybór jest w koszulach oraz niezły wybór kurtek. Ja ostatecznie wziąłem 3 koszule.

• Like 2
Opublikowano

Też chętnie wsparłbym polskich producentów, gdyby oni zechcieli wspierać kogoś o wzroście powyżej 178 cm:) Niestety ani poszetka ani Lancerto MrV nie chcą:(

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2