Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Forumowicze,

zwracam się z uprzejmą prośbą o doradzenie w wyborze odpowiedniej rozmiarówki, ponieważ, nie ukrywam, że mam w tym zakresie dość spory dylemat. Jestem zainteresowany nabyciem jednego z poniższych modeli z SuSu:

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/jort-granatowy-garnitur/P4080.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-paski-garnitur/P5463.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-granatowy-paski-garnitur/P5533.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

Problem polega na wyborze odpowiedniego rozmiaru. W ramach konsultacji z pracownikiem SuSu stanęło na rozmiarze 46, FitFinder sugeruje rozmiar 44... Z poprzednich wypowiedzi dostrzegłem jeszcze, iż jeden z Panów przy wzroście 185 cm z powodzeniem "wchodzi" w rozmiar 46. Na domiar moim standardowym rozmiarem jest 170/96/84, co oznacza (przynajmniej po wymiarach), że w żaden z tych rozmiarów (44,46) z punktu widzenia klatki piersiowej się nie dopnę. Panowie prosiłbym o poratowanie życzliwymi sugestiami.

Opublikowano
2 godziny temu, mblotek napisał:

Szanowni Forumowicze,

zwracam się z uprzejmą prośbą o doradzenie w wyborze odpowiedniej rozmiarówki, ponieważ, nie ukrywam, że mam w tym zakresie dość spory dylemat. Jestem zainteresowany nabyciem jednego z poniższych modeli z SuSu:

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/jort-granatowy-garnitur/P4080.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-paski-garnitur/P5463.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-granatowy-paski-garnitur/P5533.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true

Problem polega na wyborze odpowiedniego rozmiaru. W ramach konsultacji z pracownikiem SuSu stanęło na rozmiarze 46, FitFinder sugeruje rozmiar 44... Z poprzednich wypowiedzi dostrzegłem jeszcze, iż jeden z Panów przy wzroście 185 cm z powodzeniem "wchodzi" w rozmiar 46. Na domiar moim standardowym rozmiarem jest 170/96/84, co oznacza (przynajmniej po wymiarach), że w żaden z tych rozmiarów (44,46) z punktu widzenia klatki piersiowej się nie dopnę. Panowie prosiłbym o poratowanie życzliwymi sugestiami.

Jeżeli Twój standardowy rozmiar to 170/96/84 to susu 46 powinno byc dobre

Opublikowano
6 godzin temu, michau napisał:

Zamów dwa różne rozmiary i zwróć ten, który nie pasuje.

Michau, ta opcja nie wchodzi w grę. Zasobności portfela mi na ten manewr nie pozwala. Nie mniej dziękuję za sugestię.

Opublikowano
3 godziny temu, TheMakowski napisał:

Jeżeli Twój standardowy rozmiar to 170/96/84 to susu 46 powinno byc dobre

TheMakowski, dzięki za sugestię. Poczekam czy jeszcze ktoś się wypowie. 

Opublikowano

Dopasowanie może się różnić w różnych modelach, w różnych kolekcjach, a nawet, jak pisali koledzy, w ramach tej samej kolekcji. Dlatego najlepiej wziąć dwa sąsiednie rozmiary i jeden zwrócić.

Opublikowano
16 godzin temu, mblotek napisał:

@alexandra Mogłabyś powiedzieć, czy Twój partner ma rozmiar 44 w marynarkach, w ramach tego samego modelu, czy też niezależnie od modelu? 

@mblotek w tej kwestii musiałam się już skonsultować:) wszystkie zamówione do tej pory marynarki, niezależnie od modelu, ma w rozmiarze 44. Jedyne "ale" - czasem okazywały się troszkę zbyt dopasowane w talii (mniej lub bardziej, zależnie od materiału), natomiast 46 są ogólnie zbyt obszerne. Pamiętam, że na początku dla wyczucia rozmiarówki zawsze zamawiał zarówno 44 i 46, tak jak sugerowali Panowie powyżej, ale do tej pory zawsze lepiej leżało 44. 

Warto też wspomnieć, że wysyłka w SuSu jest błyskawiczna, tak samo zwrot środków (jeśli się nie mylę, około 3 dni), więc jeśli nie goni Cię termin - może uda się wspomniany manewr zastosować i przetestować obie, tylko nie na raz;) 

Opublikowano

@pi_senny Przy zamawianiu będziesz miał podaną datę dostawy, tylko raz mnie to wyliczenie zawiodło ale to raczej z winy samego UPS i paczka była u mnie następnego dnia. Nasz też opcję ekspress z dostawą na następny dzień czy coś takiego, a w przypadku gdyby Ciebie nie było to kurier paczkę może zostawić w UPS Access Point.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Cześć, chciałem spytać o długość rękawa w marynarce Lazio z moich wymiarów (190/100/86 ) wynika, że powinienem wziąć rozmiar 94/98, niestety rękaw w moim przypadku powinien mieć 68 cm. Czy ktoś kto posiada tę marynarkę może potwierdzić, że długość rękawów w tych rozmiarach zgadza się z podanymi na stronie ok. 65/66 cm? Czy jest sens i ktoś wydłużał rękawy w tej marynarce,  jaki jest efekt?

Opublikowano

@laleczka To wiem, chciałbym wiedzieć na ile efekt końcowy będzie zadowalający tzn. czy nie będzie śladu po pierwszym mankiecie i czy wizualnie to jakkolwiek zagra (odległość między wydłużonym mankietem, a guzikami, które z tego co wiem są przeszyte). Ewentualnie czy nie kupić większego rozmiaru z dłuższymi rękawami i później go taliować?

Opublikowano
3 minuty temu, Xune napisał:

To ten bawełniany czy nie potrafię szukać?

Tak, na zdjęciu wydaje się bardzo jasny, zobaczymy jaki kolor ma na żywo. Krój i marynarki i spodni wydaje się interesujący.

Opublikowano
W dniu 20.05.2019 o 18:06, phantom napisał:

Tak, na zdjęciu wydaje się bardzo jasny, zobaczymy jaki kolor ma na żywo. Krój i marynarki i spodni wydaje się interesujący.

Widziałem go na żywo. W rzeczywistości kolor jest typowy dla solaro, na zdjęciach w sieci trochę rozjaśniony. Wystawili go w oknie wystawowym, a że dzień był słoneczny to faktycznie wpadał troszeczkę momentami w czerwień. Z kolei obok niego dali piękny lniany dwurzędowiec w letnim kolorze, który na stronie wpada bardziej w rudy. Zarówno solaro jak i wspomniany dwurzędowiec mają spodnie na guziki i regulatory, niestety nie było mojego rozmiaru w sklepie więc odnośnie dopasowania się nie wypowiem.

Kończąc jednak chcę zapytać, czy nie macie wrażenia, że znowu grzebali przy rozmiarówce zniżając ją? Wszystkie moje marynarki z poprzednich lat były w rozmiarze 52 i nadal są komfortowe, natomiast w aktualne 52 (głównie w Havanach) nie mogę się dopiąć.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, emarcins napisał:

Widziałem go na żywo. W rzeczywistości kolor jest typowy dla solaro, na zdjęciach w sieci trochę rozjaśniony. Wystawili go w oknie wystawowym, a że dzień był słoneczny to faktycznie wpadał troszeczkę momentami w czerwień. Z kolei obok niego dali piękny lniany dwurzędowiec w letnim kolorze, który na stronie wpada bardziej w rudy. Zarówno solaro jak i wspomniany dwurzędowiec mają spodnie na guziki i regulatory, niestety nie było mojego rozmiaru w sklepie więc odnośnie dopasowania się nie wypowiem.

Kończąc jednak chcę zapytać, czy nie macie wrażenia, że znowu grzebali przy rozmiarówce zniżając ją? Wszystkie moje marynarki z poprzednich lat były w rozmiarze 52 i nadal są komfortowe, natomiast w aktualne 52 (głównie w Havanach) nie mogę się dopiąć.

Solaro przyszedł wczoraj. Jak zwykle w nienagannym stanie, efektywnie złożony i zapakowany. Nowością jest gąbka na wieszaku, nie wiem właściwie po co. 

Materiał to solidna bawełna, na pewno nie jest lejący jak wełna Drago od Romana i nie ma aż tak widocznych czerwonych refleksów, jak w wełnie Solaro - czułem się w niej jakbym był oblany krwią. Z daleka bawełna od SuSu jest typowo jednolicie bezowa, natomiast z bliska i w słońcu mieni się na bordowo i jest widoczna faktura (jodelka).

Jakość garnituru jest bardzo dobra - dostajemy dużo cech z droższych linii (marszczenie rękawów, rogowe guziki, regulatory, rozporek na guziki z dodatkowym zapięciem oraz 2 zakładki). Klapy szerokie, ale nie cyrkowe.

Rozmiarówka: marynarka jest rzeczywiście ciaśniejsza (wypuszczę po bokach 2 cm łącznie), co zauważyłem również w lnianym garniturze w paski z tego sezonu. Twierdzenie natomiast, ze trzeba iść w górę ze swoim rozmiarem jest przesadzone, ponieważ ramiona, długość marynarki, obwód spodni, nogawka dołem są bez zmian. Innymi słowy, nosze 50 i nie zamieniłbym na 52.

Garnitur u krawcowej, pokaże jak odbiorę.

Pozdrawiam.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1