Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do poprawek krawieckich garnituru z SuitSupply.

Gdzieś na początku tego tematu czytałem, że jest możliwość poszerzenia spodni w pasie, czy w aktualnej kolekcji jest to nadal możliwe? Mój problem polega na tym, że podchodzi mi rozmiar 44, ale wtedy spodnie mają 78cm, a mi pasuje 82cm. Czy krawcowa poradzi sobie z takim poszerzeniem?

A drugi problem dotyczy długości rękawów, jako że jestem raczej niewysoki, to prawdopodobnie będę potrzebował je skrócić o ok 2-3cm wg tabeli. Czy nie będzie z tym problemu? Bo chyba guziki mają przecięte dziurki.

Opublikowano

1. trzeba sprawdzić zapas materiału, w SS chyba jest

2. rękaw trzeba zmierzyć na sobie - właściwa długość rękawa zależy od wielu rzeczy (np. od wypełnienia ramion). Jeśli trzeba będzie skrócić więcej, niż symbolicznie (1-1.5 cm), to faktycznie będzie problem. Albo od góry (nie robiłem), albo pogodzić się z niższą estetyką rękawa (dziurka blisko krawędzi).

Opublikowano

Pojawiła się już nowa kolekcja jesień - zima 2015. Niestety ze zmianą kolekcji zmieniły się również ceny... Rozumiem, że zimowe materiały są grubsze a tym samym droższe ale mimo wszystko.

Opublikowano

Zgadza się. Tylko, że w poprzediej kolekcji większoć marynarek kosztowała 229 lub 259, sporadycznie 299. Natomiast w chwili obecnej poniżej kwoty 299 jest jedna. Ta sama sytuacja z płaszczami - praktycznie wszystkiego po 499.

Opublikowano

To nie jest pełna kolekcja, zwróć uwagę ze wystawione marynarki są z ciekawszych, bardziej luksusowych tkanin (np. z dodatkiem kaszmiru) i w związku z tym są droższe niż takie z czystej wełny. Podobnie sprawa ma się z plaszczami. Zobaczymy, czy w pełnej kolekcji pojawia się tańsze produkty, jeżeli nie, to wtedy będzie można wyciągać takie wnioski.

Opublikowano

Gdzieś na początku tego tematu czytałem, że jest możliwość poszerzenia spodni w pasie, czy w aktualnej kolekcji jest to nadal możliwe? Mój problem polega na tym, że podchodzi mi rozmiar 44, ale wtedy spodnie mają 78cm, a mi pasuje 82cm. Czy krawcowa poradzi sobie z takim poszerzeniem?

A drugi problem dotyczy długości rękawów, jako że jestem raczej niewysoki, to prawdopodobnie będę potrzebował je skrócić o ok 2-3cm wg tabeli. Czy nie będzie z tym problemu? Bo chyba guziki mają przecięte dziurki.

Max dlugosc skrocenia to 2.5cm. No chyba ze od gory

Opublikowano

Właśnie przyjechała do mnie Havana w rozmiarze 44. W spodniach jest zapas ok. 5 cm do poszerzenia spokojnie.

Natomiast ja się z kolei zastanawiam, czy możliwe jest delikatne poszerzenie marynarki w talii, czy trzeba jednak wziąć rozmiar większą i zwężać?

Opublikowano

Hej!

Dotarł mój pierwszy SS. Tak mi było do niego śpieszno, że aż dostałem mandat.

Proszę o uwagi, co do poprawek. Dołączam się co do zachwytów dot. obsługi. :)

Czy da się coś zrobić z plecami, bo powstaje nieciekawa faldka. Oczywiscie zwezanie spodni jasne, naszczęście w talii idealnie.

Jeżeli kogoś interesuje kolor to najlepiej obrazuje to ostatnie zdj, model Napoli

post-5364-0-01525200-1439504231_thumb.jp

post-5364-0-40161900-1439504301_thumb.jp

post-5364-0-25180100-1439504674_thumb.jp

post-5364-0-54280500-1439504876_thumb.jp

Opublikowano

Widzę, czyli sugerujesz jednak wymieniać na 50? (Niestety nie ma już w modelu Napoli innych rozmiarów :()

Dziwne, pokazuje że 50 jest już na klatkę 112. Musiałem nieźle dorzucić ;)..

Edit szczwrze nie widzę za bardzo modelu dla siebie w SS, Lazio totalnie odpada, natomiast w Napoli ew. mógłbym spróbować z long 94, który jest pół centa szerszy, ale nie wiem czy dałoby to zauważalna różnice ;)

post-5364-0-03402800-1439540141_thumb.jp

Opublikowano

Hej, czy jeżeli nie ma już garnituru Napoli 50, to Lazio zupełnie odpada?

Napoli 48 opina mi się w barkach, wiec chciałem wybrać większy z Lazio.

Sugerując się wymiarami musiałbym zdecydować się na r. 54, który znowu ma w klatce 119 (akurat Napoli 48 który ma 108 jest minimalnie za maly)

Opublikowano

Panowie,
jeżeli kogoś interesuje model Napoli Blue Plain (nie ma aktualnie rozmiaru), to dzielę się informacją z serwisu ss - w połowa września mają być znowu dostępne.

Czy ktoś z Was ma info jak wyglądają stocki w sklepie w Wilnie? Jest duża dostępność produktów?
Pozdr

Opublikowano

Pozwolę sobie odpowiedzieć postem z jednej strony wcześniej

To nie jest pełna kolekcja, zwróć uwagę ze wystawione marynarki są z ciekawszych, bardziej luksusowych tkanin (np. z dodatkiem kaszmiru) i w związku z tym są droższe niż takie z czystej wełny. [...]

Opublikowano

Co sądzicie od szelkach od SuitSupply? Jedyna informacja o materiale, to "non elastic"(nie licząc tych causalowych z lnu), co raczej jest dobre, ale chciałbym wiedzieć więcej, bo szukam czegoś roboczego, na specjalne okazje mam białe z mory, ale nie mam ochoty pracować w szelkach za >400 zł.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że dalej jest aktualny, cierpliwości.
Otrzymałem info z ss service (jezeli potrzebuejsz info z pierwszej ręki to polecam się skontaktować), że pewny model Napoli będzie uzupełniony o dawne rozmiary w połowie września, więc mozliwe, że wtedy dojdą równiez jakieś nowe modele, aczkolwiek są to tylko moje domysły.