Hargin Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 SS zaczęło oferować jeden model w kroju Havana, gdzie możemy wybrać osobno rozmiar spodni i marynarki. Oczywiście już trochę przebrane rozmiary. http://eu.suitsupply.com/en/suits/c4760-separates/C4760-S.html?q=separates Cytuj
Aron Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji http://eu.suitsupply.com/en/campaign?c=preorder Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Przedsprzedaż nowej kolekcji Najlepszą kamizelkę wymiotło w 5 min. Cytuj
Aron Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zauważyłem też, że marynarki Hudson w tej kolekcji nie są na pełnej podszewce. Ciekawe dlaczego. Model staje się bardzo podobny do Havany. Cytuj
werdzo88 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak to jest najciekawsza cześć kolekcji to Panowie bez szału nie sądzicie ? Szał jest od lat, porównując do naszego rynku. Jakich rewolucji się spodziewałeś? 2 Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja bym poczekał z oceną do września. W letniej zapowiedzi kolekcji też nie było szału. Odbiór będzie lepszy jak się upały skończą. Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? ja wiem Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Na przekór naturze Problem z pre-season jest taki, że nie wszystkie modele wracają od razu do regularnej kolekcji. Więc jak się coś podoba i żyć nie daje, to lepiej kupić teraz. Cytuj
Aron Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Czy to znaczy, że pre-season jest jakby oddzielną kolekcją? Zrozumiałem, że jest to część nowej kolekcji. Podejrzewam, że to ostateczna próbka kierunku w jakim iść. Taki test przed zleceniem produkcji na sezon. Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 W letniej kolekcji odnotowałem taki przypadek, że garnitur, który kupiłem na etapie pre-season pojawił się ponownie w miesiąc po ogłoszeniu właściwej kolekcji SS2015. @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Mi wydaje się to mało prawdopodobne. Te modele, które dobrze rozejdą się zapowiedzi wrócą pewnie do regularnej kolekcji. Jednak reszta już musi być gotowa, uszyta i płynie statkiem Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 @Whitesnake - myślisz, że byliby w stanie zmienić plany co do kolekcji w ciągu miesiąca? Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Kiedyś to trwało miesiące, a dzisiaj wystarczą dwa tygodnie od projektu, do zapełnienia sklepów w całej Europie. Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zwróćcie uwagę na to: Cytuj
Whitesnake Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Wierzę w potęgę nowoczesnej logistyki, just-in-time itp., ale to mi się wydaje zupełnie nieprawdopodobne. Nie róbmy off-top'a. Polecam poczytać o koncepcji "fast fashion" w wykonaniu choćby Zary. To jest nieprawdopodobne, dlatego tak świetnie działa . Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 @Whitesnake - w porównaniu SuSu z Inditexem to należałoby napisać "aż ZARY". Nie ta skala biznesu. Weź pod uwagę konieczność przygotowania całej kampanii, a zdjęcia do niej już są wykonane, czym SuSu chwaliło się na portalach społecznościowych. Cytuj
The Blue Boy Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 To nie offtop, nadal rozmawiamy o SuSu i ich przedsprzedaży. Cudów nie ma, statki nadal potrzebują 4-6 tygodni by dostarczyć towary z Chin do Europy, tkaniny trzeba zamawiać z wyprzedzeniem, etc, etc. . W skrócie: branżowa średnia "od pomysłu do przemysłu", czy od projektu do półki sklepowej to ok. 6 miesięcy, sądzę że Suit Supply za bardzo od niej nie odbiega. 1 Cytuj
mr.vintage Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 No własnie, logistyka to nie problem, bo można wysłać nawet Drimlajnerem, ale kontraktacji kolekcji tkanin się nie przeskoczy (no chyba, że to jakieś całosezonowe klasyki, ale takich SS raczej nie używa), a ta była wykonana co najmniej osiem miesięcy temu. W tak dużych firmach rozpoczynają się już prace nad kolekcją jesień-zima 2016. 2 Cytuj
blueloafers Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja bym poczekał z oceną do września. W letniej zapowiedzi kolekcji też nie było szału. Odbiór będzie lepszy jak się upały skończą. Kto w taką pogodę zapragnie zakupić ciepłą flanelę w kratę ? ja wiem Ja! W moim rozmiarze jak Havana czy Hudson sie wyprzeda to nie ma powrotu. Lekcje z poprzednich kolekcji odrobione Kraty sa swietne! Jak dla mnie super zapowiedz. jest przynajmniej 3-4 rzeczy ktore bardzo mi sie podobaja Cytuj
Whitesnake Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ja! W moim rozmiarze jak Havana czy Hudson sie wyprzeda to nie ma powrotu. Lekcje z poprzednich kolekcji odrobione Kraty sa swietne! Jak dla mnie super zapowiedz. jest przynajmniej 3-4 rzeczy ktore bardzo mi sie podobaja Też odrobiłem lekcje , nie ma na co czekać. I tak się spóźniłem i niektórych rzeczy, jak kamizelek, nie ma już w moim rozmiarze. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 No własnie, logistyka to nie problem, bo można wysłać nawet Drimlajnerem, ale kontraktacji kolekcji tkanin się nie przeskoczy (no chyba, że to jakieś całosezonowe klasyki, ale takich SS raczej nie używa), a ta była wykonana co najmniej osiem miesięcy temu. W tak dużych firmach rozpoczynają się już prace nad kolekcją jesień-zima 2016. Zapewniam, że to bardzo prymitywny model współpracy. Polecam nie sugerować się zasadami na jakich pracują nasze firmy i spora cześć firm europejskich. To jakiś XIX w. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie rozumiem. Uważasz, że "nowoczesne" firmy jeszcze nie biorą się nawet za projektowanie kolekcji zima 2015, bo czekają jak będzie się sprzedawać kolekcja jesień 2015? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie rozumiem. Uważasz, że "nowoczesne" firmy jeszcze nie biorą się nawet za projektowanie kolekcji zima 2015, bo czekają jak będzie się sprzedawać kolekcja jesień 2015? Nie uważam. Odnośnie projektowania zgadzam się całkowicie, dzisiaj projektuje się i testuje cały rok. Także elementy, które mają stanowić zapowiedź przyszłych kolekcji. Nie zgadzam się co do konieczności zamawiania tkanin z takim wyprzedzeniem. Tak postępują nieliczące się maluchy lub firmy tkwiące w starych przyzwyczajeniach. Cytuj
p_b Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie wiem jak z tkaninami ale samolotami to można sobie wysyłać pojedyncze marynarki a na pewno nie całą kolekcję przy takiej cenie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi